love story
Showing posts with label love story. Show all posts

Monday, April 27, 2015

april 2015 : keliru


"aku keliru. aku keliru
selalu begitu"
eh eh tetibe ternyanyi lagu raja ema ft lawa nie geng
siyes orang cakap jangan menyampah or benci or seantero kat sesuatu menda 
sebab Allah boleh bolak balik perasaan tu 360 dalam sekelip mata je
macam lagu ni. aku annoying tahap lauk basi kot.
menyampah dia sampai baru je dj radio introduce tajuk lagu teruih aku off radio
tapi sekarang lagu ni yg dok kuar kat mulut.
dok aku keliru. aku keliru *sebab tang tu je yg tau
plus mmg aku keliru kot --"
pernah tak. kau rasa menyampah sampai semua orang cakap dia baik
tapi kau rasa dia x baik kat kau sorang je?
kau punya menebal rasa annoy, nyampah sema tu berbaldi kot
tapi tetiba bila kau tau dia kena relocate due to responsibility
kau tetiba macam "oh" and kau punya day dah macam ada mendung berarak
pernah tak rasa macam tu??
haaa so boleh bagitau.
apa sebenarnya perasaan tu?? 
* fuhhh aku memang well known dengan hati kayu and buta perasaan. T.T
 

Saturday, April 7, 2012

intoxicated - kamu si pencuri hati :)






kamu...
 
” I miss you more today than yesterday, but not as much as tomorrow.”
 
 * pada yang kasik ayat ni.. maceh.. tapi saya tak pernah rindu awak titik
 



sebenarnya kann kannn
secara tiba-tiba rasa macam hati kena curi secara perlahan-lahan

sumpah kamu sangat cumel in your own ways. 


ahhhhtoiiii..
wahai pencuri hati den, 
den harap tuan badan sedar lah yang lu dah nak berjaya bukak mangga hati den ni
harap den mampu lah memiliki kamu ooooiiiiii

* blushing *



# ye tengah jatuh cinta dengan satu objek ni..

OBJEK ok.. bukan orang.. :)

Monday, February 20, 2012

kasihan itu bukan cinta :)





 
wahai 'saya'..
 ingatlah hati 'saya' itu dah penat terluka..
ini musim gembira bukan musim air mata
hati yakin tak perlu adanya peluang kedua.
 andai kata kau sendiri tak inginkan nya
 
 
wahai kamu.
 cinta dan kasihan adalah dua perkara berbeza
sila hadam dan fikirkannya
 'saya' itu tetap sama dulu dan selamanya
tapi hati 'saya' sekarang bukan kamu pemiliknya
maka semua itu tak akan bawa sebarang makna
 
wahai kamu dan saya .
mungkin kalian patut pertimbangkannya
dunia kamu dan saya berbeza dan tak kan sama.
sudah-sudah lah hati kamu tak perlu lagi saya jaga
kerana saya dah muak dan penat dengan semuanya
 
cuma doa dan harapan saya
semoga kamu tahu yang kasihan saya itu bukan CINTA 
 
 
 mode : # cermin yang retak tak kan sama macam sebelumnya

Friday, February 3, 2012

gemersik kalbu dan bisakah :)

assalamualaikum 

hamek kau tajuk entry,
maaf saya bukan die hard fan GEMERSIK KALBU
sebab annoying gila dengan lagu ku geget-geget tahi telinga tu
dan superb annoying dengan character dalam cerita tu even saya dah khatam novel tu kot

bak kata mak.. 
ishkkk geli ada laki macam tu hahahaha :)

and paling tak buleh belah..
adik-adik saya buleh lena tertidur tengok cerita tu..

dan yang memang pasti...
lagu ku geget-geget tahi telinga tu jadi nyanyian adik bungsu saya
ohhh takpe angah maafkan even kengkadang rasa nak sumbat mulut adik ngan kusyen
well kanak-kanak belom matang so consider :)

efek gemersik kalbu pada saya??
hanyalah kerana bait-bait lagu siti nurhaliza

bisakah ~ siti nurhaliza

kenapa rasa cam ada yang menusuk di kalbu eh?
kenapa eh.. rasa cam otak berfikir ngan laju untuk hadam dan terjemah certain bait??


