Pages

wordless wednesday # 27 - sabar :)

Wednesday, February 29, 2012










" orang yang paling sabar diantara kamu ialah orang yang memaafkan kesalahan orang lain padahal dia berkuasa untuk membalasnya." (HR Baihaqi)


"dan bersabarlah kamu, kerana sesungguhnya Allah itu bersama orang yang sabar." (Al- Anfaal : 46)



psssssttt : sedang gigih menampal senyuman even mata asyik berair :)

lelaki, bayi dan kanak-kanak :)

Monday, February 27, 2012





 # seeing guys play with little kids is probably one of the most attractive things ever


ehemmm admit lah admit..
saya memang suka sangat-sangat tahap gear lima
bila nengok a guy tengah main or layan budak-budak
 nampak lembutnya disitu walaupun muka cam rockers malaya..
tapi bukan lembut si sotong hookeeeyy..

serius nampak cumel dan penyayang titik




teringin tapi.... ~

Friday, February 24, 2012





 
hujung bulan camni.. macam-macam teringin ok..
dah macam ala-ala pompuan mengidam anak sulung pulak..
 
serius teringin nak beli wedges baru..
lepas abes belajar terus x de wedges huaaaaaa :( 
jangan kata wedges, sandal pon x de kot.. pathetic betul kan
kalo pegi shopping mall mmg avoid pergi kedai kasut.. sebab nanti gedik nak beli..
sebab serius dah tau membazir je kalo beli..
sebab saya ke hulu ke hilir pakai sliper / flip flop or flat shoes sampai rosak
dah tuh kalo beli wedges jaman bila nak pakai? membazir kan kan kan :(


suka wedges putih.. :)



teringin nak beli long skirt or dress
tapi kan sebab ketinggian yang ala-ala bantut
disertai dengan low self confidence nak pakai macam tuh
so simpan je lah hasrat tuh.. alasan lain??
baca kat entry INI - if saya tinggi ok..

teringin nak beli hand bag baru wuwuwuwuww
tapi membazir gila kan
sebab saya ke mana-mana dengan sling bag
hand bag pakai seldom kot.. tupon bukan handbag yang girlie tuh
perghhh kalo tetiba tukar pakai handbag sumpah seguni kena bahan :(
silap-silap dengan mak pon join nganjing anak dara dia yang sorang nih..

teringin nak pakai cam feminin muslimah yang cam cumel suweet tuh..
tapi sebab dah biasa dengan pakaian ringkas
sikit-sikit flip flop, jeans, tshirt, blouse, sling bag, tak make up
serius saya memang simple aci muat je
so menda tu hanya angan-angan je lah..

ishkkk bilalah nak transpom jadik girlie nih??
ahh teringin itu ini..
tapi last-last berangan je lah :P

psssttt : errrr ada tak sugar daddy tulung belikan semua 
kihkihkih kalo tak pakai takde rasa membazir sangat kan kan kan. :P

kuat macam harimau aummmm :)

Thursday, February 23, 2012





 
 
wahai hati semoga kau lebih kuat berbanding hari lalu.
 
wahai diri semoga kau kembali tersenyum seperti dulu 
 
 



 maceh guys...
 
 cha, aida, naiemah,
sumpah sayang korang sangat-sangat 
rasa nak peluk-peluk je korang kihkihkih *big grin*
 
man, afzal, ik hanif,
 maceh atas ayat bunga-bunga yang menceriakan hari-hari wa
tanpa korang sunyilah hari wa kihkihkih *blueeekk nak muntah*

 dan jugak bebudak GBS lain..
tak mention bukan maksud wa lupa.
tak sebut or tag kat sini bukan bermaksud wa tak sayang ok

 korang osem ok osem sangat-sangat.. :)
 

wordless wednesday # 26 - moody :(

Wednesday, February 22, 2012



 
 
 
 ye mood lately ke laut

banyak sangat dalam kepala 

*sigh*

kasihan itu bukan cinta :)

