MBA
Showing posts with label MBA. Show all posts

Sunday, April 3, 2011

belajar atau kawen??


ohhhooo kalo dolu-dolu.. serius say NO..
bila mak or ayah suggest pasal sambung MASTER..
saya lah umat yg paling ketegaq tak mau sambung...

ohhhoiiii memang dah terkenal dgn kemalasan tahap dewa..
kelas selalu main suka suki skip..
nota jarang ada...
tetiba plak suggest suh sambung master for at least another 1 year ???
haila.haila.haila...
gila potong jari lah kalo saya kata saya nak sambung master.~

but after a month lepas free from alam undergrad..
dan dah masuk alam pekerjaan..
tiba-tiba lambaian seru untuk berkahwin  sambung blaja 
ke peringkat lebih tinggi datang berdebuk...

uhuk.uhuk.. 
akal luar batasan cam nak suggest suh sambung wat at least MBA..
tak pasal-pasal for few days ni aku dok merapu nak sambung study..
dok merengek.membebel.bersuggest dekat ayah and emak.
kalo lah saya sambung master....

skali dapat respon cukup best dengan emak..
free-free kena smash ngan sang emak..
kata mak :

dulu time degree gatai.. sibuk nak menikah??
pastu tambah alasan lain.. baru keje tak kan nak keje plak???
orang laen berbulan-bulan tanam anggur tanpa hasil..
keje lah dulu setaun dua.. baru sambung... bla.bla.bla

hurmppphhh..~
camne nih?? bagi pro and cons kalo sambung study skang bleh x??..

kompius ni..
tgh berazam berkobar-kobar nak menyetadikan diri..~
huhuhuhu

© :.cik katak .:
Maira Gall