Sunday, May 22, 2011

NUR KASIH punya cerita

wheeeeaaaa..
finally saya dah tengok cerita nur kasih ok..~!!!

yg buleh cakap..
best-sedih-cuma tak sempat nak feeling sebab
ada 2 sampah masyarakat yg memekak..

bengang betul saya..
sebab dalam panggung tu ada 2 orang budak yg hampeh.
serious tak kenal memekak gila..
dengar suara dia je kondem..

budak lelaki ni lagi satu buat kitaorang rimas and lemas.
sebab suara dia yang kuat satu wayang buleh dengar
plus bila part-part syahdu diaorg sibuk toleh ke belakang and suluh-suluh
nak tengok ada yak yg menangis..

gila kan dua orang kaum adam yang hampeh ni..
gila sumpah rasa nak lempag ngan terompah jamban je..

by the way..
even tak sempat nak syahdu-syahdu dengan NUR KASIH..
saya sangat satisfied..
sebab banyak pengajaran yang tersirat and tersurat..
kalo saya nengok lagi sekali konpem meleleh air mata and hidung..
tak tipu punya..~!!!!!

eh pape pon chillex dengan vc ni eh..
saya suka lagu ni..~!!!
antara lagu dalam NUR KASIH.. :)

BERTEMU CINTA



Thursday, May 19, 2011

NUR KASIH THE MOVIE (NKTM)


NUR KASIH THE MOVIE (NKTM) dah maen malam tadi..

amacam yang dah nengok best tak? best tak??
kalo tanya saya mesti lah saya jawaaaabbbb

BBBBBBEEEEEEEESSSSSSSTTTTT kot

hehehhe ada kot sebab saya tak nengok lagi..
tapi dari komen member-member kat facebook kan..

ramai kata best..
yang paling nyata.. diaorang kata sedey..
konpem leleh lah air mata..

tak caye??
ni plak komen-komen yang saya kutip kat page facebook NUR KASIH THE MOVIE
meronta-ronta jiwa ni bila nengok komen-komen diaorang
plus promotion NKTM yang gile bombastic..
saya rasa bukak media prima punya anak beranak..
360 -- berita utama -- fuhh --
semua cerita pasal NKTM kan?..
dasat tak promosi dia??

hatto0ooii hato0ooii..
yang penting sapa nak blanja saya nengok nur kasih ni??
sapa nak teman ni??
nak nengok NUR KASIHH.~!!!



Wednesday, May 18, 2011

artis bujang ditangkap kerana pecah rumah..~


jom kita maen teka teki jap..

siapa artis lelaki yang di tangkap sebab pecah rumah tu u'olls??

clue :

- orang terengganu

- penyanyi pernah rakam lagu

- nyanyi rock dan balada

- pernah menang nyanyian -rock

- umor 29 tahun..

- sekarang jadi tukang urut..

yang ni buletin tv3 lah yang bagi tau tadi kan..

nengok gambar kat berita macam kacak..
berkulit cerah..

errrrr...
sapa eh??? sapa eh??

tiba-tiba je cam nak tau sapa...

korang tau tak sapa???


Tuesday, May 17, 2011

review filem - KONGSI


who0oot who0oot..
ok kat entry ni saya nak share review and komen tuk filem
based dari my point of view lah kan..
korang saya tak tau lah camne kan..

tapi dari sisi saya..
sesungguhnya sungguh membazir duet aja nengok movie ni..
hahhhaa statement sungguh
tak menyapot filem tempatan kan??
tapi entah siyes menyesal....

actually saya tengok filem ni sebab SHAHEIZY SAM ok.
ulang taip sebab S.A.M
and the making of filem ni yg macam masyyyuuukkkk je...
sekali hek eleh. eden tertipu.~!!!
jauh dari expectation.
sumpah.~!

dari segi lawak.
memang tak berapa lawak pon.
tak de scene yg orang gelak macam time adnan sempit dulu.
cerita pon caca marba sebab sungguh tak faham
semua muka dia nak letak kan.
nak kasi expose. muka ni kuar 5 saat. pastu muka tu kuar 5 saat..
yang paling obvious..
boleh nmpk lah brapa ketul scene je si fida yg comel tu..

hatoo0ooiii..
pastu kan.. camne entah saya buleh ngantuk time nengok cerita ni..
huhuhuhu agak-agak lah kan.. kalo dah ngantok tu..
maknanya....