bisakah yang benci disayangi
bisakah yang dusta dimaafi 
walauku himpunkan sesalku
bisakah terbuka kalbu

bila senduku berlinang sayu
dalam rinduku ku tertanya

bisakah yang benci disayangi
bisakah hatiku difahami
walauku himpunkan sesalku
bisakah terbuka kalbu

bisakah ~ siti nurhaliza


psstt : haiiihh tetibe teringat menda karut marut :(
hmmm ulang lagu ni sampai tertidur.
ada sendu dalam tangis.. ada rindu dalam tawa




Saturday, January 28, 2012

maaf, maaf dan maaf :)

assalamualaikum.


maaf inchi kamu..
kalau hati kamu tergelincir kerana saya
sumpah saya tak berniat untuk buat begitu
permainkan hati kamu?? langsung tak terlintas untuk itu

maaf inchi kamu..
jujur hati saya masih dalam tempoh trauma
parut lama masih terkesan even lukanya hampir tiada
yes senyuman terukir kerana hati saya, hanya saya yang tahu

maaf inchi kamu..
bukan saya tak mahu tapi biar sebab itu saya simpan sendiri
tapi bukan juga bermaksud saya mahu tapi cukuplah kita begini :)


maaf inchi kamu
saya suka bergurau, awak juga begitu
maka kesimpulannya itu hanya gurauan bukan perkara serius kan :)
dan harap kita tetap ceria seperti masa lalu

maaf inchi kamu
kadang-kadang sayang dan rindu itu hanya ucapan
dan pada saya ia tidak pernah meninggalkan kesan
dan saya berharap di hati kamu ia juga tiada sebarang kesan

maaf inchi kamu
harap hati kamu kembali di landasan nya
jangan berharap sebab saya pasti bukan saya orangnya
jangan tanya kenapa dan mengapa
kerana mungkin awak akan terluka dengan jawapannya 

Tumblr_lyhove3npm1r00vtxo1_500_large


maaf inchi kamu
maaf maaf maaf
mungkin ya hati belum bersedia titik :)


notakukukaki : meng heart broken kan hati orang memang tak best kan ~




Thursday, January 12, 2012

entry tak bertajuk :)

assalamualaikum..

hari ni malas nak taip panjang-panjang.
otak tepu untuk fikir apa-apa
cukuplah picture dan ayat dua tiga kerat bawah ni eh.. :)

#  love is more about others than us


 comel kan nengok orang tua berkasih sayang
harap satu hari saya juga mampu jadi begitu..

wahai pemilik tulang rusuk saya
saya harap awak akan sudi memimpin saya hingga ke hujung nyawa
sudi bersama dan terima seadanya
setia selamanya sebagaimana setianya saya menunggu munculnya anda


titik noktah













Friday, January 6, 2012

untuk kau - mr know it all

assalamualaikum

dear inchi mr know it all yang pernah wa kenal.
wa rasa lu patot dengar lagu si kelly clarkson - mr know it all.
wa dedicate khas untuk lu ok.
sila download and dengar serta hadam each byte lirik itu.
even wa tau lu tak mampu hadam semua tu.
sebab lu tak pernah pikir hati dan perasaan orang lain kot
lu ialah "penjual ikan" yang paling berjaya selama wa kenal lu.

cukup-enough-full stop.~

lu hanya sekadar satu memori wa.
kenangan dan menda tu tak kan berulang balik.
sila MOVE ON and terima hakikat
kali ini wa pilih lukakan hati lu sebab wa tak mau hati wa luka lagi
  
Mr. Play Your Games 
Only got yourself to blame 
When you want me back again 
But I ain't falling back again ' 
Cause I'm living my truth without your lies
Let's be clear baby, this is goodbye I ain't comin' back tomorrow

Oh you think that you know me, know me 
that's why I'm leaving you lonely, lonely '
Cause baby you don't know a thing about me 
You don't know a thing about me

 ~ mr know it all - kelly clarkson

psstt : maaf ada mangkuk tingkat dok kacau jiwa wa lagi
angin please lah tolak bayang-bayang tu dari hidup wa.



Wednesday, December 28, 2011

wordless wednesday # 20 - ex - y- z ~





psssttt : kalo korang plak macam mana?


doodle diambil dari >> SINI <<

Sunday, November 27, 2011

haihhh.. hati susah? susah hati?

ommmoooo
sila lempang saya manyak-manyak buleh tak??
biar saya celik minda, celik hati, celik mata..

ommmmoooo =.="
kecelaruan minda

psssstt : jangan lupa support INI eh.


© :.cik katak .:
Maira Gall