gemersik kalbu
Showing posts with label gemersik kalbu. Show all posts

Friday, February 10, 2012

pilihan kau : AMIR atau SUFIAN?



 
 
uhuk-uhuk-uhuk
semalam wa tengok penangan si supian dalam GEMERSIK KALBU
sema pakat terbayang-bayang nak lelaki romantik eh??
hatoiiilah... kekdahnya.. dulu anak-anak dara, mak-mak janda 
sema muafakat membawa berkat cop umat macam SETH TAN 
pastu abes musim seth tan.. tukar plak nak dekat ZIKIR
abes zikir sema gila kat SUPIAN plak??
camtu eh eh eh eh??
semua pakej senyum sorang-sorang nengok aksi supian semalam kan??
 alo suweeet suweeet nya camtuh kan kan kan??
 

saya plak??? sori nyah takdo nya nak senyum sampai telinga camtuh..
tengok gitu-gitu je tapi kejung gak dok gelak ketawa dengan adik-adik
bukan sebab supian suweett tapi sebab kami rasa dia badut.. hahahaha
 
sori saya memang berhati kayu sikit
saya memang allergy sepi dengan orang berayat bunga-bunga ni
bak kata kengkawan saya
 
asma --- pompuan berhati patung.. 
 
pehpehpehpeh..

entah lah.. saya sebenarnya tak tahu describe romantik itu macam mana
jujur bagi saya tak payah bunga bagai..
sebab bagi saya bunga tak significant and membazir
tak payah gigit-gigit telinga lah weh..
tu dah macam kes mike tyson plak... *deng*
surprise pon kengkadang boleh membawa porak peranda
nak surprise sangat kan last-last ko tersurprise camno??
 
hihihihi angpa mesti nak kata wa kijam hati kayu?
ok saya terima ngan redha sebab dah biasa.. :)
 


lelaki itu dah suweeettt bagi saya if dia macam AMIR - vanilla coklat..
ok enough serious yang ni spesis mampu buat saya senyum :)
sebab nampak suweet super duper.. 
nampak protective, errrr gentleman yet naughty..
errr banyak lah qualities even agak annoying sometimes
kalo supian plak is spesis yang buat wa rasa errrrr nak benam muka dia dalam tanah noktah ~

dan ok serius laki itu dah cukup romantik if he can sing a lullaby for me..
errr errrr its enough.. romantik lah tu jugak kan.. macam comel je :)
suara dia cam speaker pecah ke... sampai saya mimpi kuar perompak pon i rela ok..
auuw auwww :) *berangan*

so amacam pilihan korang plak camne??
amir or sufian??
saya vote AMIR..~!!!!
ohh yeahh


pssstt: tak memasal alergik ngan orang nama pian..
weh geli weh GELI~!!
 
 

Friday, February 3, 2012

gemersik kalbu dan bisakah :)

assalamualaikum 

hamek kau tajuk entry,
maaf saya bukan die hard fan GEMERSIK KALBU
sebab annoying gila dengan lagu ku geget-geget tahi telinga tu
dan superb annoying dengan character dalam cerita tu even saya dah khatam novel tu kot

bak kata mak.. 
ishkkk geli ada laki macam tu hahahaha :)

and paling tak buleh belah..
adik-adik saya buleh lena tertidur tengok cerita tu..

dan yang memang pasti...
lagu ku geget-geget tahi telinga tu jadi nyanyian adik bungsu saya
ohhh takpe angah maafkan even kengkadang rasa nak sumbat mulut adik ngan kusyen
well kanak-kanak belom matang so consider :)

efek gemersik kalbu pada saya??
hanyalah kerana bait-bait lagu siti nurhaliza

bisakah ~ siti nurhaliza

kenapa rasa cam ada yang menusuk di kalbu eh?
kenapa eh.. rasa cam otak berfikir ngan laju untuk hadam dan terjemah certain bait??


bisakah yang benci disayangi
bisakah yang dusta dimaafi 
walauku himpunkan sesalku
bisakah terbuka kalbu

bila senduku berlinang sayu
dalam rinduku ku tertanya

bisakah yang benci disayangi
bisakah hatiku difahami
walauku himpunkan sesalku
bisakah terbuka kalbu

bisakah ~ siti nurhaliza


psstt : haiiihh tetibe teringat menda karut marut :(
hmmm ulang lagu ni sampai tertidur.
ada sendu dalam tangis.. ada rindu dalam tawa




© :.cik katak .:
Maira Gall