memories
Showing posts with label memories. Show all posts

Friday, September 7, 2012

my sept wishes :)



its september okay.. bukak mata tutup mata.. dah bulan 9.
dah a week dah kot.. gila lambat saya ni.
baru nak tergedik-gedik publish my sept wishes..
gedegang tembak diri sendiri..

hah nampak tak nampak betapa pe-MALAS-nya saya
taip delete taip delete
last-last simpan dekat draft

again tembak diri sendiri lol :P


here we are.
my sept wish for my self

- enough said  : back to the track and kembali to the old asma. :)
wish yang dirangkum untuk semua. yeah enough of hiding and running 
sudah masanya saya membuat keputusan dan tindakan susulan.
fuh fuh fuh..
sudah sampai masa menjadi kejam terhadap orang lain 
sebab dah terlalu kejam terhadap diri sendiri untuk beberapa bulan ni

last not least wish untuk orang yang tertentu dalam hidup

- mohon berhenti berharap dan mulakan hidup baru
MERDEKA kan hati, memori dan fikiran kau dari aku
enough said. there is no more place for you - you - you
perghhhh banyak benau YOU macam hot stuff sangat je
nahhhh the thing is im not ready for any kind of love relationship noktah


wishes lain?
ahhhhh banyak kot. tapi enough lah ini yang terpenting buat masa sekarang 

hopefully my sept wish would come true. amin :)
then august thank you for the thousand emotions and memories
i believe sept will be better than august and will leave more and more happiness to me~!
so yeah august good bye and see you next year insya allah 

* * *

wake me up when september ends :#selfreminder :)
* * *


Monday, May 7, 2012

28.03.12 - selamat menjadi tunangan orang :)





first of all.. sila ucap tahniah sekalung malung tahniah dekat den..
disaat orang semua rakus makus attend BERSIH 3.0 tapi gua plak sejuk beku dalam bas
keras kejung duduk seblah mamat enseng dari kuantan ke kangar selama 12 jam
semata-mata majlis bertunang.

yessss majlis bertunang... tapi yang pasti bukan gua yang menjadi tunangan orang ok
terasa sungguh eksaited gua dan kawan baik gua lagi sorang 
cik DIVA @ siti yang sama-sama bertapa dalam bus dari johor ke rumah si arin ni.
hamekkk seluruh penjuru semenanjung kot... tanda betapa akrab nya kami :)

fuhhhhhh tarik napas lega.. ingat bukan gua yang bertunang tahu tahu tahuuuu~
tapi bespreng jaman unibersiti gua..
cik HAZLIN AZRINA

cantik kan :) sedar tak sedar.. 
kawan baik arena universiti sudah selamat menjadi tunangan orang.
yes im happy for her *big grin*


nah antara hantaran yang ada.. nampak tak.. kaler biru tu dari inchi tunang..
yang bukan kaler biru tu.. yang bestpreng gua buat..
buat sendiri tahu.. hasil air kaki beliau..
di saat busy dengan business bakery - roti sempat lagi dia buat hantaran :)
tererrrr tak???

serious.. gua salute dengan bestpreng gua ni...
semuanya beliau buat sendiri from head and toe...  
dengan jari berinai tu sibuk dia masak memasak bersama kami untuk juadah selepas majlis.
dan paling gua tak buleh blah.. gua rasa kami yang gelabah munyit 
bila mana dia buleh relaks slumber almost time majlis kot hewhewhew
bagi gua majlis dia simple but yet meaningful *tepuk tepuk

dan gua yakin dan pasti 
segala mak andam kat perlis konpem makan kaki.
sebab time wedding beliau nanti memang dia akan handel sendiri
baju-makeup-event sebagaimana beliau berbincang ngan kami..

pehhh bukak mata tutup mata.
bestpreng gua both akan jadik milik orang tak lama lagi..
sila baca BOTH ok both :)

eh sorang dah cop kaler oren.. sorang lagi dah cop kaler pepel..
gua nak cop kaler apa eh 
hewhewhew :)



Wednesday, April 11, 2012

wordless wednesday # 30 - RINDU





teman-teman terbaik..
yang dahulu sentiasa ada di kala suka dan duka.
wajah-wajah yang menceriakan hari-hari saya..