Monday, February 20, 2012





 
wahai 'saya'..
 ingatlah hati 'saya' itu dah penat terluka..
ini musim gembira bukan musim air mata
hati yakin tak perlu adanya peluang kedua.
 andai kata kau sendiri tak inginkan nya
 
 
wahai kamu.
 cinta dan kasihan adalah dua perkara berbeza
sila hadam dan fikirkannya
 'saya' itu tetap sama dulu dan selamanya
tapi hati 'saya' sekarang bukan kamu pemiliknya
maka semua itu tak akan bawa sebarang makna
 
wahai kamu dan saya .
mungkin kalian patut pertimbangkannya
dunia kamu dan saya berbeza dan tak kan sama.
sudah-sudah lah hati kamu tak perlu lagi saya jaga
kerana saya dah muak dan penat dengan semuanya
 
cuma doa dan harapan saya
semoga kamu tahu yang kasihan saya itu bukan CINTA 
 
 
 mode : # cermin yang retak tak kan sama macam sebelumnya

janji itu bukan omong kosong.~

Saturday, February 18, 2012





 
hidup kita sentiasa penuh dengan janji dan omongan kan?
berjanji untuk sentiasa setia, bersama selamanya
berjanji dengan ahli keluarga, sahabat hatta ketika bercinta 
berjanji dari sekecil kuman hingga berkaitan nyawa 
 


 
cuba kenang kembali apa janji-janji yang korang belum tunaikan?
atau
korang berjanji tapi akhirnya korang terlupa atau buat-buat lupa 
kerana korang tak sanggup or tak mampu lakukan??

hanya mampu mengingatkan dan berpesan..
kepada diri sendiri terutamanya 



jangan berjanji andai tak mampu tunaikan
jangan terus memberi harapan jika akhirnya ia akan melukakan
jangan berharap jika sudah pasti janji itu hanya sekadar omongan
jangan terus menyulam impian andai akhirnya janji cuma mainan..

 
 
# sentiasa memandang serius bila berjanji ~
dan cuba pastikan setiap janji dapat ditunaikan bukan hanya satu impian
 

ganjal bukan janggal ~

Friday, February 17, 2012




pernah tak korang rasa satu situation..
dimana satu masa kau sangat rapat dengan umat-umat tertentu
boleh dikatakan teman terbaik dikala suka dan duka.
tapi secara tiba-tiba kau mula rasa ada ruang-ruang
lompong kosong sehingga rasa ganjal itu wujud.


janggal bukan bila kita
tiba-tiba hilang kata-kata
tiba-tiba macam tak pernah bertegur sapa
sedangkan dulu kau atau dia lah penawar duka
kau dan dia tempat meluah rasa tempat berkongsi gelak ketawa
tempat menghambur segala hiba



janggal bukan bila
jika dulu kita ketahui hatta isi hati mereka
tiba-tiba kita hilang punca tentang mereka
adakah mereka yang kian lenyap dalam diri kita
atau kita yang kian kelam dalam ingatan mereka?


masih tertanya-tanya
salah siapa..
saya - dia - mereka - atau kami semua


*sigh*


# masih percaya saya tetap sama ceria even dalam hati ada luka




wordless wednesday # 25 - pilihan :)

Wednesday, February 15, 2012




 
 
 
 
 
pernah dengar kisah rumput terbaik??
 
hidup ni banyak pilihan tapi kita yang perlu tentukan apa pilihan kita  :) 
 
 
 
 

stalk itu mengintip :)

Monday, February 13, 2012






kadang-kadang saya terpikir..
kenapa orang stalk menstalk nih eh
terasa macam ala-ala retis bila kau tau orang sibuk stalk ko huh~!
tak de privacy yawwww..~





kenapa nak stalk eh.. if kau tahu menda tu maybe lah kan maybe

akan boleh buat kau depressed if orang yang kau stalk itu osem macam saya.. agagagga :P
or maybe akan buat kau rasa hebat sebab orang yang kau stalk itu tak segah yang kau fikir

barangkali kau stalk sebab terlalu adore tapi malu nak luahkan persaaan kau..
ni case of kau secret admire merangkap taksub tapi malu-malu munyit lah kan..

or i can assume kau memang bercita-cita nak jadik wartawan hiburan
menambah ilmu pengetahuan umum dengan stalk - menstalk ni
agar ko setarap dengan kumpulan makcik-makcik mesyuarat tingkap
yang tahu dari akar sampai pucuk pasal si polan dan si polan


ishkkkk serius rimas lemas dengan kaki stalk nih.. :(
kalo nak berkenalan or nak tau pape sila tanya titik

jangan buat wa rasa ada bayang-bayang follow wa..
and serius tak suka bila orang yang langsung zero pasal kita
tapi berkicau kencang pasal kita ok..

