Pages

wordless wednesday # 31 - kecelaruan

Wednesday, April 25, 2012




 
 
 
 
...........
 
bukan kisah cinta gua
 
...........
 
 

makcik, blog dan teknologi :)

Monday, April 23, 2012



 
 
semalam gua poie lepak kat pantai dengan akak gua..
jejiwa berdua sambil borak isu hot kami - bakal ipar duai..

tengah bengborak - gelak ala langsuir sopan.. tetiba akak gua bisik-bisik.

"ngah.. kelas kau ngah.. makcik seblah kita ni cite pasal belog, ace ko dengar sikit"
 
bisik akak gua sambil gelak sopan-sopan..
bila nengok muka akak gua macam awek nak mintak lempang tak memasal gua curious..
so gua pon join toleh usha memakcik berkain batik sambil buat gaya carik-carik orang.




makcik 1 : bla bla bla nanti kau nengok lah belog aku.. kat situ sema ada resepi jah.

makcik 2 : eh iye ke.. ko rajin update eh.. bla-bla-bla


pehhhhhhh pehhhhh..
sekali lagik gua toleh sambil senyum kat memakcik..

jujur.. gua macam sangat terasa nak mintak link belog dia oihhh..
siyessss.. nak letak kat beloglist gua..
hewhewhew..

then gua terasa nak mintak makcik updet kan belog gua ni sekali
sebab gua kering idea dah nak taip menaip ni. pelus gua malas..
 untung-untung.. makcik tolong hapdet tolong BW sekali aci tak.. :)

tapi sebnarnya terasa nak er er er.. terkagum
sebab makcik sangat hebat...
eh ntah ntah gua penah ter BW kat belog memakcik ni..  
bak kata akak gua.. 
 
"akak pon tak reti jadah belog ni ngah.. tahu baca je.. 
mengmakcik ni siap borak pasal belog ok..."
 
 
gamaknya bilalah mak gua nak advanced eh..
buat belog.. main pesbuk macam makcik jaman sekarang ni..
kihkihkihkih 
 





jodoh dan fasa 25 :)

Friday, April 20, 2012



 
 
 
"alhamdulillah dah 25 tahun dah..semoga murah rezeki dan bertemu JODOH bla..bla..bla.."

pehhh hamek... syahdu wishes mak gua pagi ni..
tetiba gua terasa fasa 25 sangat tragis untuk ditempuh ok..

gua nampak kakak gua relax je balas soklan cepucemas mak pepagi ni
siap kasik ayat yang sikit lagi buat gua tersedak air nescafe tadi kot
gua nengok ayah relax sengih-sengih atas kerusi tanda kasik lampu hijau lettew..

masuk dalam kereta tetiba akak cakap.

" tak menahan ayat mak, ngah.. first time mak kasik ayat direct camtu oiiii"


gambar den amek dari sini


yang nyata gua hanya mampu sengih kambing..
sebab seminggu dua ni mak dah biasa kasik soklan cepucemas dekat gua.
time mak wish birthday akak pon, nama gua pon ada diselit sekali..
siap mention calon pilihan dia untuk gua.. 
gedegang terasa nak langgor tiang letrik tepi umah okkkkk~!
 
mak ohhh mak...
kok ye pon nak bermenantu sengsangat..bawak menyabar eh..
takkan lari calon menantu mak tu.. melainkan dia yang melarikan diri
ehh macam tu pulak kan LOL :)

 humangaihhhhh..
jujur time ni lah terasa nak putar balik masa okkkkk..
 terasa dah tahu apa ayat mak nanti bila gua masuk 25 tahun
ehhhh.. gamaknya nak amek theme kaler apa eh nanti #tetibe 

camne pon.. 
wahai satu-satunya kakak gua..
selamat hari lahir.. angah sayang kamu even kita selalu bercekau..
miahahahahaa 
semoga cepat jodoh sampai.. den nak abang ipar kikikiki :)



 

wordless wednesday # 30 - RINDU

Wednesday, April 11, 2012





teman-teman terbaik..
yang dahulu sentiasa ada di kala suka dan duka.
wajah-wajah yang menceriakan hari-hari saya..


rindu dipanggil yana dan nana
rindu di panggil budak kecik
rindu mereka 




intoxicated - kamu si pencuri hati :)

Saturday, April 7, 2012






kamu...
 
” I miss you more today than yesterday, but not as much as tomorrow.”
 
 * pada yang kasik ayat ni.. maceh.. tapi saya tak pernah rindu awak titik
 



sebenarnya kann kannn
secara tiba-tiba rasa macam hati kena curi secara perlahan-lahan

sumpah kamu sangat cumel in your own ways. 


ahhhhtoiiii..
wahai pencuri hati den, 
den harap tuan badan sedar lah yang lu dah nak berjaya bukak mangga hati den ni
harap den mampu lah memiliki kamu ooooiiiiii

* blushing *



# ye tengah jatuh cinta dengan satu objek ni..

OBJEK ok.. bukan orang.. :)

wordless wednesday # 29 - aweks :)

Wednesday, April 4, 2012




 
 



kawan baik zaman universiti saya. :)
 
yang kanan hujung bulan ni
yang kiri pulak insya allah dalam tahun ini jugak
 
# tersenyum gembira melihat mereka bahagia.. :) 
 
 

jom layan esekem DINDING :)

Tuesday, April 3, 2012




 
 
korang kaki eskem tak???
 
gua memang kaki eskem.. gigih makan eskem
tak kira tengah demam, sakit tekak mahupon tengah sakit hati..
 
dalam bengbanyak eskem..
gua tengah meroyan dengan eskem DINDING..
hahhhh korang hado???

penah tak makan eskem dinding??
tak pernah??? ok fine... besalah..
jaman moden orang pandang TUTTI FRUTI je kot..
beli sebekas.. posing sampai abes bateri hengpong kan.. #adei
 
 
gua siyes tak layan sangat tutti berfrutti nih..
tak tahu nape.. penah makan tapi konpem tak abes..
mungkin tak cukup feel kot..

atau mungkin gua memang ditakdirkan hanya makan eskem DINDING 
 eskem mekdi - eskem kepsi dan jugak baskin robin.. 
hahhh hammeeekkk list segala eskem kan :P
 
ahhhh tapi kengkadang eskem POP ngan eskem malaysia pon dah cukup kot:)
 



wateva ponggg sebenarnya nak share
sebulan dua ni gua tengah gigih sangat-sangat suka eskem kat atas tuh..
eskem dinding.. : walls - mocha crumble..
sebekas tuh hanya untuk gua..bukan makan sekali gus lah..
tak nikmat namanya...
 makan sikit-sikit lenglama jadi bukit..
 
 
hah korang??
apa eskem peberet korang?
ace share sikit :)



# rindu nak makan yogurtheavenly blush kat jakarta ~
 
 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS