feelings
Showing posts with label feelings. Show all posts

Friday, February 3, 2012

gemersik kalbu dan bisakah :)

assalamualaikum 

hamek kau tajuk entry,
maaf saya bukan die hard fan GEMERSIK KALBU
sebab annoying gila dengan lagu ku geget-geget tahi telinga tu
dan superb annoying dengan character dalam cerita tu even saya dah khatam novel tu kot

bak kata mak.. 
ishkkk geli ada laki macam tu hahahaha :)

and paling tak buleh belah..
adik-adik saya buleh lena tertidur tengok cerita tu..

dan yang memang pasti...
lagu ku geget-geget tahi telinga tu jadi nyanyian adik bungsu saya
ohhh takpe angah maafkan even kengkadang rasa nak sumbat mulut adik ngan kusyen
well kanak-kanak belom matang so consider :)

efek gemersik kalbu pada saya??
hanyalah kerana bait-bait lagu siti nurhaliza

bisakah ~ siti nurhaliza

kenapa rasa cam ada yang menusuk di kalbu eh?
kenapa eh.. rasa cam otak berfikir ngan laju untuk hadam dan terjemah certain bait??


bisakah yang benci disayangi
bisakah yang dusta dimaafi 
walauku himpunkan sesalku
bisakah terbuka kalbu

bila senduku berlinang sayu
dalam rinduku ku tertanya

bisakah yang benci disayangi
bisakah hatiku difahami
walauku himpunkan sesalku
bisakah terbuka kalbu

bisakah ~ siti nurhaliza


psstt : haiiihh tetibe teringat menda karut marut :(
hmmm ulang lagu ni sampai tertidur.
ada sendu dalam tangis.. ada rindu dalam tawa




Sunday, January 8, 2012

kosong lalu hati menangis lagi ~


enuf said.. tiba-tiba rasa kosong gila..

ALONE -EMPTY-DULL


tiba-tiba kau tak mampu ukir senyuman
dan kau sendiri tak mampu buat orang tersenyum
same time kau sendiri tak larat nak pura-pura tersenyum

kau rasa macam semua tak kena
diluah mati mak ditelan mati bapak
so usual PENDAM dan HADAM sorang-sorang kan
ohhh hati menangis lagi.. 

*sigh*

ok asma kamon lah.. cheer up..
setiap kali mendung pasti ada sinar kan?
mungkin jugak akan muncul sang pelangi..

hadam semua kerenah kehidupan
so puhlease be TOUGH :)

detik waktu terus berjalan
berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan
seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah air mata
kupersembahkan kepadaMU
yang terindah dalam hidupku
meski ku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepadaMU
namun cinta dalam jiwa
hanyalah padaMU
maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMU
dalam dada ku harap
hanya diriMU yang bertakhta
detik waktu terus berlalu
semua berakhir padaMU
~ opick - rapuh



ya RAB kuatkan hati hambu mu..


Tuesday, November 29, 2011

musim sakit sedunia :)


demam buleh tak p main jauh-jauh???

Tuesday, November 8, 2011

kenapa kenapa dan kenapa?


banyak persoalan yang bermain diminda
banyak tanda tanya bla-bla-bla


ohhh im not singing cinta muka buku ok..
tapi serious there are to0o many things dalam otak ni..


am i bad???

phffffttttttt

susah kan.. bila tiba-tiba
somebody hurt because of fb status.
its sound funny..
but yeah..
saya sedih dengan diri sendiri
sebab less sensitive with one of my good friend

somehow..
saya terfikir..
status apa yg buat dia terkilan?

i just posted motivational quotes
and quotes yg serious general
and x de intention tok sindir siapa pon

pfffhhhttttt

its bad-bad-bad day

im truly sorry friend

Wednesday, November 2, 2011

wordless wednesday # 8 SEDIH sila g jauh-jauh :)


yedeeeeyyyy... SEDIH sila main jauh-jauh..
saya mahu HAPPY aje

(^________________________________^)

Wednesday, November 17, 2010

happy aidiladha peeps


selamat hari raya aidiladha semua.. :D


sayu gila dengar takbir dari petang tadi until now..
first time raya di perantauan..

it will be a very priceless memory for me..

takbir raya yg tak henti-henti sampai aku rasa macam celebrate raya aidilfitri..~
sayu hati... :(

for the first time..
there is NO rendang and ketupat..
or even any simple dishes..


*sigh*

before this pernah je celebrate raya haji dekat matrik..
but at least i still feel aidiladha sebab sibuk tolong masak semua dekat surau..

ohh yeah...
jakun gila sebab kambing and lembu di merata-rata tempat..
sampai aku rasa bau kambing di mana-mana..

maybe ni rasanya sambut raya aidiladha di jakarta..

by the way i do planned untuk semayang raya tomorrow..
maybe for the first and the last at here.. maybe..~

but until now...
i still cant sleep..
its almost 2 a.m now..

already try and counting berapa juta kambing dah kot
but i still cant fall asleep..

actually i just received a bad new about my grandpa's condition this evening..
im not ready for any kind of losing..
please pray for him..
semoga dia mampu bertahan..

:: kuatkan semangat aku ya ALLAH ::
© :.cik katak .:
Maira Gall