# curiosity can kill a cat.. eh betul ke idiom ni??

~ tak suka stalk and tak pernah berjaya stalk org.. :P

pilihan kau : AMIR atau SUFIAN?

Friday, February 10, 2012



 
 
uhuk-uhuk-uhuk
semalam wa tengok penangan si supian dalam GEMERSIK KALBU
sema pakat terbayang-bayang nak lelaki romantik eh??
hatoiiilah... kekdahnya.. dulu anak-anak dara, mak-mak janda 
sema muafakat membawa berkat cop umat macam SETH TAN 
pastu abes musim seth tan.. tukar plak nak dekat ZIKIR
abes zikir sema gila kat SUPIAN plak??
camtu eh eh eh eh??
semua pakej senyum sorang-sorang nengok aksi supian semalam kan??
 alo suweeet suweeet nya camtuh kan kan kan??
 

saya plak??? sori nyah takdo nya nak senyum sampai telinga camtuh..
tengok gitu-gitu je tapi kejung gak dok gelak ketawa dengan adik-adik
bukan sebab supian suweett tapi sebab kami rasa dia badut.. hahahaha
 
sori saya memang berhati kayu sikit
saya memang allergy sepi dengan orang berayat bunga-bunga ni
bak kata kengkawan saya
 
asma --- pompuan berhati patung.. 
 
pehpehpehpeh..

entah lah.. saya sebenarnya tak tahu describe romantik itu macam mana
jujur bagi saya tak payah bunga bagai..
sebab bagi saya bunga tak significant and membazir
tak payah gigit-gigit telinga lah weh..
tu dah macam kes mike tyson plak... *deng*
surprise pon kengkadang boleh membawa porak peranda
nak surprise sangat kan last-last ko tersurprise camno??
 
hihihihi angpa mesti nak kata wa kijam hati kayu?
ok saya terima ngan redha sebab dah biasa.. :)
 


lelaki itu dah suweeettt bagi saya if dia macam AMIR - vanilla coklat..
ok enough serious yang ni spesis mampu buat saya senyum :)
sebab nampak suweet super duper.. 
nampak protective, errrr gentleman yet naughty..
errr banyak lah qualities even agak annoying sometimes
kalo supian plak is spesis yang buat wa rasa errrrr nak benam muka dia dalam tanah noktah ~

dan ok serius laki itu dah cukup romantik if he can sing a lullaby for me..
errr errrr its enough.. romantik lah tu jugak kan.. macam comel je :)
suara dia cam speaker pecah ke... sampai saya mimpi kuar perompak pon i rela ok..
auuw auwww :) *berangan*

so amacam pilihan korang plak camne??
amir or sufian??
saya vote AMIR..~!!!!
ohh yeahh


pssstt: tak memasal alergik ngan orang nama pian..
weh geli weh GELI~!!
 
 

bola sepak is equal to sepak bola

Thursday, February 9, 2012



 
 
bola sepak
perkara pertama yang terlintas pasal bola sepak is
"asma TAK SUKA bola sepak"

kehkehkehkeh..

bukan sebab saya tak de semangat kesukanan ok
tapi sumpah saya memang tak buleh masuk dengan bola sepak
i think its happen since kid lagi kot

kau sogoklah dengan tiket free
mamat hensem, makan malam yang osem
semua tu wa pandang sepi.. hahahahhaa
*gelak kijam*




pernah dulu zaman munyit sekolah.
adore sangat dekat sorang umat ni yg gilakan bola sepak 
pelas kipas susah mati ARSENAL
he asked me to watch a football match untuk faham best nya bola sepak itu
haihhhhh tapi haram lah weh within five minutes saya dah lena depan tb.

then paling tak buleh blah..
siap mention awal-awal kalau ada match football yang dia suka..
 
