Saturday, September 22, 2012

awak adam dan saya hawanya *puke


guys.. tahu sekarang demam adam & hawa kan??
saya pon kena tempias dia a bit secara jujurnya
because the novel is my fav when i was a teenager. fuh bunyi macam dah tua kan?
yes i am an adult. no longer a teenager. harusla sedar diri kan u'oolss :)

i know lepas ni ramai awekszz dreaming of a pilot. 
but mr pilot memang kacak pon kan.. *batuk batuk kecil
and the girl itself berangan to be like ain hawani.
wishing have a hubby macam adam mukhriz kan?

then muda mudi remaja mulalah kuar ayat geli-geli
"if awak adam mukhriz and i must be ain hawani"
new phase instead of using "jika awak adam, sayalah hawanya"
blueerrrrkkkk muntah hijau..


ohhh btw. demam adam & hawa
no matter what saya lagi prefer the novel compared to the series
idk why maybe sebab dah baca buku since umur belasan tahun.
tapi tak lah bermaksud the series tak best.
still best. suka tengok aaron aziz and nadia :)
and of course anzalna as dee yang menjengkelkan

tapi satu perkara yang keep playing in my mind is the ost.
muara hati by hafiz ft siti nurhaliza
the lyrics are meaningful kot..
but org cakap. kalau kita cakap the lyrics macam ada sesuatu
that's mean ada lah related dengan hidup kita kan
jeng-jeng-jeng :)

* * *
demi cinta dalam hatimu
ku yakin engkau untukku
- muara hati

* * *

#tiap kali tengok adam & hawa mesti akan tersenyum.
so apakah maknanya???

Friday, September 7, 2012

my sept wishes :)



its september okay.. bukak mata tutup mata.. dah bulan 9.
dah a week dah kot.. gila lambat saya ni.
baru nak tergedik-gedik publish my sept wishes..
gedegang tembak diri sendiri..

hah nampak tak nampak betapa pe-MALAS-nya saya
taip delete taip delete
last-last simpan dekat draft

again tembak diri sendiri lol :P


here we are.
my sept wish for my self

- enough said  : back to the track and kembali to the old asma. :)
wish yang dirangkum untuk semua. yeah enough of hiding and running 
sudah masanya saya membuat keputusan dan tindakan susulan.
fuh fuh fuh..
sudah sampai masa menjadi kejam terhadap orang lain 
sebab dah terlalu kejam terhadap diri sendiri untuk beberapa bulan ni

last not least wish untuk orang yang tertentu dalam hidup

- mohon berhenti berharap dan mulakan hidup baru
MERDEKA kan hati, memori dan fikiran kau dari aku
enough said. there is no more place for you - you - you
perghhhh banyak benau YOU macam hot stuff sangat je
nahhhh the thing is im not ready for any kind of love relationship noktah


wishes lain?
ahhhhh banyak kot. tapi enough lah ini yang terpenting buat masa sekarang 

hopefully my sept wish would come true. amin :)
then august thank you for the thousand emotions and memories
i believe sept will be better than august and will leave more and more happiness to me~!
so yeah august good bye and see you next year insya allah 

* * *

wake me up when september ends :#selfreminder :)
* * *


Friday, August 31, 2012

ah chai jahanam style vs oppa gangnam style


yeah its been too long enough i didnt updated kan?
phiewwwww malas tahap giga punya nak bukak own blog 
apatah lagi nak berjalan-jalan ke blog kengkawan..
so sorry guys.

nahhhhh.. i know OPPA GANGNAM STYLE seems macam new phenomenon kan?
kalau tak, tak kan jadi trend at twitter more than a week??
by the way i am not a K-POP fan though
so oppa gangnam style actually didnt effect me much kot.
dah berminggu-minggu orang keep talking and posting about that
tapi saya tak terfikir nak ngadap the silly dance til i watched the suasana gangnam raya
the video for me is cool enough cause the family members are supportive kan :)
gila tepuk tangan for them..

ohhh yes i heard the ah chai jahanam style too.
its really made my day. i prefer this compared to oppa gangnam style.

sumpah mahu berbelit saya taip and eja this style thingy~!
 johan's is full of crap and super hilarious.
ahhh cant help it.. im waiting for his version of oppa gangnam style
dah boleh imagine kot his parody confirm mengarut and tak senonoh.

oh one more. oppa gangnam style ni serious bukan kelakar dari video and the dance
tapi serious double triple funny when i read ada yang cakap 
oppa gangnam style bermaksud saya nak jadi YAHUDI and sort off.
ohhh what the fish.. lawak ouhhh bila ada translator bertauliah camni.

camne pon guys. oppa style oppa style jugak kan
mohon jangan nak berjoget ala oppa gangnam style sangat depan saya.
mahunya saya sepak masuk longkang kalo berjoget gitu..
ohhh selamat menyambut kemerdekaan and salam aidilfitri too.
maaf zahir batin.

#notakukukaki : its quick updated kot. so rangkumkan semua.. aci kan :)


Thursday, June 7, 2012

cek pertama nuffnang :)





hikhikhik.. memula nak cakap bebanyak maceh inchi nuffnang..
finally dapat jugak gua cek dari mister nuffnang
amount bukan lah besar mana sebab gua berbelog ni ikot mood..
macam chipsmore kejap ada kejap takde.
lagipon gua bukan lah retis bagai ada UV berjuta lemon kan.. sobsobsobsss

tapi cek ni sampai elok ada time dah nak sengkek..
dikala poket makin menipis..
bila abam posmen anto surat untuk gua
memang buleh buat gua lompat katak setempat sekejap u'olllsss..


harap maaplah ye gua ter share cek tak seberapa tu.. 
stended lah orang kata pes time cash out ni..
eksited dia dah ala-ala macam kera dapat bunga..
kihkihkihkih

camna pon. again thank you nuffnang .. lebyu lah cemni

# uhuk-uhuk.. gamaknya lagi dua tiga bulan baru buleh cash out pesni..~

mimpi bayi dan tafsirannya~




semalam mimpi ada baby sendiri.. cumel sengsangat
harap-harap malam ni mimpi siapa papanya plak kikikikiki

#eh mimpi tu mainan tidur tapi kadangkala buleh buat kita tersenyum tahu :)

hahhhh.. kemain kan status pesbuk gua..
tapi siyessss.. malam semalam.. gua mimpi gua ada baby gurl cumel sengsangat..
putih.. ineseng cumel.. sampai bangun pagi senyum sorang-sorang tahu :)

tengah rancak komen mengomen - like mengelike status gua kat atas tuh
tetibe gua dapat PM dari sorang akak ni..
katanya..

kelik untuk pembesaran yang sihat :)
pehhhhh lepas je baca PM dari akak ni.. automatik.. gua terus delete status pesbuk gua..
cuak kot.. kalo baca bab sihir menyihir ni.. nebes satu macam tahu..
terus godek-godek cari tafsir..
bukan lah percaya menda macam ni.. tapi just nak tambah pengetahuan.. cewah..

godek punya godek jumpalahhhh tafsiran pasal mimpikan bayi ni...

selalunya mereka yang bermimpi kanak-kanak atau bayi ianya membawa maksud saka. bermimpi ternampak kanak-kanak atau bayi bermaksud saka itu cuba mendekati.. cuma jika mimpi menyusukan bayi itu suatu yang bahaya kerana ketika beliau mengubati orang yang mempunyai saka, 10 dari mereka yang datang.. 8 darinya pernah didatangi kanak-kanak atau bayi dalam mimpi mereka.. << ustaz sharhan >>

hahhhhh.. yang ni kot yang akak tu cuba nak bagitahu..
pehhh.. amacammm.. kalo korang.. korang terside effect tak ngan tafsiran camni..
gua jarang nak percaya menda camni tapi kata orang precaution better than cure..


whoaaaaa... tapi harap-haraplah andai mimpi tu ditafsirkan..
biarlah yang positip macam ni weh..
tenang sikit hati.. bak kata adik blogger gua...
mana tau tanda jodoh gua dah dekat. ehem ehem :P
Jika anda bermimpi menggendong bayi bertanda akan mendapatkan rezeki yang baik. Bila anda melihat bayi lahir anda akan aktif dalam suatu pekerjaan yang tidak disangka-sangka dan tidak ada hubungannya dengan pekerjaan anda yang lampu. Dan jika mimpi melihat bayi dalam kandungan ibu, bertanda orang yang menghalang-halangi usaha anda akan pergi dari anda.
<< sumber  >> 
so... kalo korang.. acane.. mana satu korang nak??
mesti nak yang positip kan kan kan...
yang penting.. satu je.. mimpi ni mainan tidur.. tak usah nak worry sangat
tapi harap-harap nya biarlah yang baik kan :)

#errrr tertanya-tanya.. siapalah papa baby gua dalam mimpi gamaknya.. kihkihkih :)

Monday, May 21, 2012

entry 2 dalam 1 : apa terjemahan korang???





 
 
ehem-ehem...
saya malas nak hapdet 
macam biasa ada entry dua dalam satu



* * * *




* * * *



Ku akan selalu menjadi bintangmu
Menerangi gelap dan mimpimu
Aku setia di sini mengusap tangismu
Menemani sunyi di hatimu
 
~ yang sempurnakanku - six sense


#ni antara lagu six sense yang gua suka dengar
* * * *
acane korang nak tafsir dan terjemahkan tu terpulang lah weh :')
gua suka nengok komen korang ni
 

Thursday, May 17, 2012

berani kerana BENAR :)



 
 


a lie is a lie even if everyone believes it,
the truth is the truth even NOBODY believes it

 
 
alhamdulillah,
finally apa yang dipendam selama ini terhurai juga..
 
terasa hilang semua beban di bahu
percayalah berani kerana benar~!! 
kebenaran itu perlahan-lahan akan terhurai.. 
sekarang pon segala penipuan dah terbuka sikit demi sedikit
selama ini saya bersabar - menahan segala kata-kata
menelan segala nista.. kononnya saya lah itu saya lah ini..
 
itulah orang cakap..
jangan terlalu percaya kelak makan diri sendiri..


maafkan saya inchi big boss
 ego dan maruah diri saya harus dijaga
biarpun sekarang sudah nyata saya di pihak yang benar
 
30th May ---- my last day, resign and will jobless kot
 but serious i'm satisfied with my decision!!

Monday, May 7, 2012

28.03.12 - selamat menjadi tunangan orang :)





first of all.. sila ucap tahniah sekalung malung tahniah dekat den..
disaat orang semua rakus makus attend BERSIH 3.0 tapi gua plak sejuk beku dalam bas
keras kejung duduk seblah mamat enseng dari kuantan ke kangar selama 12 jam
semata-mata majlis bertunang.

yessss majlis bertunang... tapi yang pasti bukan gua yang menjadi tunangan orang ok
terasa sungguh eksaited gua dan kawan baik gua lagi sorang 
cik DIVA @ siti yang sama-sama bertapa dalam bus dari johor ke rumah si arin ni.
hamekkk seluruh penjuru semenanjung kot... tanda betapa akrab nya kami :)

fuhhhhhh tarik napas lega.. ingat bukan gua yang bertunang tahu tahu tahuuuu~
tapi bespreng jaman unibersiti gua..
cik HAZLIN AZRINA

cantik kan :) sedar tak sedar.. 
kawan baik arena universiti sudah selamat menjadi tunangan orang.
yes im happy for her *big grin*


nah antara hantaran yang ada.. nampak tak.. kaler biru tu dari inchi tunang..
yang bukan kaler biru tu.. yang bestpreng gua buat..
buat sendiri tahu.. hasil air kaki beliau..
di saat busy dengan business bakery - roti sempat lagi dia buat hantaran :)
tererrrr tak???

serious.. gua salute dengan bestpreng gua ni...
semuanya beliau buat sendiri from head and toe...  
dengan jari berinai tu sibuk dia masak memasak bersama kami untuk juadah selepas majlis.
dan paling gua tak buleh blah.. gua rasa kami yang gelabah munyit 
bila mana dia buleh relaks slumber almost time majlis kot hewhewhew
bagi gua majlis dia simple but yet meaningful *tepuk tepuk

dan gua yakin dan pasti 
segala mak andam kat perlis konpem makan kaki.
sebab time wedding beliau nanti memang dia akan handel sendiri
baju-makeup-event sebagaimana beliau berbincang ngan kami..

pehhh bukak mata tutup mata.
bestpreng gua both akan jadik milik orang tak lama lagi..
sila baca BOTH ok both :)

eh sorang dah cop kaler oren.. sorang lagi dah cop kaler pepel..
gua nak cop kaler apa eh 
hewhewhew :)



Wednesday, May 2, 2012

wordless wednesday # 31 - noktah :)









* * *

pasni goyang kaki tunggu calon SUAMI

* * *

Wednesday, April 25, 2012

wordless wednesday # 31 - kecelaruan




 
 
 
 
...........
 
bukan kisah cinta gua
 
...........
 
 

Monday, April 23, 2012

makcik, blog dan teknologi :)



 
 
semalam gua poie lepak kat pantai dengan akak gua..
jejiwa berdua sambil borak isu hot kami - bakal ipar duai..

tengah bengborak - gelak ala langsuir sopan.. tetiba akak gua bisik-bisik.

"ngah.. kelas kau ngah.. makcik seblah kita ni cite pasal belog, ace ko dengar sikit"
 
bisik akak gua sambil gelak sopan-sopan..
bila nengok muka akak gua macam awek nak mintak lempang tak memasal gua curious..
so gua pon join toleh usha memakcik berkain batik sambil buat gaya carik-carik orang.




makcik 1 : bla bla bla nanti kau nengok lah belog aku.. kat situ sema ada resepi jah.

makcik 2 : eh iye ke.. ko rajin update eh.. bla-bla-bla


pehhhhhhh pehhhhh..
sekali lagik gua toleh sambil senyum kat memakcik..

jujur.. gua macam sangat terasa nak mintak link belog dia oihhh..
siyessss.. nak letak kat beloglist gua..
hewhewhew..

then gua terasa nak mintak makcik updet kan belog gua ni sekali
sebab gua kering idea dah nak taip menaip ni. pelus gua malas..
 untung-untung.. makcik tolong hapdet tolong BW sekali aci tak.. :)

tapi sebnarnya terasa nak er er er.. terkagum
sebab makcik sangat hebat...
eh ntah ntah gua penah ter BW kat belog memakcik ni..  
bak kata akak gua.. 
 
"akak pon tak reti jadah belog ni ngah.. tahu baca je.. 
mengmakcik ni siap borak pasal belog ok..."
 
 
gamaknya bilalah mak gua nak advanced eh..
buat belog.. main pesbuk macam makcik jaman sekarang ni..
kihkihkihkih 
 





Friday, April 20, 2012

jodoh dan fasa 25 :)



 
 
 
"alhamdulillah dah 25 tahun dah..semoga murah rezeki dan bertemu JODOH bla..bla..bla.."

pehhh hamek... syahdu wishes mak gua pagi ni..
tetiba gua terasa fasa 25 sangat tragis untuk ditempuh ok..

gua nampak kakak gua relax je balas soklan cepucemas mak pepagi ni
siap kasik ayat yang sikit lagi buat gua tersedak air nescafe tadi kot
gua nengok ayah relax sengih-sengih atas kerusi tanda kasik lampu hijau lettew..

masuk dalam kereta tetiba akak cakap.

" tak menahan ayat mak, ngah.. first time mak kasik ayat direct camtu oiiii"


gambar den amek dari sini


yang nyata gua hanya mampu sengih kambing..
sebab seminggu dua ni mak dah biasa kasik soklan cepucemas dekat gua.
time mak wish birthday akak pon, nama gua pon ada diselit sekali..
siap mention calon pilihan dia untuk gua.. 
gedegang terasa nak langgor tiang letrik tepi umah okkkkk~!
 
mak ohhh mak...
kok ye pon nak bermenantu sengsangat..bawak menyabar eh..
takkan lari calon menantu mak tu.. melainkan dia yang melarikan diri
ehh macam tu pulak kan LOL :)

 humangaihhhhh..
jujur time ni lah terasa nak putar balik masa okkkkk..
 terasa dah tahu apa ayat mak nanti bila gua masuk 25 tahun
ehhhh.. gamaknya nak amek theme kaler apa eh nanti #tetibe 

camne pon.. 
wahai satu-satunya kakak gua..
selamat hari lahir.. angah sayang kamu even kita selalu bercekau..
miahahahahaa 
semoga cepat jodoh sampai.. den nak abang ipar kikikiki :)



 

Wednesday, April 11, 2012

wordless wednesday # 30 - RINDU





teman-teman terbaik..
yang dahulu sentiasa ada di kala suka dan duka.
wajah-wajah yang menceriakan hari-hari saya..


rindu dipanggil yana dan nana
rindu di panggil budak kecik
rindu mereka 




Saturday, April 7, 2012

intoxicated - kamu si pencuri hati :)






kamu...
 
” I miss you more today than yesterday, but not as much as tomorrow.”
 
 * pada yang kasik ayat ni.. maceh.. tapi saya tak pernah rindu awak titik
 



sebenarnya kann kannn
secara tiba-tiba rasa macam hati kena curi secara perlahan-lahan

sumpah kamu sangat cumel in your own ways. 


ahhhhtoiiii..
wahai pencuri hati den, 
den harap tuan badan sedar lah yang lu dah nak berjaya bukak mangga hati den ni
harap den mampu lah memiliki kamu ooooiiiiii

* blushing *



# ye tengah jatuh cinta dengan satu objek ni..

OBJEK ok.. bukan orang.. :)

Wednesday, April 4, 2012

wordless wednesday # 29 - aweks :)




 
 



kawan baik zaman universiti saya. :)
 
yang kanan hujung bulan ni
yang kiri pulak insya allah dalam tahun ini jugak
 
# tersenyum gembira melihat mereka bahagia.. :) 
 
 

Tuesday, April 3, 2012

jom layan esekem DINDING :)




 
 
korang kaki eskem tak???
 
gua memang kaki eskem.. gigih makan eskem
tak kira tengah demam, sakit tekak mahupon tengah sakit hati..
 
dalam bengbanyak eskem..
gua tengah meroyan dengan eskem DINDING..
hahhhh korang hado???

penah tak makan eskem dinding??
tak pernah??? ok fine... besalah..
jaman moden orang pandang TUTTI FRUTI je kot..
beli sebekas.. posing sampai abes bateri hengpong kan.. #adei
 
 
gua siyes tak layan sangat tutti berfrutti nih..
tak tahu nape.. penah makan tapi konpem tak abes..
mungkin tak cukup feel kot..

atau mungkin gua memang ditakdirkan hanya makan eskem DINDING 
 eskem mekdi - eskem kepsi dan jugak baskin robin.. 
hahhh hammeeekkk list segala eskem kan :P
 
ahhhh tapi kengkadang eskem POP ngan eskem malaysia pon dah cukup kot:)
 



wateva ponggg sebenarnya nak share
sebulan dua ni gua tengah gigih sangat-sangat suka eskem kat atas tuh..
eskem dinding.. : walls - mocha crumble..
sebekas tuh hanya untuk gua..bukan makan sekali gus lah..
tak nikmat namanya...
 makan sikit-sikit lenglama jadi bukit..
 
 
hah korang??
apa eskem peberet korang?
ace share sikit :)



# rindu nak makan yogurtheavenly blush kat jakarta ~
 

Saturday, March 31, 2012

eh cinta mesti bersatu ke??





hameek hameeekkk...
tajuk entry habes meriah kan..

*gulp*

sebenarnya bukan apa sangat pon..
nak share lagu liyana jasmay je -cinta bersatu.. :)



kau sempurna bagi ku
tak kurang sesuatu 
kau terima apa ada ku 
~ cinta bersatu : liyana jasmay

ok enough... jujur bagi gua lagu ni sooo0o sunsweet..
 aummmmm :)

even orang kata gua ni ganaih kan.. ganaih-ganaih jugak..
 dalam hati ada jurrasic park sekali ponggg
kengkadang jurassic park buleh transpom jadik taman rerama okeng  :P

tapi gua ada satu soklan simple mimple...
cinta mesti bersatu ke... kikikikikikiii..
so apa jawapan korang?




Wednesday, March 28, 2012

wordless yang bukan wordless... ehhhhh :)



 
 
kau sering tertanya-tanya..
 
di saat kau minta pelangi tapi yang hadir ialah hujan
kau minta mawar mekar tapi yang kau dapat si kaktus berduri
 kau pohon haiwan yang manja tapi yang ada hanya si ulat bulu
 
saat itu kau akan mengeluh..
tertanya-tanya kenapa dan mengapa kau tidak terima apa yang kau inginkan.
kenapa impian dan harapan kau tak dimakbulkan..
 
tapi kau sedar atau tidak..
pelangi mungkin akan muncul selepas hujan
kaktus berduri itu mungkin akhirnya berbunga indah 
dan si ulat bulu itu akhirnya berubah menjadi sang rerama cantik
 



Maksudnya : Boleh jadi kamu membenci sesuatu sedangkan ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu sedangkan ia buruk bagi kamu, dan Allah Maha Tahu sedangkan kamu tidak mengetahui. [ Al-Baqarah : 216 ]
 
 
 ALLAH itu adil.
setiap yang berlaku ada sebabnya..
kau mohon jadi orang yang hebat dan berjaya..
maka ujian itu diberi untuk memastikan kau berjaya selesaikannya
 
itulah jalan ALLAH..
mungkin DIA tidak memberi apa yang kau harapkan
tapi DIA memberi apa yang kau perlukan

terkadang kau mungkin rasa sedih dan terluka
tapi mana tahu ada gembira di penghujungnya.
 kau mohon untuk gembira dan bahagia tapi percayalah..
bila kau bersyukur dengan semuanya
nescaya kau akan temui bahagia dan gembira
 
 
 
 
 

Monday, March 26, 2012

bakal tunangan orang... :)







tak lama lagi dah nak jadik tunangan orang..
berapa hari je lagi ni... berapa hari?? lusa ok lusa~!!
aduiiiiiiii dup dap dup dap plak rasa..
semua nya serba tak kena, buat itu cuak semacam..
buat ini pon cam lupa-lupa hilang ingatan...
ehhhh tu ke feeling nak tunang eh...
over ok over sangat-sangat.~!

tapi percayalah jauh di sudut hati..
sering tertanya-tanya
mampu ke untuk jadik yang terbaik untuk dia?
mampu ke saya memahami dia nanti?
betul ke keputusan ini...
haila haila hailaaaa garu kepala..

tapi tak pe lah orang cakap kan..
TUNANG is fasa untuk mengenali dan memahami hati budi pasangan :)


yang tengah-tegah tu lah inchi bakal tunang.. kacak tak aummmmmm~


wahai inchi bakal tunang hi selamat berkenalan..
harap masa yang kita ambil ni cukup untuk awak mengenali saya..
ikut perancangan JANUARI akan berakhir semua ni kan??
hmpppphhh cepat sungguh masa berlalu..
sekarang dah nak masuk april.. bukak mata tutup mata januari dah 

tik tok tik tok..

|


|


|


|


|



oihhhhhhh nebes oiiiiiihhhh..
tulun-tulun lah tulungggg...
tulung lempang saya weh... kelepekkkkk..
ok sumpah nebes bagi pihak LIYANA JASMAY.. *tetibe

ehhhhh.. umur dah sama.. nama dah lebih kuang je...
beday kita pon dah dekat-dekat 
muka pon dah sama cumel.. kan... oissshhhhh *sediakan baldi siap kalo nak muntah




lebih kurang kan..muka asma liyana ngan liyana jasmay..
alah tomey tomey...
miahahahahaa


LIYANA JASMAY.. 
selamat bertunang lah ngan boy next door kamu tu..
bertunang on her birthday 28 mac pada usia 24 tahun..
saya asma liyana tetibe bajet nak ada boy next door gak..  aummmm

errrrrr apesal lah gua x tak de jirang bujang??
senang sikit nak pas lobe letter LOL


nota khas  :

wahai jejaka kacak dan baik hati sekalian 
jangan hati terluka sebab liyana jasmay bertunang..
sebab asma liyana kan ada.. 
kwang kwang kwang...










Saturday, March 24, 2012

entry 2 dalam 1 :)






percaya atau tidak...

semakin jauh kau nak mengelak sesuatu benda tu..
semakin benda tu menghampiri...

semakin kau cuba membenci...
semakin lama kau sedar kau masih menyayangi...

semakin kau rasa kau kuat..
sebenarnya kau lemah dan cuba mengelak dari menghadapi...

hahhhhh... sebab tu orang cakap kan
jangan terlalu membenci.. dan jangan terlalu menyayangi :)
 

* * * * * *
 
 
I can't waste time so give it a moment
I realize, nothing's broken
No need to worry 'bout everything I've done
Live every second like it was my last one
Don't look back at a new direction
I loved you once, needed protection
You're still a part of everything I do
You're on my heart just like a tattoo

Just like a tattoo
I'll always have you
 
~ jordin sparks - tattoo ~  

wheeeee dulu selalu nyanyi lagu ni dengan ex rumet dan akak senior..
sekarang pon nyanyi lagu ni lagi :P
 
* * * * * *
 
 

Tuesday, March 20, 2012

cuti rehat :)



 
 


 
 sekali sekala nak kasik lu'olls rindu-rinduan ngan wa takpe kan ~
bajet ada orang rindu lah kan..
puihh puihhh puihhhhh ~

padahal gua lupa password LOL

esok lusa insyaALLAH gua muncul balik auuuummmmm :)
 
 
# not all scars show, not all wounds heal
sometimes you cant see the pain someone feels

Sunday, March 18, 2012

sudah tiba masanya





sebenarnya....

terlalu banyak perkara yang nak ditaipkan di sini
cuma mungkin masa dan keadaan memaksa ianya disembunyi

sejujurnya memang banyak perkara yang ada di fikiran
tapi hanya kata-kata yang layak untuk jadi perantaraan





mungkin....
sudah tiba masa diri menghilang lagi.
mungkin untuk sementara
mungkin juga untuk selamanya


psssssttt : kegembiraan dan kecerian untuk boleh dilakonkan 
mengikut tempat, masa dan suasana





Wednesday, March 14, 2012

wordless wednesday # 28 - 24 :)


 
 
 
 
maceh buat yang wish kat mukabuku, hengpong mahupon bersua muka
saya tak mintak lebih.. cukuplah doa kalian agar saya jadi lebih baik dari hari-hari semalam :)
 
eheeeemmmm
mulai hari ni dah buleh stat bukak application and tapis calon yang sepatotnya :P
sebab sebelom fasa 25 masuk dah kena prepare jadik bini orang 
miahahhahaa *gatai*

Monday, March 12, 2012

pesta belon udara panas putrajaya 2012




PESTA BELON UDARA PANAS PUTRAJAYA 2012
(15-18 MAC)



serius teringin sangat-sangat nak pergi pesta belon panas ni..
macam best je nengok kaler-kaler ni..
ahahahaa saya kan macam budak-budak.
konpem eksited dapat nengok menda-menda camni..

panas ke penat ke konpem saya sanggup redah 
even kalo ramai orang pon saya janji zip mulut tak komplen 
sebab saya sangat amat memang nak pergi kan??
ishkk mohon adalah nanti yang sudi usung bawak saya pergi pesta belon panas ni..
serius tak pernah pergi..
dan sangat-sangat teringin nak pergi..
nak tengok sengsangat kot

sebab saya teringin sangat nak pergi pesta belon panas ni..
assume lah ini hadiah besday saya kihkihkih 
untung kot tak yah susah-susah beli adiah besday.. ahahahahaha
aci kan aci kan???


seriussss teringin *sobssss*
tapi nak pergi ngan siapa :(
dah lah tak tahu jalan dah lah noob pasal tempat selain pahang ngan penang..
adoidoidoidoi wuwuwuwuwww
tetiba cam sedih.. sebab tau konpem tak dapat pergi  :(

kesimpulan??? ok kempunan lah lagi...~
© :.cik katak .:
Maira Gall