Pages

2011 dan kenangan ~

Saturday, December 31, 2011

assalamualaikum ~

wheee sedar tak sedar dah penghujung 2011.
awesome kan awesome kan??
bukak mata tutup mata dah penghujung tahun
alhamdulillah sebab masih diberi kesempatan untuk bernafas
alhamdulillah sebab banyak mengajar tentang erti hidup.
alhamdulillah sebab memberi pelbagai rasa sepanjang tahun ini

even tahun ini berakhir dengan perasaan saya seorang LOSER
walaupun bermula dengan penuh kegembiraan pada dasarnya.
seya tetap bersyukur. ya. alhamdulillah.. *tersenyum*

rangkuman akhir 2011 untuk kenangan buat saya ~

sesungguhnya 2011 penuh dengan kehilangan 
dari bermulanya Januari hingga tamatnya Disember
kehilangan arwah datuk dan pakcik serta orang tersayang secara beturut
perginya kawan seperjuangan ke rahmatullah juga berselang seli pada tahun ini
kesilapan dan kelalaian dalam merencana kehidupan
tersasar dari landasan dan hala tuju
dan akhirnya masih terumbang ambing untuk masa hadapan


wahai hari terakhir tahun 2011
saya hanya berharap ia masih mampu membuat saya tersenyum..
mungkin ya 2011 terlalu pahit untuk saya
tetapi alhamdulillah saya masih mampu mengukir senyuman di wajah orang lain

dan hari ini matahari memancar ceria
semoga hari ini juga berakhir dengan kecerian di wajah saya
2011 terima kasih kerana banyak mengajar erti hidup
kesedihan, kegembiraan dan juga kehilangan
ya ALLAH terima kasih untuk semuanya
kerana-Mu aku masih mampu tersenyum dan menelan pahitnya kehidupan~

pssst : semoga 2012 bermula dengan penuh kegembiraan



jom melalak secara berjemaah :D

Friday, December 30, 2011

assalamualaikum..

jom entry kali ni saya nak ajak melalak beramai-ramai jom..
tapi siyesly saya bukan layan sangat lagu kot
tapi sebab terdegar lagu ni banyak kali time lepak ngan member
so lagu ni jadik melekat kat otak wat masa skang
tambah plak lately mood kelaut tahap gear lima
memang effek sawan and kerem otak jugak tiga hempat ari kan. =.="

maka amaran keras.. untuk sapa yang heart broken dan sedang berhati rapuh
adalah tidak digalakkan dengar lagu ni..
musykil akan tacing dan mood ke laut plak nanti ~
dan sesungguhnya saya tak bertanggungjawab 
dengan segala side effect yang buleh mencacatkan hati anda ok.

so meh-meh-meh..
malas nak bebel banyak-banyak
jom korang-korang melalak secara berjemaah dengan saya..


tak cukup lagi lirik kat atas?
nah amek bawah ni..

masih terbayang di ruangan mataku
saat indah bersamamu dulu
masihku ingat janji manismu
bertakhta dihatiku
dikala itu engkaulah bintang
menyuluh malam yang kegelapan
tetapi kini tiada lagi
tinggal aku sendiri
** percintaan ini amat memilukan
perpisahan ini sungguh menyakitkan
namun apa daya terpaksa ku telan
semua kepahitan
kepiluan ini meracun hidupku
kesunyian ini membunuh jiwaku
tergamak kau sayang
melihat diriku dalam kesedihan
dipermainkan olehmu
sia-sia saja percintaan ini
tak bisa sampai ke puncaknya
sekelip mata hilang semuanya
yang tinggal hanya airmata
ulang **


psssttt :tengah tunggu putera katak nyanyikan lagu kat bawah ni
penghujung cintaku - pasha ft adelia

perempuan dan makeup :)

Thursday, December 29, 2011

assalamualaikum..

phiew-phiew...
apesal eh orang suka-suka nak suh kita mekap..
mencik tau mencik.. *sigh*
ok.. akteli memana saya pegi kot. keje ke belaja ke.
mesti ada yang bebel and tanya apesal saya tak makeup? 
mesti lagik cantik lah. mesti lagi bla-bla-bla
apesal eh apesal eh?
buleh tak tulung jawapkan?

aci tak nk cakap sebab saya cantik original tak yah mekap bagai.
muhahahahaa ok sumpah gedik..
takde lah.. wahai kawan-kawan
sapa yang pernah nengok saya ni..
muka saya memang rarely ada mekap kan? kan?
cukup ada bedak ngan lipgloss je kot. tu pon kadang-kadang tak pakai
gila malas. hahahahaa


jujur saya memang tak pandai makeup.
tak pandai berfahion jadah ni.
nak lilit selendang sampai tercekik pon i tak reti..
last-last kang jadik cam roti canai atas kepala tak ke haru??
tapi kawan baik saya kebanyakannya semua jenis bersiap 2-3 jam depan cermin
so saya mampu kritik mekap orang lain. but tok try please NO

cukuplah simple sebab cantik-cantik sangat pon tak kasik pekdah mana pon
sumpah. maybe ada yang tak setuju ngan entry dan pandangan saya ni
tapi setiap orang ada cara yang berbeza kan.
mungkin mekap buat korang lebih konpiden dengan diri sendiri
dan rasa lebih selesa. tapi saya dah cukup macam ni

tipu if kata tak nak cantik
semua orang nak nampak cantik
and kengkadang muka saya hanya akan bermekap if ada occasion and 
if ada orang rajin menconteng muka buat uji kaji kat saya..
tapi siyes saya senang macam ni..
 please saya tak cantik and tak terfikir nak cantik
save bajet. save masa bersiap kekekeke
so korang plak camne?

psst : cantik dimata tuhan tu lagi penting kan-kan-kan?





wordless wednesday # 20 - ex - y- z ~

Wednesday, December 28, 2011





psssttt : kalo korang plak macam mana?


doodle diambil dari >> SINI <<

wordless wednesday # 19 - :D


pssssttt : ok serius senang hati
maceh my sayangs :)






geng blogger sengal :)

Tuesday, December 27, 2011

assalamualaikum..~


entry tok hari ni.. serius asma just nk cakap..
sorry and thank you tok everyone..
especially tok gang "GENG BLOGGER SENGAL"
tak kisah lah if korang ada terasa pape kan..
yelah sepanjang terkenal asma nih
kengkadang asma main lepas je cakap..
gurau tanpa batas.. main kutuk-kutuk sesedap puding roti ke..
hatta i reject u sebab tetiba korang tersadung terus jatuh sayang kat i ke..
eceh. ok tu tipu..

entry ni sumpah bukan entry tacing-tacing
tapi semua ni sebab lepas hadam and muhasabah diri 
sempena tahun baru yang akan datang ni kan..
asma terhengat ada sorang teman blogger pernah cakap kat asma
tak semua orang suka dekat kita if kita baik kan?
dan tak semua orang buleh terima kita biarlah kita camne sekali pon..
so memang susah nak buat semua orang terima kita

so korang..
if suka i maceh.. if sayang i pon.. maceh jugak..
and if korang mencik i pon still maceh jugak..
i tetap sayang u'olls.. ok ciumolot jap.. *mmuuaahh*
seyes asma hargai semua yang pernah muncul dalam hidup asma..
and asma sayang korang semua..
korang semua ibarat kakak, abang dan adik dalam hidup asma..
serius no hurt feelings

guys again.. thank you..
korang memang awesome.
maceh sebab menyegalkan diri dan hilangkan kesedihan kat hati ni..
and maceh jugak atas segala tunjuk ajar dan nasihat.
eh macam ayat orang menang award plak.. :)
pape pon.. guys again..
terima kasih banyak-banyak.. dan ampun maaf ye. :)
yang tak join lagi geng ni.. nah join kat  > > SINI < < ok.
ayuh menyegal secara berjemaah :)

psssttt : pesanan ikhlas penaja.. korang  tak perlu lah kot
sibuk main nyorok-nyorok offline bila asma online.
or tetiba je menjauhkan diri sebab takot terjatuh hati ngan i..
sebab i dah simpan kemas hati i and campak kat dasar laut.. :)
ok ni ayat tipu lagi.. keh-keh-keh..

eh susah kan nak jadi emak ni kan?

Monday, December 26, 2011

assalamualaikum..~

susah kan nak jadik seorang emak?
eh soklan apakah ini..
actually dua hari ni saya spend masa dekat rumah perlindungan DIC Kuantan
untuk pengetahuan korang lah rumah ni khas untuk shelter kan anak-anak 
khas nya mangsa dari penagihan dadah dan HIV..

mesti korang terpikir kan.. apa kejadahnya saya nak spend masa 
kat tempat camni time cuti-cuti umum ni?
saya sebenarnya tolong kawan saya untuk ajar anak-anak tentang kehidupan..
cheh bunyik cam serius gila kan? tapi yup serius gila.=.="


yelah nak ajar anak-anak and budak-budak..
tentang apa itu sentuhan, apa yang patot and tak patot antara lelaki and pompuan
dan camne nak tolak if gangguan seksual berlaku.
perghhhh blank jugak time nak ajar anak-anak kecik ni..

cuba bayangkan.. if kita sendiri pon segan dengan badan kita
camne kita nak bagitau..

"ok sayang please jangan kasik orang touch dekat situ, situ dan situ"
"sayang please jaga diri korang macam ni and macam ni"
"ini kawasan sulit untuk gegurl bla-bla"

sumpah saya agak tergamam and blank bila budak tanya lebih-lebih..


"mama kalo orang pegang macam ni macam mana??" 
"cikgu macam ni buleh tak"

blur jugak yelah saya hanya seorang bidan terjun
yang willing nak tolong kawan saya.. sebab saya tahu saya sangat suka anak-anak


sumpah rasa mood kelaut hilang bila ada budak kecik
yang sangat appreciate kita, cium pipi, panggil kita mama, peluk kita
gedik-gedik nak kan attention kita
and menangis bila kita nak balik and berjauhan
yelah mereka hanya budak-budak 
yang sangat perlukan perhatian dan kasih sayang..
siyes tacing sangat hati bila tengok anak-anak yang masih kecik
tapi tak dapat kasih sayang yang sewajarnya..

haihhhh bila duk dengan budak-budak ni..
baru saya insaf and faham betapa besarnya tanggungjawab seorang emak
yelah nak didik anak-anak sampai jadi orang yang berguna..
susah kan susah kan??

pesanan ikhlas dari saya
sila hargai kasih sayang emak ayah korang..
biar macam mana pon malang hidup kita..
sesungguhnya banyak lagik yang lebih malang dari kita sebenarnya..

pssst: jelas nyata.. saya masih belum mampu untuk jadi seorang ibu yang baik






lelaki dan baju melayu :)

Sunday, December 25, 2011

assalamualaikum..

