Monday, November 16, 2015

short teaser : November Short Escape

assalamualaikum

tik tok tik tok
next week nak bawak diri lagi.
puiiiih ayat kemain kan. 
menghitung hari ni padahal cuti pon tak apply lagi. kah!

so cuba teka kali ni  kat mana aku nak pergi hehehehe.
ada siapa tahu gambar kat bawah ni katne?


baidewai ni gambar ihsan encik google.
sebab kita baru nak jejak kaki ujung bulan ni. :)

harapan aku, semoga cuaca semua nanti baik-baik aja
tak sabar nak pergi gelapkan kulit :)

yeay!!!

Saturday, November 7, 2015

Short Escape : Krabi, Thailand 2015

assalamualaikum

dah lama tak update blog ni kan?
maaf sebab dah lama tak update blog ni.
fuhhh. bersawang!!
maaf jugak sebab tak blogwalking ke blog korang.

banyak yang nak share sebenarnya tapi 
sumpah aku tak berkesempatan. *sigh
so sebagai tanda maaf. meh aku share gambar KRABI aku
untuk pengetahuan korang ni semua gambar time island hoping 

cekidottt kengkawan :)


tempat berkumpul sebelum naik speed boat or "long tail"



korang tertanya apa tu "long tail"
long tail tu maksud nya perahu panjang. macam gambar kat atas tu


krabi thailand memang terkenal dengan pulau nya
bak kata orang airnya jernih dan hijau gitu.

so kat bawah ni antara pulau yang aku pergi and aku share dengan korang.







travelog backpack aku ke KRABI nanti insya allah akan menyusul.

oh lupa, gambar diatas semua diambil menggunakan IPhone 6
original tanpa di edit.

cantik kan??
rasa nak pergi lagi. insya allah





Monday, October 19, 2015

Air Asia Sale lagi !!!!

assalamualaikum

haihhh AIR ASIA ni manjang buat sale.
aku dah kering poket sebenarnya.
tapi ketor-ketor lagi nak beli ke idok tiket.


tak mau lah fokus international route.
aku just mikir nak grab ke idok flight pergi kota bharu or kuala terengganu.
haihhh kengkoman dapat ke pulau perhentian ke pulau lang tengah ke
snorkeling syokkk oooooo

tapi aku tengah kira-kira cuti jugak ni.
sebab slot berjalan merayap aku dah agak penuh.
tapi sebab ekonomi tak kukuh mana, kita merayap indonesia ngan thailand sudah
hahahah. yang penting aku merayap tak mereput hockay!


nota kuku kaki : weii cepat advise. kena grab ke idok ni. hiks!!!

© :.cik katak .:
Maira Gall