rindu dipanggil yana dan nana
rindu di panggil budak kecik
rindu mereka 




Wednesday, April 4, 2012

wordless wednesday # 29 - aweks :)




 
 



kawan baik zaman universiti saya. :)
 
yang kanan hujung bulan ni
yang kiri pulak insya allah dalam tahun ini jugak
 
# tersenyum gembira melihat mereka bahagia.. :) 
 
 

Thursday, February 9, 2012

bola sepak is equal to sepak bola



 
 
bola sepak
perkara pertama yang terlintas pasal bola sepak is
"asma TAK SUKA bola sepak"

kehkehkehkeh..

bukan sebab saya tak de semangat kesukanan ok
tapi sumpah saya memang tak buleh masuk dengan bola sepak
i think its happen since kid lagi kot

kau sogoklah dengan tiket free
mamat hensem, makan malam yang osem
semua tu wa pandang sepi.. hahahahhaa
*gelak kijam*




pernah dulu zaman munyit sekolah.
adore sangat dekat sorang umat ni yg gilakan bola sepak 
pelas kipas susah mati ARSENAL
he asked me to watch a football match untuk faham best nya bola sepak itu
haihhhhh tapi haram lah weh within five minutes saya dah lena depan tb.

then paling tak buleh blah..
siap mention awal-awal kalau ada match football yang dia suka..
 
"if anything text me during the break, you have less than 30 mins to do that" 
 
" eh kalau u terjaga tolong kejut i, i nak tengok match pukul 3 pagi "

pehpehpeh
start from that saya realize wahhh susahnya dengan lelaki yang taksub bola sepak
 and because of that jugak, dulu-dulu lah saya ada list kan dalam otak.
please kalau buleh saya tak mau lelaki yang over intoxicated dengan bola sepak
kahkahkahkah..

orang cakap kan tak jantan lah kan kalo laki tak minat bola kan
takkan nak laki ko main batu seremban pulak eh :)
 
sekarang?? 
mujur saya buleh lah layan bola sepak sikit-sikit
berkat adik-adik yang suka menjerit time tengok match bola..
makanya terlekat lah sikit napsu untuk tengok bola sepak..
 
errrr
tapi kalau ada lelaki yang tak suka bola sepak..
tolong bagitau awal-awal eh.. nak cop sorang :)



 
 




Monday, February 6, 2012

selamat ulang tahun inchi kekasih hati :)



wahai inchi kekasih hati, 
semakin bertambah umurmu..
semakin bertambah sayangku padamu..
ehhehehehhe :)

selamat ulang tahun yang ke 60 pelas pelas wahai AYAH ..

alih-aih gambar ni kan.. ayah i tak suka bergambar u'olls :)

angah sayang ayah sangat-sangat :)
angah doakan umur ayah panjang..
murah rezeki, kesihatan yang baik,
dan semuanya lah yang baik-baik belaka..

tak kisah ayah tak dapat datang time angah graduasi
tak kisah ayah tak hantar angah ke airport time pergi exchange dulu
tak kisah even ayah banyak tak ada dalam saat penting hidup angah
tak kisah even angah kisah semua menda ni sebenarnya :)

tapi yang paling penting dan angah kisah sejujurnya
angah nak ayah sentiasa senyum dan ceria
berharap ada bebelan dan gelak ketawa :)

semoga ayah sempat tengok anak dia yang degil ni melangkah ke alam rumah tangga 
kehkehkeh nak gak selit pasal kawen kan..
dush dush dush 

ye incik Hj. Azmy B. Md. Ali,
saya Asmaa' Liyana Bt. Hj. Azmy sangat sayangkan kamu..
tak kisah tak ada boipren pon..
sebab ayah lah boipren kekal abadi saya
*hug and kisses*

Saturday, February 4, 2012

terjatuh dan bangun kembali :)



awak,
im happy if hati awak dah kembali ke landasannya..
we are a GOOD friend.
sumpah really- really good friend.
finally awak faham kan :)

yes mungkin that was my mistake kot..
perhaps awak admit its your mistake too :)

bak kata kawan baik saya..
orang tak kan terjatuh if tak de yang tolak atau menarik
dan once kau buat orang terjatuh 
 kau bertanggungjawab bangunkan dia balik
begitulah jugak sebaliknya



fuihhhhhhh
wahai awak, saya dah berjaya bangunkan awak kembali kan?
harap awak dah berpijak di bumi yang nyatakan?

terima kasih terima nasihat saya.
maaf terpaksa hamburkan ayat-ayat yang tak seindah rupa
maaf memang saya bukan orangnya.
dia lebih layak kerana dunia kalian sama
saya?? terima dan redha kerana awak bukan milik saya. ~

senyum masih ada dimuka awak, saya dan dia
yang nyata saya gembira bila awak bahagia. 
titik 

lagu tema : AKU CINTA KAU DAN DIA ~ dewa

pssst : tak de kaitan dengan den.. sekarang den doktor chenta..
mauahahahha :)


Saturday, January 28, 2012

maaf, maaf dan maaf :)

assalamualaikum.


maaf inchi kamu..
kalau hati kamu tergelincir kerana saya
sumpah saya tak berniat untuk buat begitu
permainkan hati kamu?? langsung tak terlintas untuk itu

maaf inchi kamu..
jujur hati saya masih dalam tempoh trauma
parut lama masih terkesan even lukanya hampir tiada
yes senyuman terukir kerana hati saya, hanya saya yang tahu

maaf inchi kamu..
bukan saya tak mahu tapi biar sebab itu saya simpan sendiri
tapi bukan juga bermaksud saya mahu tapi cukuplah kita begini :)


maaf inchi kamu
saya suka bergurau, awak juga begitu
maka kesimpulannya itu hanya gurauan bukan perkara serius kan :)
dan harap kita tetap ceria seperti masa lalu

maaf inchi kamu
kadang-kadang sayang dan rindu itu hanya ucapan
dan pada saya ia tidak pernah meninggalkan kesan
dan saya berharap di hati kamu ia juga tiada sebarang kesan

maaf inchi kamu
harap hati kamu kembali di landasan nya
jangan berharap sebab saya pasti bukan saya orangnya
jangan tanya kenapa dan mengapa
kerana mungkin awak akan terluka dengan jawapannya 

Tumblr_lyhove3npm1r00vtxo1_500_large


maaf inchi kamu
maaf maaf maaf
mungkin ya hati belum bersedia titik :)


notakukukaki : meng heart broken kan hati orang memang tak best kan ~




Friday, January 27, 2012

doa untuk ibu :)

assalamualaikum

kau memberikanku hidup
kau memberikanku kasih sayang
tulusnya cintamu, putihnya kasihmu
takkan pernah terbalaskan

hangat dalam dakapanmu
memberikan aku kedamaian
eratnya pelukmu, nikmatnya belaimu
takkan pernah terlupakan

oh ibu terima kasih
untuk kasih sayang yang tak pernah usai
tulus cintamu takkan mampu
untuk terbalaskan
oh ibu semoga tuhan
memberikan kedamaian dalam hidupmu
putih kasihmu kan abadi
dalam hidupku

ooohh putih kasihmu kan abadi
dalam hidupku ~ ungu 

ye saya angah yang nakal
angah yang degil dan suka memberontak
angah yang suka melawan kata dan ambil mudah dalam kehidupan
angah yang sering kali terkena sindrom anak kedua
angah yang ntah pape dan suka buat emak pening..

tapi ketahuilah mak
angah yang kengkonon kental ni
menangis rindukan masakan mak nya bila jauh dari rumah 
sumpah horor mak buleh gelak besar bila tau saya nanges terseak-esak 
sebab nasi goreng mak

angah yang poyo ganas ni
selalu menangis panggilkan emak bila sakit 
sampai mak kata rimas lah jangan nak mengada sangat angah
awak dah besar :)

dan angah yang selalu menyakat dan mengutuk mak ni
sangat berharap satu hari nanti dia jugak persis emaknya
bila sudah berumah tangga dan beranak pinak 
perghhh mak saya hebat ok.. 
handle 8 orang anak yang semuanya spesis masuk air
dan terlalu jujur sampai nak menitik air mata bila masuk part kondem mengondem

eh banyak lah angah nak mak tahu ikotkan..
yang paling penting..
angah arap angah dapat buat mak senyum setiap masa

hohohohoh cara tulis macam mak saya baca je entry ni kan kan kan :)
tak kisah lah asyik inteprem ayah je kan
so kali ni saya interprem mak plak..
sayang mak kuasa infiniti :)

pssstt : semua mak, ibu, mama, mummy or whatever korang panggil
osem kan.. :) tu specialnya emak :)

Thursday, January 19, 2012

limau mandarin dan kenangan :)

assalamualaikum..

wheeee tahun baru cina dah dekat kan.. 
baru terasa aura raya cina bila melantak limau mandarin.
 melantak limau mandarin sampai tercirit baru thrill rasanya :)

saya sangat suka limau mandarin..
manis kot besar and kaler oren..
tu yang mahal lah kan.. yang tak mahal diskaun lah rasa manisnya
ehhh gumbira je tau rasanya dapat makan limau ni.
kehkehkeh if manis memang gumbira senyum sampai telinga
if dapat yang masam??
muka pon otomatik jadik masam.. then mulut bebel and komplen tanpa henti


limau mandarin dan kenangan..
arwah atuk saya yang saya panggil tok'ki
sangat sangat sangat suka makan limau mandarin
tahun lepas, arwah siap merajuk lagi coz limau mandarin abes
biasalah family saya besar kot sekotak tu tak sampai sehari pon boleh habis ok

orang tua punya merajuk sangat cumel.. mogok tak mahu makan kot.
gantilah dengan limau kecik-kecik or sunkist pon tak dipandangnya
merajuk sampai bila dikenang balik saya senyum sendiri
arwah akan tarik muka merajuk macam budak-budak
bebel-bebel or ngomel tanpa henti
  nak pujuk senang je kot, saya start enjin kereta and ke pasaraya 
belikan 2 kotak limau mandarin
terus tersenyum arwah dan beliau terus simpan sekotak di bawah katil beliau.
punyalah takot tak sempat makan kan..

tapi tu semua dulu..
sekarang.. rumah dah tak havoc..
tak perlu susah-susah belikan limau mandarin berkotak-kotak
tak perlu sorok-sorok nak curik amek limau mandarin bawah katil tok'ki
tak perlu gelak ketawa bila tok'ki mengomel limau nya masam
tak perlu nak pura-pura innocent bila tok'ki tanya kenapa limau dia tinggal sikit.

ishkkk sumpah saya rindu.. tapi tu semua dulu
sekarang ni tu semua hanya kenangan..
*sigh*

notakukukaki : hargai semua yang masih ada. :)



Sunday, January 15, 2012

dating pagi AHAD :)

assalamualaikum..~

eh macam lama gila kan tak hapdet belog?
phiew-phiew..kelajuan internet saya cam siput khinzir sedang berjoget
nak bukak belog pon dah putus urat perut menunggu.
so ampun guys if 2-3 hari ni tak nampak saya bejoget di shout box korang :)

its sunday guys.. 
biasanya pagi ahad saya akan spend masa with my dad
bawak pergi jalan-jalan time pagi especially if cuaca kuantan cerah dan ceria
and today saya bawak ayah jenjalan dekat taman gelora and breakfast nearby pantai
same place and same time macam pagi ahad yang lain :)


 here is my superb fabulous dad.

ayah, angah tak tahu nak describe how much i love you
angah tak tahu nak show off my love towards you
but i really miss our old time before ayah sakit
i really miss our moments
gelak ketawa, share cerita then again gelak tanpa henti
how i miss your smile, your laugh and everything about you.
ya ALLAH, kembalikan kesihatan ayah saya.
saya terlalu rindukan my old dad.

and this the main reason why saya tak kan jauh dari ayah.
biarlah kerjaya saya tak hebat dan gah dengan ijazah yang saya ada
biarlah saya terpaksa kaburkan impian dan cita-cita
tapi jauh dalam hati saya tak sanggup jauh dari ayah dan keluarga

ishkkk suddenly entry ni cam tacing plak kan?
hahahahhaaa
ingatan tulus ikhlas dari saya.
hargai mak ayah and semua ahli keluarga yang tersayang


|
|
|
|
|
v


here is me.
nah interprem sekali sekala kan?
takpe kan kan kan?

Friday, January 6, 2012

untuk kau - mr know it all

assalamualaikum

dear inchi mr know it all yang pernah wa kenal.
wa rasa lu patot dengar lagu si kelly clarkson - mr know it all.
wa dedicate khas untuk lu ok.
sila download and dengar serta hadam each byte lirik itu.
even wa tau lu tak mampu hadam semua tu.
sebab lu tak pernah pikir hati dan perasaan orang lain kot
lu ialah "penjual ikan" yang paling berjaya selama wa kenal lu.

cukup-enough-full stop.~

lu hanya sekadar satu memori wa.
kenangan dan menda tu tak kan berulang balik.
sila MOVE ON and terima hakikat
kali ini wa pilih lukakan hati lu sebab wa tak mau hati wa luka lagi
  
Mr. Play Your Games 
Only got yourself to blame 
When you want me back again 
But I ain't falling back again ' 
Cause I'm living my truth without your lies
Let's be clear baby, this is goodbye I ain't comin' back tomorrow

Oh you think that you know me, know me 
that's why I'm leaving you lonely, lonely '
Cause baby you don't know a thing about me 
You don't know a thing about me

 ~ mr know it all - kelly clarkson

psstt : maaf ada mangkuk tingkat dok kacau jiwa wa lagi
angin please lah tolak bayang-bayang tu dari hidup wa.



Saturday, December 31, 2011

2011 dan kenangan ~

assalamualaikum ~

wheee sedar tak sedar dah penghujung 2011.
awesome kan awesome kan??
bukak mata tutup mata dah penghujung tahun
alhamdulillah sebab masih diberi kesempatan untuk bernafas
alhamdulillah sebab banyak mengajar tentang erti hidup.
alhamdulillah sebab memberi pelbagai rasa sepanjang tahun ini

even tahun ini berakhir dengan perasaan saya seorang LOSER
walaupun bermula dengan penuh kegembiraan pada dasarnya.
seya tetap bersyukur. ya. alhamdulillah.. *tersenyum*

rangkuman akhir 2011 untuk kenangan buat saya ~

sesungguhnya 2011 penuh dengan kehilangan 
dari bermulanya Januari hingga tamatnya Disember
kehilangan arwah datuk dan pakcik serta orang tersayang secara beturut
perginya kawan seperjuangan ke rahmatullah juga berselang seli pada tahun ini
kesilapan dan kelalaian dalam merencana kehidupan
tersasar dari landasan dan hala tuju
dan akhirnya masih terumbang ambing untuk masa hadapan


wahai hari terakhir tahun 2011
saya hanya berharap ia masih mampu membuat saya tersenyum..
mungkin ya 2011 terlalu pahit untuk saya
tetapi alhamdulillah saya masih mampu mengukir senyuman di wajah orang lain

dan hari ini matahari memancar ceria
semoga hari ini juga berakhir dengan kecerian di wajah saya
2011 terima kasih kerana banyak mengajar erti hidup
kesedihan, kegembiraan dan juga kehilangan
ya ALLAH terima kasih untuk semuanya
kerana-Mu aku masih mampu tersenyum dan menelan pahitnya kehidupan~

pssst : semoga 2012 bermula dengan penuh kegembiraan



Tuesday, December 13, 2011

aktiviti- aktiviti musim hujan :)

ok kuantan tengah hujan dengan menggilanya..
best kot hibernate time camni..
sampai semua menda malas gila..
kalau lah katil tu buleh serba guna..
bukak mata dah mandi. bukak mata lagi sekali ada makanan
syiooookk kot..

gila dasar pemalas kan?? ngeh-ngeh-ngeh
apesal lah bos tak isytiharkan cuti sempena musim ujan eh??
nak drive p office pon dah cuak
hujan lebat sangat sampai tak nampak jalan..
bos silalah faham..
staff mu yang cumel ini tak mampu meredah hujan lebat ke office.*wink*

sempena musim hujan besar-besaran ni..
banyak sangat menda best yang sangat saya suka lakukan
bersama dengan adik-adik saya yang super sengalicious itu

antaranya.
main bot kertas.. game ni senang je
skill melipat dan mendajalkan sampan org lain sangat penting kot
yelah lawan sapa punya bot kertas yang failed dulu..
miahahhahaa...
so time ni skill pedajal seorang kakak kepada golongan budak kecik sangat lah penting
yelah malu kot kalo akak dia kalah dulu..

then macam biasa mandi ujan..
sebab umah kitaorang umah kampung
so berdiri terpacak kat lorong air tu.
so mandi macam ala-ala kat air terjun
pergghh feel tu u'olls.. tak caye? ace try sekali dua nanti k..
tak reti digambarkan dengan kata-kata kot
pastu telinga konpem menanah kena bebel ngan mak and tok saya

tapi ni aktiviti time budak kecik.
time belom akil baligh..
errr tapi dah macam mak budak pon sometime buat jugak kot aktiviti ni.. :P

skang ni.. time ujan-ujan and cuti sekolah camni..
aktiviti paling tak menahan tok family kitaorang is main jutaria.
hehehehehee.. nampak cam lekeh kan?
tapi ni lah caranya merapatkan hubungan keluarga
disamping dapat menyakat dan menganjing adik-beradik
time ni jugak.. sang kakak-kakak dapat menipu
adik-adiknya bila count sewa and duit.
again. trick tak mau bankrap..

so korang camne plak?
apa aktiviti korang time hujan-hujan ni?

Thursday, November 24, 2011

iklan HUGGIES yang sangat berkesan *pffhhhttt*

pernah dengar tak iklan HUGGIES
alah yang tini HOT.fm nyanyi tu..
alah yang kat bawah ni...



adoiii lah.. kenapa eh tetibe saya rasa lagu ni anoyying gila..
memula rasa cumel-cumel jugak kan..
tapi lama-lama.. lagu ni macam nak anoyying tarrabas punya

mana tak nya tiba-tiba adik saya buat muka mintak penampar
bila nyanyi lagu ni time kitaorang tengah serius main jutaria..
paling tak buleh blah..
buleh nyanyi lagu ni.. time sapa- sapa naik singa..
*pfhhhttt*
spoil gila kan?? nak gelak pon ada...

haila-haila.. and sumpah lagi bengang gear ke lima bila
tengah syok-syok nengok bola final
adik saya buleh nyanyi lagu HUGGIES ni?

ommmmoooo. =.="
adakah lagu HUGGIES ni sesuai buat lagu CHEERS??


aghhhhhhh nk jerit kuat-kuat
tetibe saya stress dengan iklan HUGGIES..
apesal lah iklan HUGGIES ni berkesan sangat weh??

errr apasal iklan Maybeline takde pon cam HUGGIES..
*soklan kurang pandai disitu*

Friday, November 11, 2011

11.11.11 - best wishes untuk semua :)


untuk semua...


tak kisah lah yg bakal kawen

bakal tunang

bakal delivered baby

bakal bertambah umur

dan semua yang bakal berlaku hari ni.

semoga 11.11.11 akan memberikan satu kenangan yang sempurna untuk semua.

Thursday, September 29, 2011

corat-coret convocation saya

jom cuci-cuci mata dengan gambar convo saya
hehehe ada lah beberapa ketul..
i malu lah nk interframe lebih-lebih..
hik-hik-hik

huhuhu inilah wajah-wajah kesayangan saya
pendek kata bestfriend saya...
engkaulah racun engkaulah madu..
dari kiri pemilik belog DIVA..
dan kanan pulak chek arin..

babes.. seriously thank you cause travel jauh-jauh demi saya..
cewahhh.. sungguh saya triple terharu..
ok.. yang ni pulak.. gambar saya dengan ibunda tercinta..
ehem.. mak saya lagi glamer tau dari saya..
sebab mak saya sempoi orang nya..
nengok hadiah yang diberikan tok saya..
chipmunks punya bouquet.. hehehe

ohh lupa.. sila jangan puji hadiah saya cumel..
puji tuannya cumel tak apa.. :P

ohhhh ni perarakan untuk kuar dewan.. majlis tamat hokkeey
errr korang boleh teka.. kat mana kepala saya??

hurmmm ini pulak.. 3 kawan saya..
diaorang baik.. cantik dan segalanya..
nampak lembut tapi semuanya ni bergelar Lt. Muda..
ehem.. kami kan budak palapes..

ok.. tu jelah.. malas nak inter frame bebanyak
nanti kata gile glamer pulak..
hehehe..

errrr ada yang nk berkenalan dengan kawan-kawan saya??
hehehhee leave a comment k..

© :.cik katak .:
Maira Gall