B.O.S.A.N.~!!!

hurmmmphhh ohh lupa..
dari sisi part action pulak..
adeiii.. hurmmm sungguh plastik la bila part yg di-slow-motion-kan..
pastu yg tak bleh blah time kejor-kejor..
proton waja punya lah remuk redam kan..
pastu yg mitsubishi tu rilek je..
tak tergores pon eh.. sungguh lah watak kereta tempelan kan.. ngehehhehee... :)

ohhh ending filem ni pon..
saya tak faham..
tak tahu apa tujuan sebenor tumulak ni buat hal..
ehhh yang penting saya tak faham lah cerita ni..
kalo gelak pon banyak
sebab taiko victor tu..
dialog dia skema and klakor..

kesimpulan nya..
saya sungguh kata cerita ini tak best..
kalo korang expect movie ni macam adnan sempit..
sumpah anda akan menyesal lah kan..

tak percaya meh saya share few komen yang saya amek
dari fan page KONGSI dekat facebook


ada positive ada negative..
so korang terpulang lah kan nak nengok ke tak..
ngeeeehheeee...



Tuesday, May 10, 2011

jamu mata - choc fudge muffin and apam 3 warna

moh.moh. jamu mata dengan kuih yang saya buat..

yang bawah ni buat on saturday.. godey-godey. campak-campak
experiment pertama ho0ohhhhhh

|
|
|
V

choc fudge muffin

ohhh gambar terlupa rotate
mintak ampun lah kan

yang bawah ni plak..
apam kaler-kaler.
buat on sunday..
tengah gile. plus ada adik-adik yg rajin mengacau kan
so layan je lah

|
|
|
V

apam kaler-kaler

inchi member saya jusri best kata
apam ni macam kat astaka..

takpe.takpe
i take it as compliment ok.

maknanya apam i. ada market lah tu kan uo0ooollsss

okkk zasss.
tu je

ujung minggu ni nak try wat

blueberry cheese tart plak.~

Wednesday, May 4, 2011

lelaki idaman saya ----> si BOTAK juvana.. :)

hahahhaa.. dolu-dolu..
time tengah gila khinzir dengan cerita asmara..
gila punya hard core sampai tersuka kat SHAH JASZLE itu..
sekarang sorry inchi shah jaszle..
anda sudah tidak menarik lagi..

sekarang ni kan..
i LAP u inchi BOTAK..
hehehee alah.alah mamat dalam JUVANA tu kan..
ohhhoiii A.K.A budak merbahaya itu..

GAMBAR DI AMBIL - FACEBOOK JUVANA
ok.. i suka dia ok.. auw.auw...  *mode miang*

korang baca berita harian hari ni ok..
katanya.. si botak ni.. or nama sebenor beliau JOHAN ARIFF
boleh hafal 2 juzuk o0ooohhh...
ohhh kaum adam di luar sana??
korang ado macam tu?? ADO??
silap - silap AL-FATIHAH pon gagal kot.. o0ooopssss teeeeeettttttt~

ohh nak baca lebih lanjut pasal AYAM - BOTAK  dan jugak APEK
korang klik link INI
OR gambar kat bawah ni ok..

MUKA SAJA GANAS
or mahu sentiasa update dan layan gambar-gambar JUVANA yang lebih hot dan mengancam
korang follow je page JUVANA dekat FACEBOOK ok..
just klik ni je ----> JUVANA
dekat sini korang akan jumpa lah acc facebook APEK - AYAM- DAIM
dan lain-lain okeyy  :)

khas yang menggilai dan terbayang-bayang je si botak tu..
add lah FACEBOOK dia..
klik ni hokeeeyyy ----> FACEBOOK botak

yeeeehhhaaaa.. ok lah.. korang godek-godek
page juvana tu nanti jumpa lah banyak lagi info menarik kat situ..
(^___________^).

ok lah korang..
jom sama-sama kita countdown tuk episod juvana next week plak eh..
uhhhuuu excited.. tak sabar u'olllsssss..

daaaaaaaaa...~
© :.cik katak .:
Maira Gall