click please :)

Farmers Street @ E-Curve

Monday, August 24, 2015

assalamualaikum.

hari jumaat yang indah permai aritu aku tersinggah plak dekat farmers street cafe.
sebab kita orang tak tahu yang outlet ni baru dibuka.
so kami agak pelik jugak bila nak order banyak je menu yang berstatus "coming soon" 
*pffffhhhtttt
woi cantik dinding dia woi. ngehngehgeh
agak mengecewakan sebenarnya bila kau tak diberi pilihan sangat tok order makanan.
tapi sebab aku suka environment cafe dia. sebab macam cool kan.
dan kitaorang dah macam malas nak angkat punggung untuk ke cafe lain.
so kami redha je lah. gituuuu.

selepas belek menu. maka kengkawan aku order nasi lemak dan sandwich.
nasi lemak dia. erm erm sebenarnya so-so je komen kawan aku.
dan sandwich yang bernama chicken meat slice & egg on toast adalah seperti dibawah


erm erm erm ace kau nengok tag atas sandwich tu.

"laugh and the world laughs with you ... "

makanya aku dan kengkawan pon rasanya bleh ketawa dekat diri sendiri.
the sandwich cost around RM 7  ke RM 8 and tadddaaaa itu sandwich nya nokkk.
sambil makan sambil bebel jugak lah.
macam roti ngan telur goreng and add on sekeping ham humangaihhh kena bayor macam ni.
kesimpulan. rasa macam tak berbaloi and sumpah pricey and not worth with the value.

tapi highlight of the day bukan lah makanan yang kitaorang dok order tu.
aku sebenarnya nak share dessert dia kat bawah ni. ya allah rasa nak lagi.

taddddaaaaa. *drolling

semangkuk mangga fresh yang enak manis berkrim bersama ais kepal, ais krim dan susu.
atau diberi nama di atas menu sebagai "MANGO MILKY ICE"
after all yang ni memang aku satisfied tahap maksima. rasa nak lagi wei!!
tapaya susah-susah pergi hadyai kalau craving menda ni. hiks!
harga? dengan fresh mango banyak melimpah ruah. *ok tipu tapi banyak
semangkuk desserts ni kami share bertiga kot. it cost dalam RM 9 or RM12.
maaf aku lupa. sebab confused dengan harga mix fruit punya.

so korang kalau nak try farmers street ni. tak silap aku dia ada dua outlet.
yang pertama dekat tropicana city mall. dan yang kedua ialah dekat e-curve.
atau kalau nak tengok menu ke hape ke. boleh click dekat fb link or web seperti di bawah

FACEBOOK : Farmers Street
WEB : Farmers Street


ok last not least tetibe tertempek muka sendiri. mihmihmih.
kau nampak tak muka bahagia dan berat naik lima kilo lepas makan dessert? *smirk

20 comments:

dariilhamkehati said...

sekali sekala boleh ler makan, mahai woi ! hahahaha

beat said...

p x ajak

Hezzy Alia said...

uishh sedapnyaa

merosnordn.blogspot.com said...

Ok nanti boleh order manggo milky ice :)

merosnordn.blogspot.com said...

Ok nanti boleh order manggo milky ice :)

nurul said...

sedapnya menu.


Nak bisnes tak ada jalan singkat, hari-hari kena belajar, lepas tu BUAT : KELAS BLOG

PeRdU cINta said...

Terliur pulak tengok mangga ice cream tu..

dhiya saadiah said...

Dapatkah cahaya infrared menyembuhkan penyakit? Ikuti kupasannya disini Rawatan Alternatif Untuk Penyembuhan

nurul said...

Tak ada entri baru ke?



Dulu-dulu takut nak makan telur lepas bersalin. Orang tua-tua kata nanti bernanah MANFAAT MAKAN TELUR

Unknown said...

halamak. sedapnya dessert tu....

Fatin Liyana said...

Sedapnya dessert tu ! Hehe. Tapi sandwich tu... errr.. nampak biasa sangat. tak sesuai dengan harga yang dikenakan.

Kak Wawa said...

ya Allah, bestnye sandwich..")

syikin hashim said...

yum yum sedapnya bikin lapar ni

WOW CANTIK:RAHSIA CANTIK

Dingdang said...

mangga tu betul2 menggugat keimanan. hihihi :)

Adam Sahaja said...

Ermmmm sedapnyaaaaaaa... nak jugakkkk.. nak mango milky ice

Siti Aisya Ibrahim said...

salam kenal... jemput join giveaway contest kita yer :D kita ada souvenirs dari Europe nak kasi :D banyakkk :D

http://jindrisska.blogspot.com/

farhainiah said...

<a href="http://goo.gl/6q8jWg> Salam kemerdekaan !! :) </a>

aiman mania said...

konsep farmers sgt ini cafe..hahhahaha ..........sedapnya mango milky tuh...menggoda ..hahhahaa...first time dgr hrga sandwich RM7!LOL!

Unknown said...

mangga milky ice tu meruntun jiwa. hahaha

Faranina said...

Waah bestnye!

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS