Friday, September 30, 2011

uji rashid, dipenjara 10 tahun cuba rompak kapal

who0oott-who0oot...
tadi baca berita harian online

Uji Rashid, rakan-rakan dipenjara 10 tahun cuba rompak kapal

.
terus saya teringat dekat UJI RASHID yg ini..


hehehhee.. rupa-rupanya...
uji rashid ini orang INDONESIA
uji n the gang.. dalam 5 orang cuba merompak kapal dagang

ngeh-ngeh
kesimpulannya lain kali baca berita penuh..
jangan main tangkap muat je..
betoiii tak??

legging - teknologi yang mem-BOGEL-kan wanita

lately terlalu ramai kot girls yang pakai leggings
mungkin sebab arus fesyen perdana kot
itu yang menyebabkan pakai leggings menjadi perkara biasa bagi kita

tak kiralah kaki ko cantik macam tiang letrik..
or kaki kau banyak lemak bergayutan..

rilek je kan pakai legging
nama pon fesyen. kena konpiden ngan apa yang dipakai kan
tapi sedar tak kita..
sebenarnya leggings ni membogelkan kita
wahai kaum hawa??


hah inilah yang dikatakan membogelkan tu..
bukan apa..

pada pandangan mata kasar saya pon..
bila pakai legging secara tak langsung kaki korang tu nampak
ibarat makanan yang ditutup ngan plastik boleh regang tu..

basically.. gambar tu saya ambil dari share di page ni


mungkin bagi sesetengah pihak
menda ini temeh bagi mereka
tapi tak salahkan kalau saya menghebahkan untuk kebaikan??
banyak yang boleh kita ambil iktibar..
dan saling ingat mengingati ok..


كَانَ رَسُولُ اللَّهِ -صلى الله عليه وسلم- يَقُولُ « اللَّهُمَّ أَصْلِحْ لِى دِينِىَ الَّذِى هُوَ عِصْمَةُ أَمْرِى وَأَصْلِحْ لِى دُنْيَاىَ الَّتِى فِيهَا مَعَاشِى وَأَصْلِحْ لِى آخِرَتِى الَّتِى فِيهَا مَعَادِى وَاجْعَلِ الْحَيَاةَ زِيَادَةً لِى فِى كُلِّ خَيْرٍ وَاجْعَلِ الْمَوْتَ رَاحَةً لِى مِنْ كُلِّ شَرٍّ »

" [Ya Allah ya Tuhanku, perbaikilah bagiku agamaku sebagai benteng (ishmah) urusanku; perbaikilah bagiku duniaku yang menjadi tempat kehidupanku; perbaikilah bagiku akhiratku yang menjadi tempat kembaliku! Jadikanlah ya Allah kehidupan ini mempunyai nilai tambah bagiku dalam segala kebaikan dan jadikanlah kematianku sebagai kebebasanku dari segala kejahatan!] (HR. Muslim no. 2720).

notakukaki : mungkin saya juga bukan sempurna sebagai muslimah
tapi tak salahkan jika saling ingat mengingati???


khas buat awek posing mulut itik.. :)

saya tau ramai aweksss yang rasa
dia super duper cumel bila buat mulut itik..

but the fact is..
hah ko baca bawah ni bedah-minah-cik som oii..~

wahhhaaaa...
sapa setuju... cepat-cepat angkat tangan..
muahahaha...

memang betoi.. kadang-kadang nampak cute..
tapi 2-3 kali pandang.. nampak ______________~!!

notakukaki : korang fill in tempat kosong sendiri ok




Thursday, September 29, 2011

ini serious JIJIK ok..~

bila kawan tunjuk gambar ni..
seriously saya tak pasan apa yang pelik..
but then. after beberapa saat lepas nengok gambar ni,,
baru lah saya rasa macam nak tergelak ok..

serious shit.. terkedu jap..
bila nampak kaler pink itu..
ishkkk tak macho langsung lah abang askar oiii..~

oink-oink-oink

corat-coret convocation saya

jom cuci-cuci mata dengan gambar convo saya
hehehe ada lah beberapa ketul..
i malu lah nk interframe lebih-lebih..
hik-hik-hik

huhuhu inilah wajah-wajah kesayangan saya
pendek kata bestfriend saya...
engkaulah racun engkaulah madu..
dari kiri pemilik belog DIVA..
dan kanan pulak chek arin..

babes.. seriously thank you cause travel jauh-jauh demi saya..
cewahhh.. sungguh saya triple terharu..
ok.. yang ni pulak.. gambar saya dengan ibunda tercinta..
ehem.. mak saya lagi glamer tau dari saya..
sebab mak saya sempoi orang nya..
nengok hadiah yang diberikan tok saya..
chipmunks punya bouquet.. hehehe

ohh lupa.. sila jangan puji hadiah saya cumel..
puji tuannya cumel tak apa.. :P

ohhhh ni perarakan untuk kuar dewan.. majlis tamat hokkeey
errr korang boleh teka.. kat mana kepala saya??

hurmmm ini pulak.. 3 kawan saya..
diaorang baik.. cantik dan segalanya..
nampak lembut tapi semuanya ni bergelar Lt. Muda..
ehem.. kami kan budak palapes..

ok.. tu jelah.. malas nak inter frame bebanyak
nanti kata gile glamer pulak..
hehehe..

errrr ada yang nk berkenalan dengan kawan-kawan saya??
hehehhee leave a comment k..

menang iPad 2 dengan hanya RM 20??? auw-auw..~


hurmmm bukak je belog arini..
ada banyak jugak iklan nuffnang yang berkedip-kedip..
tapi camne skali pon saya tertarik lah pulak kan
dengan salah satu iklan tu..

nape boleh terpikat??
sebab iklan nuffnang yang kat atas tu saya berkaitan dengan contest..
dan hadiah nya iPAD 2 ok.~!!
so korang.. kalau korang berminat untuk sertai contest ni..
just click je iklan nuffnang di bawah ni


ataupon korang boleh click je banner ads ni
dekat mana-mana belog yang korang jumpa ok

cara nak sertainya pulak mudah je...

STEP 1 : beli barangan ADIDAS sekurang-kurangnya RM20
dan pastikan korang ada resit sebagai bukti pembelian

STEP 2 : sms kan detail korang ke 33310 seperti contoh berikut

note: setiap sms di charge rm0.50

STEP 3 : cek keputusannya
nak tau sama ada korang boleh tak menang iPad 2
cek dekat web yang diberikan atau pon akak diberitahu melalui telefon..

btw.. semua ini bergantung pada T & C ok..

hah apa lagi.. pergi serbu barang adidas ok..
manalah tahu korang bakal pemenang nya..
tuah ayam nampak dikaki
tuah kita??? hurmmm cubalah apa lagi..
pape pon jangan lupa tau.. click je link INI
so korang akan tahu semua pasal contest ni..
good luck guys.



Wednesday, September 21, 2011

wordless wednesday # 3


guyssss... this month and next month
basically is graduation ceremony for IPTA kat Malaysia ni
so. untuk semua yang telah ber-graduasi for this week
macam student from Unimap, UnisZA. based on yg saya tahu lah
hehehe tu pon nengok diorang upload gambar grad kan..~

or yang bakal bergelar graduan from other IPTA's
USM, UM, UPM and others
tak kisah lah.. untuk degree, diploma, masters mahupon PhD


and of course saya juga nak congrat untuk diri saya sendiri... aci tak?
finally i finished my degree and tomorrow is one of my big day...
haishhhh tapi excited lepak dgn member-member
currently tutup mood convo saya.. hahahhaa

by the way
to all..
again.. congratulation.congratulation.congratulation
akhirnya segala penat lelah demi segulung ijazah bakal terbalas..

Monday, September 19, 2011

wahhh Siti Nordiana - Nana pon dah tukar imej...

imej baru siti nordiana -NANA

satu je saya buleh cakap..
nana comel lah bertudung,,
it's much-much-much better dari seksi meksi tau..
harap-harap imej bertudung ni berkekalan lah ye..


sumber : KOSMO! Online

Thursday, September 15, 2011

biskut coklat lipas?? euuwwww..


whoo0ot.whoo0ot... apa terjadi kalo korang tengah syok-syok
menelan biskut sambil mengumpat
tibe-tibe korang tersedar biskut yang korang makan tu
merupakan tempat tinggal lipas dan keluarga nya???

hahhhh tragis tak??
kalo saya sumpah 7 keturunan dah tak sentuh biskut brand tersebut..
yang tak buleh blah nya... siap ada bangkai lipas lagi kat tin biskut tu lagi..
mau tak jijik euuuwwww...

hah yang kaler putih-putih tu anak lipas dan ulat yang bergerak-gerak tu kot..
sumber : harian metro

kalau mangsa dan rakan-rakan hampir termuntah katanya
saya yang baca berita ni kat harian metro pon cam dah geli geleman
ishkk kalo saya lah jadi beliau.
mau korek anak tekak..

fobia oiii...

notakukukaki : errr biskut chipsmore kah itu???



nak tikam nombor pon tukar uniform dulu buleh ka???

walllah.. rock sungguh abg polis ni..
pegi tikam nombor pakai uniform gitu..
segak bergaya mak aiiihhh...

actually.. gambar ni saya kutip dari facebook page Only In Malaysia
tertarik gak bile member share kat facebook beliau..
so godek-godek rupanya dari Only In Malaysia
syok jugak bila baca komen-komen pasal picture kat atas tu..
yang share pulak dalam 30 orang..


ngeeeheeee tak caye??
korang pegi lah cekidot page Only In Malaysia ok..
gelak guling-guling bila baca komen diaorang..
most kondem and jadikan bahan jenaka lah

pape pon saya agak terkesima sesaat dengan ke - selamber -an
abang polis trafik ni..
haihhhh... cuma boleh kata..
nak tikam nombor main TOTO ke DAMACAI ke
tukar uniform dulu buleh tak?

haihhh mencemar imej polis trafik je..~
haihhhh dunia-dunia


Wednesday, September 14, 2011

wordless wednesday # 2


notakukukaki : betol tak??? nak bina kepercayaan punya lah susah.. tapi untuk hilang kepercayaan tu.. ibarat sekali kelip mata je.. punya lah senang..~






Wednesday, September 7, 2011

wordless wednesday


p/s : sapa setuju angkat kaki.. :)


notakukukaki : err dah lama tak belog.. lupa plak arini ari rabu.. tehheee..
© :.cik katak .:
Maira Gall