baju melayu.. korang kenal kan baju melayu..
kenal kan? kenal kan? kalo tak kenal ketuk diri sendiri ngan penyapu doploh kali
jujur saya memang suka gila nengok laki ngan baju melayu..
macam mana lelaki suka nengok pompuan pakai baju kurung.
macam tulah feeling saya kot if nampak lelaki berbaju melayu complete ok.


bila nampak guys ngan baju melayu nih..
tetibe je kechinnggg yang tak encem pon nampak sejuta kali encem..
yang muka pecah umah pon dah nampak cam muka budak masjid.
yang tak tough pon nampak cam hebat gila.
weng-weng.. nampak memang mabeles lah sedap je memandang kan..
time tu rasa cam nak suh masa behenti jap.

perghhh tehengat time skolah dulu..
usha-usha balik pintu nengok guys time nak pergi semayang jumaat.
then usha-usha bila diorang pigi semayang terawikh..
perghhh muka diorang macam disimbah ngan cahaya keimanan je..
sejuk ati.. sambil berharap ohhh abam hensem..
i nk kawen ngan u buleh??
perghhh tak senonoh betul zaman dulu-dulu

tapi sekarang rasanya nak nampak lelaki dengan baju melayu cam rare sikit kan?
yelah zaman sekarang tak semua pakai baju melayu time semayang jumaat
and tak semua pakai baju melayu time pergi kenduri kahwin hatta hari raya..
tak stylo ok.. tak stylo..



eh.. tapi sekarang cam menyampah pon ada
bila nengok guys ngan baju melayu kaler hitam..
sebab tak memasal kepala saya tehengat si ariff tu 
mencemar duli betul kawen ngan baju melayu..
kan tak memasal saya nengok lelaki dan baju melayu is a GAY..

haihhhh baju melayu oh baju melayu..
ok guys kalo rasa mabeles.. lepas ni korek balik almari..
semayang jumaat pakai baju melayu ok..
tapi sila avoid pakai kaler itam nanti saya hengat lu org GAY 
kakakakkkakaa :)

pssst : ok bai nak pigi cari mamat ensem ngan baju melayu..





pilihan kau : mawar atau matahari?

Friday, December 23, 2011

dulu gua pernah harap..
gua mampu jadi macam bunga ros.
apesal bunga ros???


yelah.. bunga ros kan orang puja-puja..
cantik, wangi, mahal.. macam-macam kaler.
pendek kata special..
org bercinta kasik bunga ros. kawen pon ada munga ros
pape occasion ada bunga ros hatta kematian sekali pon kot

even though gua bukan lah minah bunga dan paham setiap maksud bunga ni
and pada hakikatnya gua mencik bunga ros.~!
tapi gua tetap berharap value gua umpama bunga ros 
dekat mata dan hati semua umat yang gua sayang mahupon yang pernah gua sayang

tapi lately lepas kena hempuk ngan buldozer depan umah ni.
gua tiba-tba tersedar..
yang selama ni gua hanya mampu jadi macam bunga matahari..
kuning,besar, masih lagi cantik tapi mungkin kurang istimewa
dan sampai satu saat gua rasa gua loser..
sebab selama ni gua sentiasa mengingatkan hati dan pikiran gua..
yang gua ialah bunga ros dekat hati umat-umat tersebut


tapi yes.. gua hanya bunga matahari..
hanya mampu jadik umpama badut yang menyinarkan hidup dioarang
yang mampu membuat mereka tersenyum
yes seperti bunga matahari
kembang bila kena mentari. tapi layu kemudian nya
sama seperti harapan mereka. tersenyum bila melhat muka gua sentiasa ceria 24/7 
tanpa tahu isi hati gua sebenarnya

hurmmmmmphhh..
tapik.. bunga matahari pon oklah kan instead of kalo gua ni bunga tahik ayam kan??
lagi teruk kot.. terus campak dalam lombong,
 orang pon tak pandang kan?? phiew-phiew...
ampun jiwa gua tengah kacau lagi.. dah macam time korang kacau dodol tu..
camtulah hati dan otak gua ni.. there is no more "saya" bila hati gua kacau..
sebab if guna saya, gua rasa gua cam pompuan leleh yang menagih simpati..
uhuk-uhuk-uhuk..

tapi takpe.. gua tau masih ramai yang sayang gua.
masih ramai yang concern pasal gua.. and guys thank you 
sebab dengan adanya korang.
bila gua kehilangan dan terumbang ambing.. gua tahu gua masih ada lu'olls.

 again thank you.. :) ampun maaf sempena krismas..
hati gua belum cukup konkrit 
untuk berblogwalking, hatta mengonline kan diri untuk tempoh yang lama

please gua harap santa klaus akan datang and kasik hadiah untuk gua..
senyuman dan kegumbiraan tahap infiniti kat dalam stokin busuk depan umah
malam krismas nanti.. :)
doakan gua mampu tersnyum kembali..



kengkawan sorry :)

 maap kengkawan, paklong, maklong,
gua tak mampu nak berblogwalking, kumen atau melayan merapu meraban 
bila hampir separuh jiwa gua hilang..
perghhh ayat... =.="

but yes sumpah gua tak tipu..
bila mood ke laut ni senyum pon gua rasa plastik je..
nasik pon gua rasa cam biskut kertas pasir yaya boboiboy *sigh*
susah kan bila kau selalu pendam semua dalam hati..
sampaikan kau sendiri tak tahu apa kata hati kau.

