friendship
Showing posts with label friendship. Show all posts

Saturday, September 21, 2013

[sept'13] -- kau yang istimewa :')

21.09.2013
esok genap setahun belog tersayang diabai dengan rasminya
fuhhh lap peluh jap buang sawang dekat sini. hikss :')
tetiba rasa nervous tahap giga nak menaip. nak susun ayat. 
whoaaa exaggerate sangat kan. *benam muka dalam kubur
21.09.2013
genap 25 tahun insan kesayangan saya bernafas di muka bumi
dia yang istimewa dalam hati saya dulu, kini dan insya allah selamanya :')
dia yang mana memori kami banyak terpahat dalam jiwa.
si dia pengkritik, penasihat dan pendengar setia.
heh tetiba macam syahdu kan ayat --"
but yes i heart her infinity :)
kita si langit dan si bumi yang suatu masa sentiasa bersama
ada yang pernah bertanya, bagaimana :
 si cantik boleh menjadi sahabat baik pada si comot 
sorang gadis ayu rapat dengan si gadis kasar.
seorang yang teliti, bersama seorang yang clumsy.
saat kau berpayung dalam panas dan hujan, 
gadis ini selamba berpanas dan meredah hujan 
tapi kita hanya mampu tersenyum dan ketawa
sesungguhnya perbezaan itu yang membuatkan kita istimewa 
yup kamu yang istimewa itu, yang dimaksudkan. kamu cinta hati girlfriend saya 
si cantik ---> SITI FATIMAH ABD RAZAK.
selamat ulang tahun yang ke-25 sayang
i love you babe hingga hujung nyawa gitu kann hewhewhewhew
be a good wife. great daughter and yes a gorgeous mum to be.
i will always love you and pray for your happiness :)
#notakukukaki : sahabat baik tak perlu setiasa ada di depan mata, 
cukuplah kau tahu, kau sentiasa ada dalam setiap doa ku. 

Kau lah yang selalu, Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis, Hidup ku
Kau lah yang di situ, Setia menunggu ku
Kau lah yang satu, Menjadi sahabatku
Ku tahu ku kan selalu ada, Pada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu


-sahabat, najwa latiff-

Monday, May 7, 2012

28.03.12 - selamat menjadi tunangan orang :)





first of all.. sila ucap tahniah sekalung malung tahniah dekat den..
disaat orang semua rakus makus attend BERSIH 3.0 tapi gua plak sejuk beku dalam bas
keras kejung duduk seblah mamat enseng dari kuantan ke kangar selama 12 jam
semata-mata majlis bertunang.

yessss majlis bertunang... tapi yang pasti bukan gua yang menjadi tunangan orang ok
terasa sungguh eksaited gua dan kawan baik gua lagi sorang 
cik DIVA @ siti yang sama-sama bertapa dalam bus dari johor ke rumah si arin ni.
hamekkk seluruh penjuru semenanjung kot... tanda betapa akrab nya kami :)

fuhhhhhh tarik napas lega.. ingat bukan gua yang bertunang tahu tahu tahuuuu~
tapi bespreng jaman unibersiti gua..
cik HAZLIN AZRINA

cantik kan :) sedar tak sedar.. 
kawan baik arena universiti sudah selamat menjadi tunangan orang.
yes im happy for her *big grin*


nah antara hantaran yang ada.. nampak tak.. kaler biru tu dari inchi tunang..
yang bukan kaler biru tu.. yang bestpreng gua buat..
buat sendiri tahu.. hasil air kaki beliau..
di saat busy dengan business bakery - roti sempat lagi dia buat hantaran :)
tererrrr tak???

serious.. gua salute dengan bestpreng gua ni...
semuanya beliau buat sendiri from head and toe...  
dengan jari berinai tu sibuk dia masak memasak bersama kami untuk juadah selepas majlis.
dan paling gua tak buleh blah.. gua rasa kami yang gelabah munyit 
bila mana dia buleh relaks slumber almost time majlis kot hewhewhew
bagi gua majlis dia simple but yet meaningful *tepuk tepuk

dan gua yakin dan pasti 
segala mak andam kat perlis konpem makan kaki.
sebab time wedding beliau nanti memang dia akan handel sendiri
baju-makeup-event sebagaimana beliau berbincang ngan kami..

pehhh bukak mata tutup mata.
bestpreng gua both akan jadik milik orang tak lama lagi..
sila baca BOTH ok both :)

eh sorang dah cop kaler oren.. sorang lagi dah cop kaler pepel..
gua nak cop kaler apa eh 
hewhewhew :)



Thursday, February 23, 2012

kuat macam harimau aummmm :)





 
 
wahai hati semoga kau lebih kuat berbanding hari lalu.
 
wahai diri semoga kau kembali tersenyum seperti dulu 
 
 



 maceh guys...
 
 cha, aida, naiemah,
sumpah sayang korang sangat-sangat 
rasa nak peluk-peluk je korang kihkihkih *big grin*
 
man, afzal, ik hanif,
 maceh atas ayat bunga-bunga yang menceriakan hari-hari wa
tanpa korang sunyilah hari wa kihkihkih *blueeekk nak muntah*

 dan jugak bebudak GBS lain..
tak mention bukan maksud wa lupa.
tak sebut or tag kat sini bukan bermaksud wa tak sayang ok

 korang osem ok osem sangat-sangat.. :)
 

Saturday, February 18, 2012

janji itu bukan omong kosong.~





 
hidup kita sentiasa penuh dengan janji dan omongan kan?
berjanji untuk sentiasa setia, bersama selamanya
berjanji dengan ahli keluarga, sahabat hatta ketika bercinta 
berjanji dari sekecil kuman hingga berkaitan nyawa 
 


 
cuba kenang kembali apa janji-janji yang korang belum tunaikan?
atau
korang berjanji tapi akhirnya korang terlupa atau buat-buat lupa 
kerana korang tak sanggup or tak mampu lakukan??

hanya mampu mengingatkan dan berpesan..
kepada diri sendiri terutamanya 



jangan berjanji andai tak mampu tunaikan
jangan terus memberi harapan jika akhirnya ia akan melukakan
jangan berharap jika sudah pasti janji itu hanya sekadar omongan
jangan terus menyulam impian andai akhirnya janji cuma mainan..

 
 
# sentiasa memandang serius bila berjanji ~
dan cuba pastikan setiap janji dapat ditunaikan bukan hanya satu impian
 

Friday, February 17, 2012

ganjal bukan janggal ~




pernah tak korang rasa satu situation..
dimana satu masa kau sangat rapat dengan umat-umat tertentu
boleh dikatakan teman terbaik dikala suka dan duka.
tapi secara tiba-tiba kau mula rasa ada ruang-ruang
lompong kosong sehingga rasa ganjal itu wujud.


janggal bukan bila kita
tiba-tiba hilang kata-kata
tiba-tiba macam tak pernah bertegur sapa
sedangkan dulu kau atau dia lah penawar duka
kau dan dia tempat meluah rasa tempat berkongsi gelak ketawa
tempat menghambur segala hiba



janggal bukan bila
jika dulu kita ketahui hatta isi hati mereka
tiba-tiba kita hilang punca tentang mereka
adakah mereka yang kian lenyap dalam diri kita
atau kita yang kian kelam dalam ingatan mereka?


masih tertanya-tanya
salah siapa..
saya - dia - mereka - atau kami semua


*sigh*


# masih percaya saya tetap sama ceria even dalam hati ada luka




Monday, February 13, 2012

stalk itu mengintip :)






kadang-kadang saya terpikir..
kenapa orang stalk menstalk nih eh
terasa macam ala-ala retis bila kau tau orang sibuk stalk ko huh~!
tak de privacy yawwww..~





kenapa nak stalk eh.. if kau tahu menda tu maybe lah kan maybe

akan boleh buat kau depressed if orang yang kau stalk itu osem macam saya.. agagagga :P
or maybe akan buat kau rasa hebat sebab orang yang kau stalk itu tak segah yang kau fikir

barangkali kau stalk sebab terlalu adore tapi malu nak luahkan persaaan kau..
ni case of kau secret admire merangkap taksub tapi malu-malu munyit lah kan..

or i can assume kau memang bercita-cita nak jadik wartawan hiburan
menambah ilmu pengetahuan umum dengan stalk - menstalk ni
agar ko setarap dengan kumpulan makcik-makcik mesyuarat tingkap
yang tahu dari akar sampai pucuk pasal si polan dan si polan


ishkkkk serius rimas lemas dengan kaki stalk nih.. :(
kalo nak berkenalan or nak tau pape sila tanya titik

jangan buat wa rasa ada bayang-bayang follow wa..
and serius tak suka bila orang yang langsung zero pasal kita
tapi berkicau kencang pasal kita ok..

# curiosity can kill a cat.. eh betul ke idiom ni??

~ tak suka stalk and tak pernah berjaya stalk org.. :P

Monday, January 23, 2012

kawan baik dan cinta :)

assalamualaikum

sekarang tema cerita is bercinta dengan kawan baik hape?
konpius jap.. bukak cerita ni
laki pompuan yang mana is kawan baik tapi cintanya tak kesampaian
bukak yang ni.. kaitan nya bercinta dengan kawan baik juga
*pfhhhtffff* bosan

pernah dengar orang cakap

" there is no such thing called friendship between a guy and a girl"

orang cakap lah kan.. 
if kau berkawan baik dengan jantina berbeza dengan kau
lambat laun pasti ada sorang yang hati dia tergelincir sikit..
tu orang cakap lah kan..


so korang...
soklan tekateki hari nih
andaikata kalo kawan baik korang confess kat korang?
suka terlebih sayang terlebih kat korang
apa reaction korang?

terima atau cukuplah kawan..

sila jawab :)

errrr saya percaya dengan quotes bawah ni

" Friendship to love, always. But love to friendship, never."

psssstt : entry before ni saya delete.. sebab tetibe je termakan ngan ayat 
orang cakap saya desperate nk kawen =.="





Friday, January 6, 2012

nak special power ni buleh tak?



assalamualaikum


please ajar saya ilmu ni
supaya saya dapat baca hati semua orang
tak perlu rasa susah hati
tak perlu rasa bimbang or takot orang kecik ati


maaf sebab saya tau saya bukan tok nujum
saya bukan orang yang boleh baca hati semua orang kan
so sila faham :)

kalau saya ada buat salah cakap je lah..
menda tu memang pahit kot tapi i'll swallow it
tak perlu kot main nyorok-nyorok or cakap belakang
semua tu buat saya rasa cam hampeh gila. :(

 phieww eh hantu-hantu raya belaan wa..
tolong usha hati semua orang dalam hidup waa
supaya wa sentiasa buleh buat mereka tersenyum

noktah

Tuesday, December 27, 2011

geng blogger sengal :)

assalamualaikum..~


entry tok hari ni.. serius asma just nk cakap..
sorry and thank you tok everyone..
especially tok gang "GENG BLOGGER SENGAL"
tak kisah lah if korang ada terasa pape kan..
yelah sepanjang terkenal asma nih
kengkadang asma main lepas je cakap..
gurau tanpa batas.. main kutuk-kutuk sesedap puding roti ke..
hatta i reject u sebab tetiba korang tersadung terus jatuh sayang kat i ke..
eceh. ok tu tipu..

entry ni sumpah bukan entry tacing-tacing
tapi semua ni sebab lepas hadam and muhasabah diri 
sempena tahun baru yang akan datang ni kan..
asma terhengat ada sorang teman blogger pernah cakap kat asma
tak semua orang suka dekat kita if kita baik kan?
dan tak semua orang buleh terima kita biarlah kita camne sekali pon..
so memang susah nak buat semua orang terima kita

so korang..
if suka i maceh.. if sayang i pon.. maceh jugak..
and if korang mencik i pon still maceh jugak..
i tetap sayang u'olls.. ok ciumolot jap.. *mmuuaahh*
seyes asma hargai semua yang pernah muncul dalam hidup asma..
and asma sayang korang semua..
korang semua ibarat kakak, abang dan adik dalam hidup asma..
serius no hurt feelings

guys again.. thank you..
korang memang awesome.
maceh sebab menyegalkan diri dan hilangkan kesedihan kat hati ni..
and maceh jugak atas segala tunjuk ajar dan nasihat.
eh macam ayat orang menang award plak.. :)
pape pon.. guys again..
terima kasih banyak-banyak.. dan ampun maaf ye. :)
yang tak join lagi geng ni.. nah join kat  > > SINI < < ok.
ayuh menyegal secara berjemaah :)

psssttt : pesanan ikhlas penaja.. korang  tak perlu lah kot
sibuk main nyorok-nyorok offline bila asma online.
or tetiba je menjauhkan diri sebab takot terjatuh hati ngan i..
sebab i dah simpan kemas hati i and campak kat dasar laut.. :)
ok ni ayat tipu lagi.. keh-keh-keh..

Thursday, December 8, 2011

pelamin angganku musnah.. :)

who0ot-who0ot..
pelamin kat bawah ni cantik tak?
simple je kan.. but yes nice.
eh-eh by the way..
saya bukan nak cerita pasal pelamin or kawen
sebab saya lambat lagi nak kawen..
hohohoho..

entry ni khas nak wish
dekat member-member yang dah dan bakal melangsungkan majlis weekend ni
tak kisah lah majlis pertunangan - nikah or resepsi..

tahniah lah.. kome arap semuanya akan bahagia hingga ke syurga lah kan
eceh-eceh..
yang dekat tu kome akan datanglah yelah dapat makan free
dapat goodies - jumpa pakwe-pakwe hensem - dan kawan-kawan
sambil tu kome akan menjawab plak temu tak berapa ramah dengan soklan

" engkau bila pula?"

pesanan ikhlas buat kengkawan yg nak kawen ni
kalo kome dtg tak bawah adiah.
sila paham kome pokai..
kekekeke ramai sangat yang kawen kot hehehehe

again..
selamat naik pelamin..
psssttt kalo nak tunggu kome naik pelamin
kenalah tunggu orang bawak pelamin ngan pengantinnya dulu



Tuesday, November 8, 2011

kenapa kenapa dan kenapa?


banyak persoalan yang bermain diminda
banyak tanda tanya bla-bla-bla


ohhh im not singing cinta muka buku ok..
tapi serious there are to0o many things dalam otak ni..


am i bad???

phffffttttttt

susah kan.. bila tiba-tiba
somebody hurt because of fb status.
its sound funny..
but yeah..
saya sedih dengan diri sendiri
sebab less sensitive with one of my good friend

somehow..
saya terfikir..
status apa yg buat dia terkilan?

i just posted motivational quotes
and quotes yg serious general
and x de intention tok sindir siapa pon

pfffhhhttttt

its bad-bad-bad day

im truly sorry friend

© :.cik katak .:
Maira Gall