emotion
Showing posts with label emotion. Show all posts

Monday, March 5, 2012

tanpa tajuk lagi :(



 
 


macam mana kau nak fahamkan orang yang kau dah tak nak dia
 macam mana kau nak buat orang terima hakikat hati kau bukan untuk dia
macam mana kau nak orang faham maksud MOVE ON
macam mana kau nak buat dia sedar itu cuma kenangan
 
yup hati ini memang lembut dan rapuh
tapi sekali keputusan dah diambil tak kan ada istilah toleh belakang
 semoga kau sedar yang kita tiada jodoh
harap kau dapat lupakan semuanya perlahan-lahan walaupun ianya sukar
kenangan tiga empat tahun memang terlalu banyak suka duka 
tapi semuanya mampu pudar satu hari nanti
 

aku disini sentiasa berdoa kau akan berjaya lupakan aku..
aku percaya yang kita tak kan jumpa orang yang sepatutnya
jika aku masih dengan orang yang salah
kau tak salah.. tapi mungkin aku bukan yang terbaik :)

dan aku pilih kita kekal sebagai KAWAN 
 kerana bukan nama kau lagi di hati aku
dan lepas semua yang berlaku aku pasti hati aku bukan lagi untuk kau

titik



# lemas rimas dengan orang tak faham bahasa

Thursday, February 23, 2012

kuat macam harimau aummmm :)





 
 
wahai hati semoga kau lebih kuat berbanding hari lalu.
 
wahai diri semoga kau kembali tersenyum seperti dulu 
 
 



 maceh guys...
 
 cha, aida, naiemah,
sumpah sayang korang sangat-sangat 
rasa nak peluk-peluk je korang kihkihkih *big grin*
 
man, afzal, ik hanif,
 maceh atas ayat bunga-bunga yang menceriakan hari-hari wa
tanpa korang sunyilah hari wa kihkihkih *blueeekk nak muntah*

 dan jugak bebudak GBS lain..
tak mention bukan maksud wa lupa.
tak sebut or tag kat sini bukan bermaksud wa tak sayang ok

 korang osem ok osem sangat-sangat.. :)
 

Monday, February 13, 2012

stalk itu mengintip :)






kadang-kadang saya terpikir..
kenapa orang stalk menstalk nih eh
terasa macam ala-ala retis bila kau tau orang sibuk stalk ko huh~!
tak de privacy yawwww..~





kenapa nak stalk eh.. if kau tahu menda tu maybe lah kan maybe

akan boleh buat kau depressed if orang yang kau stalk itu osem macam saya.. agagagga :P
or maybe akan buat kau rasa hebat sebab orang yang kau stalk itu tak segah yang kau fikir

barangkali kau stalk sebab terlalu adore tapi malu nak luahkan persaaan kau..
ni case of kau secret admire merangkap taksub tapi malu-malu munyit lah kan..

or i can assume kau memang bercita-cita nak jadik wartawan hiburan
menambah ilmu pengetahuan umum dengan stalk - menstalk ni
agar ko setarap dengan kumpulan makcik-makcik mesyuarat tingkap
yang tahu dari akar sampai pucuk pasal si polan dan si polan


ishkkkk serius rimas lemas dengan kaki stalk nih.. :(
kalo nak berkenalan or nak tau pape sila tanya titik

jangan buat wa rasa ada bayang-bayang follow wa..
and serius tak suka bila orang yang langsung zero pasal kita
tapi berkicau kencang pasal kita ok..

# curiosity can kill a cat.. eh betul ke idiom ni??

~ tak suka stalk and tak pernah berjaya stalk org.. :P

Sunday, January 8, 2012

kosong lalu hati menangis lagi ~


enuf said.. tiba-tiba rasa kosong gila..

ALONE -EMPTY-DULL


tiba-tiba kau tak mampu ukir senyuman
dan kau sendiri tak mampu buat orang tersenyum
same time kau sendiri tak larat nak pura-pura tersenyum

kau rasa macam semua tak kena
diluah mati mak ditelan mati bapak
so usual PENDAM dan HADAM sorang-sorang kan
ohhh hati menangis lagi.. 

*sigh*

ok asma kamon lah.. cheer up..
setiap kali mendung pasti ada sinar kan?
mungkin jugak akan muncul sang pelangi..

hadam semua kerenah kehidupan
so puhlease be TOUGH :)

detik waktu terus berjalan
berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan
seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah air mata
kupersembahkan kepadaMU
yang terindah dalam hidupku
meski ku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepadaMU
namun cinta dalam jiwa
hanyalah padaMU
maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMU
dalam dada ku harap
hanya diriMU yang bertakhta
detik waktu terus berlalu
semua berakhir padaMU
~ opick - rapuh



ya RAB kuatkan hati hambu mu..


Friday, January 6, 2012

nak special power ni buleh tak?



assalamualaikum


please ajar saya ilmu ni
supaya saya dapat baca hati semua orang
tak perlu rasa susah hati
tak perlu rasa bimbang or takot orang kecik ati


maaf sebab saya tau saya bukan tok nujum
saya bukan orang yang boleh baca hati semua orang kan
so sila faham :)

kalau saya ada buat salah cakap je lah..
menda tu memang pahit kot tapi i'll swallow it
tak perlu kot main nyorok-nyorok or cakap belakang
semua tu buat saya rasa cam hampeh gila. :(

 phieww eh hantu-hantu raya belaan wa..
tolong usha hati semua orang dalam hidup waa
supaya wa sentiasa buleh buat mereka tersenyum

noktah

© :.cik katak .:
Maira Gall