susah kan bila semua kau tanggung..
kau pendam dalam hati simpan jadik harta karun.
then satu hari bila kau hampir tersedar
kau sendiri tak mampu cari balik semua perasaan kau tu..
time tu backhoe paling mahal pon tak mampu tok gali balik semua yang ko pendam tu
 *phiewwwwwww*

pssssttt : angin tolong terbangkan aku dari bayang-bayang itu..
hujan terima kasih sesungguhnya kau memahami isi hati aku..
dan sang matahari aku cuma mampu berharap kau kembali menyinar.
 

failed PMR?? lek lah k.. :)

Wednesday, December 21, 2011

eh bertempek-tempek..
orang dok hapdet pasal result pmr eh..
tetiba saya pon nak gedik-gedik nebes sekali.
wuwwuwuwuuwuw =.="

hanya satu yang saya mampu cakap..
tahniah lah dik kalo ko berjaya. gapai target ko
that's mean usaha ko berbaloi-baloi selama ni..


but yang tak berjaya mana tu..
jangan bimbang..
ko failed PMR je pon.. still buleh idup..
jangan nak bunuh diri plak lepas ni..
dapat 8A pelus pelus PMR pon 
kalo amal ibadah tah kema pon x guna gak kan??
macam lah time kat kubur..
mungkar nakir tanya soklan hipotesis sains dan tambah tolak math kan :)

so stay positive..
semua tu ada hikmah ok..
hidup kita semua ni masih jauh lagi.. :)
psssttt : tahniah adik gua.. ko meneruskan kecemerlangan kami 
angah bangga ngan lu... :)



wordless wednesday #18 - calon suami :)




sebab skang banyak sangat isu gay..
gua hanya mampu berharap dan berdoa..
sesiapa yang bakal jadik suami gua,
beliau sorang yang normal tak de bengkang bengkok..
pheiw-pheiw...

eh mak pon berjangkit demam OMBAK RINDU??

Tuesday, December 20, 2011

sejak balik dari kenduri kawen ahad aritu..
 mak asek bukak issue pasal ombak rindu.
kitaorang dah agak dah ni mesti effect dari geng-geng beliau lah ni..
katanya. lepas balik dari aktiviti umah orang kawen tue..
kawannya dok pot-pet pasal ombak rindu..
humangaihhh moden benor makcik-makcik ni..
siap nengok kat wayang lagi ok
ommmoooo =.="

kan tak pasal-pasal tetiba jek mak dok tanya akak saya..

mak : ada lagi ke crita ombak rindu kat wayang kak??
akak : entah ada lah tu kot mak napenya?
mak : pukul berapa cerita nya
akak : tak tau lah mak.. tengok tiket
mak : berapa hinggit tiketnya kak?
akak : akak tak tau mak.. angah tahu lah kot..

wahhhhh bila mak dah usha-usha tanya camtu..
so faham-faham lah hint mak tu..
wahai anak-anak emak..
silalah faham mak korang ni nak tengok ombak rindu jugak yawww


dan obviously nampak ke-frust-san mak
bila adik saya tunjuk tiket ombak rindu yang kitaorang nengok aritu,..
mana idoknya.. buleh terpacul kat mulut mak..

" sampai ati tak bagitau mak korang gi nengok cite ni"

ado0ooi mak oh mak..
bila akak dah gosip-gosip camtu kat saya..
tak memasal.. 2-3 hari ni saya gelak sebatu.. keji kan??
tak penah ke hayat mak nak nengok wayang..
siap sound meleser lagi kalo saya usung adik-adik ke wayang..
tapi itulah namanya pengaruh rakan sebaya mak saya ni..
dasat benor effectnya kan bila makcik-makcik mesyuarat tingkap
cerita pasal ombak rindu tak ke moden namanya??

haihhhhhsssshh sabar eh mak..
nanti angah usung mak masuk cinema..
kita dating sesama..
kita bawak tisu tandas sedozen..
kikikikikiki..

p/ s : hah sape tak nengok ombak rindu lagi?
meh saya belanja nengok ngan mak saya.. :P


bukan ku tak sudi tapi.....

Saturday, December 17, 2011

ohhhhh i sentap ok.. S.E.N.T.A.P
bila ada sorang geng blogger post camni kat shout i u'oolssss


tak nampak?? sila besorkan guna kanta lengkap okeyhhh


first of oll.. serius maap lah dari ujung rambut sampai ujung kaki.
ehh rasa cam pagi raya plak.. =.="
sejujurnya saya memang tidak konsisten dalam ber - BW ni..
tapi so far. believe me. if korang tinggal jejak korang kat shout saya ni
saya akan pg balik kat belog korang, kelik apa yang patot
cuma nk tinggal jejak tu bergantung kepada unsur-unsur ini

1 - belog korang punya loading
2 - kelajuan internet
3 - celah mana korang letak shoutbox korang

bukan apa.. kalo loading punya lah lama.
dari zaman batu sampai zaman moden..
still kuar background je.. tak pon kuar sekerat-sekerat
or kena refresh sampai patah jari
sumpah saya pangkah je link korang

pastu kalo lah tenet lak selaju sipot babi kena gulai
maaplah.. den hanya mampu usha-usha sambil membebel je..
tu pon if mampu la..
kalo tak mampu tarik selimut tidur. :)

hah satu lagi tulung lah.. celah shout box korang pon penting kot..
kengkadang.. sebab tenet slow. shoutbox korang akan lambat sangat nak kuar
i mean if korang letak kat sisi kena kelik mengelick pic br kuar shoutbox.
haihhh doploh minit pon silap-silap tak kuar
itu kalo jumpa shoutbox korang? kalo tak jumpa camno?

dah lah tu.. taip panjang-panjang last-last tak leh post
perghhhhh. memang mintak maap lah eh..
sebab tu lah kan bila saya singgah korang punya belog..
saya suka letak smile je..
ngeh-ngeh-ngeh ada faham??
bukan sombong. tapi reason-reason ni lah penyebabnya.

beruk band kat umah tu kelajuan dia dah ibarat ferrari reput
tambah-tambah musim ujan ni..
perghh mencabar yawww.. mencabar sampai rasa nak campak dalam laut je
and pc kat office tu pc zaman batu gamaknya..
lemau betul..


eh satu lagi.. nape eh.. bila bukak belog sorang geng ni..
tetiba kuar ni je.. kelik ads pon x ada beza pape..


blog kak DIANA AZIS ni load pon tak sampai 2-3 saat terus jadik camtu
tak pon dah load ok.. br nk komen ke shout ke terus jadik cam kat atas ni
phew-phew..
harap-harap akak tuan belog ni buleh bgtau saya nape..

timeline facebook, camne nak kembali pada asal?

Friday, December 16, 2011


who0ot-who0ot.
tangan gatal.
ni fb saya skang bila di implement kan timeline
sumpah huduh~!
tak suka yawwww..


er yg ada fb saya korang akan nampak timeline fb saya macam nomal
unless korang pon guna timeline
maka korang akan nampak lah profile saya yg bertimeline huduh kat atas tu.
pendek cite.
hanya yang guna timeline akan nampak timeline.
if tak korang akan nampak biasa je takde ubah pape..

pheieeeuuuuww...
please memana geng ngan bomoh boon..
ajar saya balik untuk kembali ke jalan yang lurus.
saya tak suka timeline ni..

please-please-please
tulah-tulah.
orang kata cun eh timeline ni?
errr sumpah tak sebab tak rajin nak edit-edit ni.
=.="

kamu tolong jadi hagemaru buleh?

Thursday, December 15, 2011


ok serius jatuh cinta dengan katun hagemaru ni.
ni semua sebab si blogger SHARUL punya promo ok.

ngeh-ngeh-ngeh.
kan dah gila kat katun ni..
thank GOD tenet cam siput sedut
if tak abes semua katun ni saya tengok kot.

first saya google and jumpa hagemaru kat SINI then terus suka
btw. hagemaru ni.. dia cumel dia botak dia badut.
macam shin chan versi takde rambut and lebih senonoh sikit
errr pendek kata hagemaru ni buleh buat saya GELAK..
rasa nak cubit-cubit pipi hagemaru ni ok..

eh-eh sharul. maceh ye suggest katun ni.
betul cakap kamu..
hagemaru sesuai tengok time stress
maceh ye (^______^)



wordless wednesday #17 - awek seksi ? *pffhht*

Wednesday, December 14, 2011


p/s : lelaki maskulin kat luar sana
please jgn jadi macam ni ok

aktiviti- aktiviti musim hujan :)

Tuesday, December 13, 2011

ok kuantan tengah hujan dengan menggilanya..
best kot hibernate time camni..
sampai semua menda malas gila..
kalau lah katil tu buleh serba guna..
bukak mata dah mandi. bukak mata lagi sekali ada makanan
syiooookk kot..

gila dasar pemalas kan?? ngeh-ngeh-ngeh
apesal lah bos tak isytiharkan cuti sempena musim ujan eh??
nak drive p office pon dah cuak
hujan lebat sangat sampai tak nampak jalan..
bos silalah faham..
staff mu yang cumel ini tak mampu meredah hujan lebat ke office.*wink*

sempena musim hujan besar-besaran ni..
banyak sangat menda best yang sangat saya suka lakukan
bersama dengan adik-adik saya yang super sengalicious itu

antaranya.
main bot kertas.. game ni senang je
skill melipat dan mendajalkan sampan org lain sangat penting kot
yelah lawan sapa punya bot kertas yang failed dulu..
miahahhahaa...
so time ni skill pedajal seorang kakak kepada golongan budak kecik sangat lah penting
yelah malu kot kalo akak dia kalah dulu..

then macam biasa mandi ujan..
sebab umah kitaorang umah kampung
so berdiri terpacak kat lorong air tu.
so mandi macam ala-ala kat air terjun
pergghh feel tu u'olls.. tak caye? ace try sekali dua nanti k..
tak reti digambarkan dengan kata-kata kot
pastu telinga konpem menanah kena bebel ngan mak and tok saya

tapi ni aktiviti time budak kecik.
time belom akil baligh..
errr tapi dah macam mak budak pon sometime buat jugak kot aktiviti ni.. :P

skang ni.. time ujan-ujan and cuti sekolah camni..
aktiviti paling tak menahan tok family kitaorang is main jutaria.
hehehehehee.. nampak cam lekeh kan?
tapi ni lah caranya merapatkan hubungan keluarga
disamping dapat menyakat dan menganjing adik-beradik
time ni jugak.. sang kakak-kakak dapat menipu
adik-adiknya bila count sewa and duit.
again. trick tak mau bankrap..

so korang camne plak?
apa aktiviti korang time hujan-hujan ni?

top 5 : cartoon yang cumel :)

Monday, December 12, 2011

aihhhh semalam kan adik-adik saya
dok pot-pet-pot-pet
menge-rank-ing kan cartoon yang cumel and feveret diaorang..

cartoon cumel u'olls ok.. bukan cartoon yang gagah perkasa.
so otomatik otomen ke kamen rider ke batman n the gang takde dlm list
peminat kipas susah mati cite-cite ni jgn sedih plak eh :)
sebab katun tu langsung x cumel. huh

maka dengan ini.. tadaaaaa...
ini lah keputusan nya lepas depa
bertekak n bukak suatkhabar sambil merivision kan
menghengat balik cartoon yang cumel..
yang berjaya mengeletek jiwa raga diaorang

1. boboyboi

2. fanboy and chum-chum

3. upin ipin
4. shaun the sheep.

5. pingu


hah.. amacam.. ada tak yang sekepala ngan top 5 ni.??
pssstttt actually rank ni pon..
lepas saya bertekak sekali ngan adik-adik.
kekkekeke
sebab akak dia ni pon kaki cartoon

tetiba je rasa cam akak dia lagi manyak layan katun dari adik dia..
kekekekkeke *wink*

senyum kerana kamu :)

Thursday, December 8, 2011

yeayyyy.. what a day..
happy betol kan hari ni..
rasa asyik senyum je sampai telinga..
sekali tengok cam pompuan angau pon ada..
hoyehhh kan best kalo ari-ari camni..
tenang je idup kan-kan-kan?

maceh lah pada kamu..
sebab muka kacak kamu tu penyeri perot saya arini.
kepada kamu inchi burger prosperity mcD maceh banyak-banyak
lepas makan kamu arini saya rasa gumbira satu hari..
tiba-tiba je rasa macam mcd letak ubat senyum dalam prosperity ni kan??
terguling tertungging dari tangga pon boleh relax je sengih kan..

hehehe lagi-lagi super gumbira sebab 2-3 hari ni
terasa macam makan gaji buta
mogok ngan monster ijau dalam office ni
sempena perang musim krismas..
naseb baek big boss faham kan..
ohhh dan super gumbira sebab arini menang
bila bergaduh ngan monster ijau.
yeay.yeay.yeay

esok sapa nak belanja prosperity kat saya?
konpem saya sayang dia lebih nanti
(^______________^)

pelamin angganku musnah.. :)

who0ot-who0ot..
pelamin kat bawah ni cantik tak?
simple je kan.. but yes nice.
eh-eh by the way..
saya bukan nak cerita pasal pelamin or kawen
sebab saya lambat lagi nak kawen..
hohohoho..

entry ni khas nak wish
dekat member-member yang dah dan bakal melangsungkan majlis weekend ni
tak kisah lah majlis pertunangan - nikah or resepsi..

tahniah lah.. kome arap semuanya akan bahagia hingga ke syurga lah kan
eceh-eceh..
yang dekat tu kome akan datanglah yelah dapat makan free
dapat goodies - jumpa pakwe-pakwe hensem - dan kawan-kawan
sambil tu kome akan menjawab plak temu tak berapa ramah dengan soklan

" engkau bila pula?"

pesanan ikhlas buat kengkawan yg nak kawen ni
kalo kome dtg tak bawah adiah.
sila paham kome pokai..
kekekeke ramai sangat yang kawen kot hehehehe

again..
selamat naik pelamin..
psssttt kalo nak tunggu kome naik pelamin
kenalah tunggu orang bawak pelamin ngan pengantinnya dulu



wordless wednesday #16 - banglo Khairul Fahmi Che Mat?

Wednesday, December 7, 2011


haihh untung kan jadi star ni.. =.="

click SINI untuk berita penuh

dan juga SINI untuk internet yang lebih murah dan laju


ost OMBAK RINDU - hafiz & adira

Monday, December 5, 2011

huhuhu dah baca review ombak rindu saya??
hehehe negative betul kan saya punya review =.="
but personally satu-satunya menda yang terkesan
dari filem OMBAK RINDU di hati saya is
the soundtrack

ombak rindu - hafiz ft adira.
seriously. lagu tu memang on mode jiwang sentimental kot.
dan mungkin jugak effect lagu yang berulang dalam movie tu
mana tak nya after kuar panggung
mulut tak abes-abes nyanyi bait-bait ni

tuhan tolong lembutkan hati dia
untuk termia aku seadanya
bla-bla-bla

ommooo =.=" dasat kan??
btw malas taip bebanyak..
moh le layan vc lagu ni..



nak lirik dia??
nak amek ni..

Lirik Lagu Ombak Rindu–Hafiz/Adira

Adira :
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Hafiz :
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Adira :
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hafiz :
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hafiz & Adira :
Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Hafiz:
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Adira:
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku


jom melalak sama-sama saya ok. :)

click INI untuk petua untuk cepat sembuh demam dan selsema



ISNIN oh ISNIN :(

Sunday, December 4, 2011


again and again..
i hate MONDAY *phhffftt*


cuti best-best dari khamis lepas.
nak kena masuk kerja plak.
adoiiii malas nya.
plus sejuk hujan lebat..
super duper malas.

haisssshhhh =.="

finalist AJL ke 26.

Friday, December 2, 2011


nah ini dia finalist-finalist yang akan ke final AJL-26
final AJL ini akan diadakan pada 29 Januari 2012
dan cam biasa ada 12 lagu yang akan berentap
untuk dia anugerahkan lagu terbaik..

12 lagu yang akan berentap nanti ialah..
jeng-jeng-jeng....

1. kisah hati - alyah
2. sungai lui - aizat
3. kalau berpacaran - ana raffali dan suhaimi
4. awan nano - hafiz
5. wanita seluruh dunia - projek pistol
6. penakut - yuna
7. gadis semasa - yuna
8. sedetik lebih - anuar zain
9. beribu sesalan - 3 suara ( shila, jac, ning)
10. cinta muka buku - najwa latif
11. karma -faizal tahir
12. kekanda adinda - monologue & atilia

saya undi awan nano.
takpon sedetik lebih
so again??
sapa yang korang rasa akan menang??





jangan hanya menyalak. jadilah PEMILIH ok~!

pegh -pergh -pergh...
kengkadang naik muntah-mual dah
gaya cam orang pregnant tau tak..
mana taknye. tekan stesen ni nampah merah putih.
tekan stesen tu pon kaler merah putih jugak
hamendanya ni?? memang penting betui eh acara ni???
*kompius jap*

tapi takpe..
kengkadang best jugak kan nengok merah putih ni..
yelah dok nengok sensorang buat lawak..
besa lah nak nampak kesungguhan untuk raih kepercayaan kan.
tu yang ada dok singsing tangan- angkat kain- hunus keris.
haihhh dunia-dunia..
susah betul bila terlalu obses.
errr satu je soklan..
ada tak golongan yang datang PWTC tu..
yang belum mendaftar eh??
mana lah tau dok pong pang pong pang..
padahal mendaftar pon belom..
kekekekkeee...

besalah kan..
skang ni. umor 50 an pon belom tentu dah mendaftar..
ehhhh actually saya pon baru je daftar kekekke
ohhh sila lah take noted..
pilihanraya cam dah dekat gila kan??
mana tak nya semua parti dok bukak aib parti lawan
a kutuk b- b kutuk c- c kutuk semua.
elok sangat lah tu..
tu cara pemimpin yang nak memajukan malaysia gamaknya..

eh entah mana satu yang betul yang mana propa..
saya pon dah tak faham kan???
tapi tak kisah lah..
kalo korang betul nak ubah pucuk pimpinan..
saya nak tanya korang dah MENDAFTAR ke?
jangan dok pong pang pong pang tapi bukan pemilih
buang masa menyalak je ok.~!
so jangan lupa > click ni < untuk nampak anda ambil tahu tentang SPR ok
dan jangan lupa jadi PEMILIH

saya SUDAH.. anda bila lagi???

WORDLESS WEDNESDAY # 15 - Lisa Surihani join PUTERI UMNO?

Wednesday, November 30, 2011


wah-wah...
dah ramai eh retis masuk UMNO??

semalam nampak ZED ZAIDI time perhimpunan live TV3 tu..
ni LISA SURIHANI plak??

pssssttt please tolong support [ INI ] ngan [ INI ] eh..

credit picture : tun faisal dot com

cinta elisa yang bertansform jadi cinta UMNO ~

amacam cinta elisa korang??
syok tak episod semalam??
hehehehehe soklan abes keji kan??


bukan apa pagi ni bukak-bukak facebook..
tengok status member-member yang hardcore cinta elisa
dok wat status bengang-bengang
mana tak nye..
depa dok tercongok nak nengok fasha sandha ngan si johan..
alih-alih.. kuar muka muhidin yasin daaaa...

mahu tak frust iye dok??
adoiiii.. sabar lah si kipas mati cinta elisa woi..
nak wat camne..
perhimpunan UMNO tu penting

musim sakit sedunia :)

Tuesday, November 29, 2011


demam buleh tak p main jauh-jauh???

haihhh.. hati susah? susah hati?

Sunday, November 27, 2011

ommmoooo
sila lempang saya manyak-manyak buleh tak??
biar saya celik minda, celik hati, celik mata..

ommmmoooo =.="
kecelaruan minda

psssstt : jangan lupa support INI eh.


HAZAMA apesal pesen rambut kau special sgt eh??

Friday, November 25, 2011

adoiiiii.. nengok muzik-muzik semi final mlm td???
yang ada hazama tu..


nengok tak stail rambut hazama..??
gila special lah..
unik dan pelik bagi saya and family.
mana tak nyer.. tak pasal-pasal time dia nyanyi
rambut dia jadi bahan kutuk and gelak kami adik beradik

"stail rambut dia lawak gila doh"

" camne dia nak sikat rambut yg cokeng tu?"

" rambut noh kalo camtu hensem.. tapi hazama cam teeetttt"

" apa ke pelik aku nengok rambut dia ni?? sapa lah barber dia?? "


opppsss pada kipas susah mati hazama
ampun eh..
ni semua komen adik-adik saya dan juga saya
time nengok muzik-muzik mlm tadi..

tapi to be honest..
memang cam x kena pon rambut hazama cam tu..
tu dimata saya lah..
tapi mungkin beliau superb kacak, stylo and hensem ngan rambut gitu kan??

tak kisah lah taste lain-lain iye dok??
camne sekalipon.. congrat HAZAMA sebab dapat masuk top 5 mlm tadi
untuk lagu cinta teragung..

pssst kalo nak nengok lagi gambar hazama time semifinal AJL???
pegi kat SINI
credit gambar HAZAMA FANPAGE


and jangan lupa please support INI eh :)



errrrr... ada ke lelaki macam ZIKIR- tentang dhia eh??

tentang dhia?? *pfhhht*
memula nengok pon cam errr-errr tak buleh blah je..
yelah semua lelaki yang nk kat dhia ni
semua ada pompuan meroyan yg nak rampas.. *erk*
cam ntah pape je. boring-boring-boring..


tu saya punya opinion lah.. memula time nengok...
tapi camne sekali pon saya nak tanya ada tak guys cam zikir eh??
kalo ada nak cop seketoi dua buleh tak??

awesome kot guys camtu..
gila ah.. suka- jatuh ati terus nk kawen.
kan-kan-kan.. then cakap pon lembut-sopan je..
adoiiii... jatuh hati jantung limpa semua

ngeh-ngeh..
plus satu lagi nora danish nampak sumpah suci gila..
takde lah imej gedik-gedik manja dia cam selalu dia berlakon tu kan??

errrrr so camne ada tak laki cam zikir wehhhh??

psssttt : sebenornya saya bukan nengok sgt pon cerita ni..
cuma semalam join sekaki tu yang berkenan ngan zikir tu..
kekekekek :P

iklan HUGGIES yang sangat berkesan *pffhhhttt*

Thursday, November 24, 2011

pernah dengar tak iklan HUGGIES
alah yang tini HOT.fm nyanyi tu..
alah yang kat bawah ni...



adoiii lah.. kenapa eh tetibe saya rasa lagu ni anoyying gila..
memula rasa cumel-cumel jugak kan..
tapi lama-lama.. lagu ni macam nak anoyying tarrabas punya

mana tak nya tiba-tiba adik saya buat muka mintak penampar
bila nyanyi lagu ni time kitaorang tengah serius main jutaria..
paling tak buleh blah..
buleh nyanyi lagu ni.. time sapa- sapa naik singa..
*pfhhhttt*
spoil gila kan?? nak gelak pon ada...

haila-haila.. and sumpah lagi bengang gear ke lima bila
tengah syok-syok nengok bola final
adik saya buleh nyanyi lagu HUGGIES ni?

ommmmoooo. =.="
adakah lagu HUGGIES ni sesuai buat lagu CHEERS??


aghhhhhhh nk jerit kuat-kuat
tetibe saya stress dengan iklan HUGGIES..
apesal lah iklan HUGGIES ni berkesan sangat weh??

errr apasal iklan Maybeline takde pon cam HUGGIES..
*soklan kurang pandai disitu*

WORDLESS WEDNESDAY # 14 - gambar lucah NEELOFA???

Wednesday, November 23, 2011


errrr sejak bila.. belog saya ada gambar lucah neelofa???
*garu kepala*

wordless wednesday # 12 - si rempit yang KACAK :)


amacam abg rempits yang 'hebat'
sentap tak if orang yg tersayang cakap macam ni??


resepi kejayaan team HARIMAU MUDA :)

Tuesday, November 22, 2011

ngeh-ngeh...
korang mesti nak tau kan.. apa resepi paling penting tuk team HARIMAU MUDA
yelah kan.. diaorang memang totally superb menang match malam td..
berpeluh hah eden nengok match diaorang..


percaya tak..
resepi kejayaan MALAYSIA sebenarnya ialah....
team HARIMAU MUDA turunkan pemain yg kacak dan hensem *LOL*..
tak caye..
ce usha sorang-sorang..
hensem kan? kan? kan??

bak kata adik bongsu saya yang umor 8 thn..

"ngah apesal team indonesia tak ensem pon???"

hah apa nak jawab eh??
*garu kepala*

paling kacak dan hebat is si fakri..
*blueeekk*
yelah kan without dia malaysia tak masuk final ye dok??

er nak like yg INI ke yg INI eh??

dah like jangan lupa buat votes kat SINI eh
dan kelik INI dan juga INI..
please eh...
*buat muka kucing cumel*


ps : tak rajen lak nk post gmbor player yg kacak-kacak tu..
google sendiri lah eh.. :)





ISNIN yang memonsterkan... =.="

Monday, November 21, 2011



yeayyyy harini isnin..
saya sangat suka ISNIN
*phffftttt* tipu gila lah.

sebab bila hari isnin je kan..
probability umat yang bertukar menjadi
monster yang hijau dan gemuk lagi besar sangat tinggi..
perghhhh kalo tak cukup ilmu kesabaran..
memang monster-monster ni dapat caci maki sedas dua kan??

lepas tu saya pon dapat surat fired kan.??
muahahahahhaa


naseb badan lah..
keje kat company yg ding dong camni..

perghhhhh.. fuhhh hahhhh
tarik nafas dalam-dalam..
senyum plastik...

uhukkk bosss belnaja saya NI buleh???





adoiiii banyak betul moster kat office ni

Thursday, November 17, 2011


toloooong....
dekat office ni banyak gila kot moster sesat...
tiap-tiap ari ada monster...
ahhh tolong selamatkan saya


p/s : office korang ada tak monster ijau macam kat office saya
ker korang ada monster macam INI???

wordless wednesday # 12 - saya usaha-sawan wanita??

Wednesday, November 16, 2011


walllahhh memang awesome gila babas lah kan..
harini saya kena jadi wakil untuk bengkel seminar dari SME corp ni.

camne sekali pon.. seminar ni best dan sangat berguna kot.
dan yg paling penting dapat jumpa ramai warga korporat..
dan orang-orang yang sumpah AWESOME..
tq eh boss sebab kasi saya peluang ni..
(^_________________________)


p/s : teruja sgt.. n kusyuk sampai tak sempat nk snap pic lain
pic lain?? buleh click SINI

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS