love
Showing posts with label love. Show all posts

Monday, November 24, 2014

17.11.14 - nami island



sorry guys. 
sbb last week mmg tak sempat nak bw.
ni pon malas nak update banyak-banyak
sebab masih dalam mood backpack travel
baru balik semalam katanya
penat lelah usung back pack pon tak hilang lagi *sigh*


nah ubat rindu.
sekeping gambar dari nami island.
buh banyak-banyak nanti korang muntah darah plak.
*hiks!



{ because there is a space in my heart, and ill put your name ^^ }
saranghae - :')


sebab baru balik dari korea. 
so izinkan aku berjiwang
kihkihkih

p/s: yang click-kan aku punya ads.
maceh banyak-banyak.
nanti aku bw and click untuk korang plak hoccaaay :*

Monday, February 6, 2012

selamat ulang tahun inchi kekasih hati :)



wahai inchi kekasih hati, 
semakin bertambah umurmu..
semakin bertambah sayangku padamu..
ehhehehehhe :)

selamat ulang tahun yang ke 60 pelas pelas wahai AYAH ..

alih-aih gambar ni kan.. ayah i tak suka bergambar u'olls :)

angah sayang ayah sangat-sangat :)
angah doakan umur ayah panjang..
murah rezeki, kesihatan yang baik,
dan semuanya lah yang baik-baik belaka..

tak kisah ayah tak dapat datang time angah graduasi
tak kisah ayah tak hantar angah ke airport time pergi exchange dulu
tak kisah even ayah banyak tak ada dalam saat penting hidup angah
tak kisah even angah kisah semua menda ni sebenarnya :)

tapi yang paling penting dan angah kisah sejujurnya
angah nak ayah sentiasa senyum dan ceria
berharap ada bebelan dan gelak ketawa :)

semoga ayah sempat tengok anak dia yang degil ni melangkah ke alam rumah tangga 
kehkehkeh nak gak selit pasal kawen kan..
dush dush dush 

ye incik Hj. Azmy B. Md. Ali,
saya Asmaa' Liyana Bt. Hj. Azmy sangat sayangkan kamu..
tak kisah tak ada boipren pon..
sebab ayah lah boipren kekal abadi saya
*hug and kisses*

Friday, January 27, 2012

doa untuk ibu :)

assalamualaikum

kau memberikanku hidup
kau memberikanku kasih sayang
tulusnya cintamu, putihnya kasihmu
takkan pernah terbalaskan

hangat dalam dakapanmu
memberikan aku kedamaian
eratnya pelukmu, nikmatnya belaimu
takkan pernah terlupakan

oh ibu terima kasih
untuk kasih sayang yang tak pernah usai
tulus cintamu takkan mampu
untuk terbalaskan
oh ibu semoga tuhan
memberikan kedamaian dalam hidupmu
putih kasihmu kan abadi
dalam hidupku

ooohh putih kasihmu kan abadi
dalam hidupku ~ ungu 

ye saya angah yang nakal
angah yang degil dan suka memberontak
angah yang suka melawan kata dan ambil mudah dalam kehidupan
angah yang sering kali terkena sindrom anak kedua
angah yang ntah pape dan suka buat emak pening..

tapi ketahuilah mak
angah yang kengkonon kental ni
menangis rindukan masakan mak nya bila jauh dari rumah 
sumpah horor mak buleh gelak besar bila tau saya nanges terseak-esak 
sebab nasi goreng mak

angah yang poyo ganas ni
selalu menangis panggilkan emak bila sakit 
sampai mak kata rimas lah jangan nak mengada sangat angah
awak dah besar :)

dan angah yang selalu menyakat dan mengutuk mak ni
sangat berharap satu hari nanti dia jugak persis emaknya
bila sudah berumah tangga dan beranak pinak 
perghhh mak saya hebat ok.. 
handle 8 orang anak yang semuanya spesis masuk air
dan terlalu jujur sampai nak menitik air mata bila masuk part kondem mengondem

eh banyak lah angah nak mak tahu ikotkan..
yang paling penting..
angah arap angah dapat buat mak senyum setiap masa

hohohohoh cara tulis macam mak saya baca je entry ni kan kan kan :)
tak kisah lah asyik inteprem ayah je kan
so kali ni saya interprem mak plak..
sayang mak kuasa infiniti :)

pssstt : semua mak, ibu, mama, mummy or whatever korang panggil
osem kan.. :) tu specialnya emak :)

Monday, January 23, 2012

kawan baik dan cinta :)

assalamualaikum

sekarang tema cerita is bercinta dengan kawan baik hape?
konpius jap.. bukak cerita ni
laki pompuan yang mana is kawan baik tapi cintanya tak kesampaian
bukak yang ni.. kaitan nya bercinta dengan kawan baik juga
*pfhhhtffff* bosan

pernah dengar orang cakap

" there is no such thing called friendship between a guy and a girl"

orang cakap lah kan.. 
if kau berkawan baik dengan jantina berbeza dengan kau
lambat laun pasti ada sorang yang hati dia tergelincir sikit..
tu orang cakap lah kan..


so korang...
soklan tekateki hari nih
andaikata kalo kawan baik korang confess kat korang?
suka terlebih sayang terlebih kat korang
apa reaction korang?

terima atau cukuplah kawan..

sila jawab :)

errrr saya percaya dengan quotes bawah ni

" Friendship to love, always. But love to friendship, never."

psssstt : entry before ni saya delete.. sebab tetibe je termakan ngan ayat 
orang cakap saya desperate nk kawen =.="





Wednesday, September 7, 2011

wordless wednesday


p/s : sapa setuju angkat kaki.. :)


notakukukaki : err dah lama tak belog.. lupa plak arini ari rabu.. tehheee..
© :.cik katak .:
Maira Gall