"if anything text me during the break, you have less than 30 mins to do that" 
 
" eh kalau u terjaga tolong kejut i, i nak tengok match pukul 3 pagi "

pehpehpeh
start from that saya realize wahhh susahnya dengan lelaki yang taksub bola sepak
 and because of that jugak, dulu-dulu lah saya ada list kan dalam otak.
please kalau buleh saya tak mau lelaki yang over intoxicated dengan bola sepak
kahkahkahkah..

orang cakap kan tak jantan lah kan kalo laki tak minat bola kan
takkan nak laki ko main batu seremban pulak eh :)
 
sekarang?? 
mujur saya buleh lah layan bola sepak sikit-sikit
berkat adik-adik yang suka menjerit time tengok match bola..
makanya terlekat lah sikit napsu untuk tengok bola sepak..
 
errrr
tapi kalau ada lelaki yang tak suka bola sepak..
tolong bagitau awal-awal eh.. nak cop sorang :)



 
 




wordless wednesday # 24 - ubat ~ II

Wednesday, February 8, 2012







paling feveret = ritter sport..~

kalo dapat konpem tak jadik merajuk hahahah :)










gambang waterpark :)

Tuesday, February 7, 2012






cuti maulud Nabi aritu kan.. kitew pergi gambang waterpark lah u'ollls..
pehpehpeh bak kata adik saya..

amenda nak jadilah anak-anak dara ayah.... 
orang sibuk maulud kita sibuk berjimba..

*deng*

disebabkan kakak saya ada baucer tok waterpark ni and dah nak expired
maka nya nak tak nak saya layan je lah
driver rasmi adik beradik, so kau suka ke tak suka ke..
tetap jadi supir rasmi.. :)
hangkut 7 beradik ke GAMBANG WATERPARK


hah kau nengok.. punyalah berduyun kereta..
sumpah menguji tahap kesabaran yang maksima..
 bila terpacul je 

" angah fed up lah camni jom balik "

terus adik-adik buat suara tak puas hati..
hatoiiiiii.. pusing 2-3 kali.. finally saya decide kena menapak kena jalan..
jauh jugak lah menapak dah lah panas terik tapi layan je lah adik-adik punya pasal kan
baik kan saya hahaahah :)
tapi sekali tengok plak queue humangaihhhh sengih je lah.
sabar asma sabar :)


pergi time cuti umum.. locker sold out..
orang plak hatoiiii ramai bukan main.. saya dah start buat muka ketat.
ok tak suka crowded - banyak dosa wa menyumpah seranah
tambah-tambah nengok golongan awek gedik-gedik macam kat obersea

jujur banyak-banyak permainan.. saya hanya lepak kat tepi-tepi je..
maaf saya tak suka tempat crowded ni.. makanya menyendiri kat gigi air..
adik kakak saya dah taksub main air tinggal saya jadi penjaga barang
so main lah ngan budak-budak entah anak sapa ntah yang saya cekau :)


budak kat atas ni nama dia HAFIZ.. cute kan.. :)
keje nya main simbah-simbah air ngan saya..
riang betul.. abes semua nak disimbahnya..
naseb baik ko kecik dik.. kalo tak wa nak ajak kawen dah ekekekke :)
akteli ada lagi 2-3 budak-budak keliling saya sebab saya memang suka budak-budak
tapi hafiz ni je yang over excited amek gambor dan main non stop


before balik hamek lah kau picture kat depan tuh..
wat kenangan sebab tau pasni tobat saya tak datang dah
hahahahah :)

kalo tanya gambang waterpark best ke tak?
hehehe jujur saya cakap tak
sebab saya prefer lepak kat tepi pantai dari datang tempat crowded camni..

ok muka burn :(





selamat ulang tahun inchi kekasih hati :)

Monday, February 6, 2012



wahai inchi kekasih hati, 
semakin bertambah umurmu..
semakin bertambah sayangku padamu..
ehhehehehhe :)

selamat ulang tahun yang ke 60 pelas pelas wahai AYAH ..

alih-aih gambar ni kan.. ayah i tak suka bergambar u'olls :)

angah sayang ayah sangat-sangat :)
angah doakan umur ayah panjang..
murah rezeki, kesihatan yang baik,
dan semuanya lah yang baik-baik belaka..

tak kisah ayah tak dapat datang time angah graduasi
tak kisah ayah tak hantar angah ke airport time pergi exchange dulu
tak kisah even ayah banyak tak ada dalam saat penting hidup angah
tak kisah even angah kisah semua menda ni sebenarnya :)

tapi yang paling penting dan angah kisah sejujurnya
angah nak ayah sentiasa senyum dan ceria
berharap ada bebelan dan gelak ketawa :)

semoga ayah sempat tengok anak dia yang degil ni melangkah ke alam rumah tangga 
kehkehkeh nak gak selit pasal kawen kan..
dush dush dush 

ye incik Hj. Azmy B. Md. Ali,
saya Asmaa' Liyana Bt. Hj. Azmy sangat sayangkan kamu..
tak kisah tak ada boipren pon..
sebab ayah lah boipren kekal abadi saya
*hug and kisses*

terjatuh dan bangun kembali :)

Saturday, February 4, 2012



awak,
im happy if hati awak dah kembali ke landasannya..
we are a GOOD friend.
sumpah really- really good friend.
finally awak faham kan :)

yes mungkin that was my mistake kot..
perhaps awak admit its your mistake too :)

bak kata kawan baik saya..
orang tak kan terjatuh if tak de yang tolak atau menarik
dan once kau buat orang terjatuh 
 kau bertanggungjawab bangunkan dia balik
begitulah jugak sebaliknya



fuihhhhhhh
wahai awak, saya dah berjaya bangunkan awak kembali kan?
harap awak dah berpijak di bumi yang nyatakan?

terima kasih terima nasihat saya.
maaf terpaksa hamburkan ayat-ayat yang tak seindah rupa
maaf memang saya bukan orangnya.
dia lebih layak kerana dunia kalian sama
saya?? terima dan redha kerana awak bukan milik saya. ~

senyum masih ada dimuka awak, saya dan dia
yang nyata saya gembira bila awak bahagia. 
titik 

lagu tema : AKU CINTA KAU DAN DIA ~ dewa

pssst : tak de kaitan dengan den.. sekarang den doktor chenta..
mauahahahha :)


gemersik kalbu dan bisakah :)

Friday, February 3, 2012

assalamualaikum 

hamek kau tajuk entry,
maaf saya bukan die hard fan GEMERSIK KALBU
sebab annoying gila dengan lagu ku geget-geget tahi telinga tu
dan superb annoying dengan character dalam cerita tu even saya dah khatam novel tu kot

bak kata mak.. 
ishkkk geli ada laki macam tu hahahaha :)

and paling tak buleh belah..
adik-adik saya buleh lena tertidur tengok cerita tu..

dan yang memang pasti...
lagu ku geget-geget tahi telinga tu jadi nyanyian adik bungsu saya
ohhh takpe angah maafkan even kengkadang rasa nak sumbat mulut adik ngan kusyen
well kanak-kanak belom matang so consider :)

efek gemersik kalbu pada saya??
hanyalah kerana bait-bait lagu siti nurhaliza

bisakah ~ siti nurhaliza

kenapa rasa cam ada yang menusuk di kalbu eh?
kenapa eh.. rasa cam otak berfikir ngan laju untuk hadam dan terjemah certain bait??


bisakah yang benci disayangi
bisakah yang dusta dimaafi 
walauku himpunkan sesalku
bisakah terbuka kalbu

bila senduku berlinang sayu
dalam rinduku ku tertanya

bisakah yang benci disayangi
bisakah hatiku difahami
walauku himpunkan sesalku
bisakah terbuka kalbu

bisakah ~ siti nurhaliza


psstt : haiiihh tetibe teringat menda karut marut :(
hmmm ulang lagu ni sampai tertidur.
ada sendu dalam tangis.. ada rindu dalam tawa




wordless wednesday # 23 - kaki pancing

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS