Pages

Showing posts with label best friends. Show all posts
Showing posts with label best friends. Show all posts

Gold Coast Morib, Banting Selangor

Friday, August 14, 2015


hai assalamualaikum..

sekarang musim busy & stress dah kembali.
bak kata company director time monthly meeting management 

team, your sleepless night will be begin soon

*sigh
meroyan betul aku bila dengar macam tu. so biasa kalau tengah meroyan macam ni. 
the best way nak hilangkan segala keserabutan is dengan

A SHORT ESCAPE!!

wallah. it was a week after aidilfitri wei.
purse tengah kekeringan. sediet musim puasa kot --"
orang lain tengah sibuk susun schedule attend open houses semua tu, aku plak sibuk pengaruh kawan baik aku tok godek-godek Agoda.com and usha memana tempat nak lari dari hustle bustle and kekacauan jiwa ni

memandangkan kami ni serious under budget and agak cheapskate sebenarnya.
so kami decide and book 2D1N dekat Gold Coast Morib International Resort, Banting
maklumlah nak g Gold Coast Aussie dah berapa kali tunda plan aku ni. 
dapat merempat kat Gold Coast Banting pon jadi lah nok dari langsung non hado kannn :)


short escape ni ialah 2D1N je kawan-kawan. dah namanya under budget kan.
so untuk bilik macam kat atas tu, kami cuma perlu buat final pay RM 231.00
bilik Studio Suite ni included breakfast dan theme park entrance for 2
memandangkan kami bertiga. so sorang member lagi kena bayar RM37.00 untuk theme park ticket.


kau nengok siap ada jacuzzi lagi ok. so kau dah boleh bayangkan kan eksaited kami.
so malam tu tak main lah pillow talk ni. kitaorang main jacuzzi talk ok.
dah macam parti buih pon ada. punya lah tahap childish kalau dikenang balik. hiks. :)


ohhh yang ni plak view dari bilik kami. tingkat empat dan menghadap ke theme park tu.
sesampai je lepas check in. memang berlarian kami main kat park tu.
even orang seusia kami ni biasanya kendong anak. kami persis kekanak riang main air tanpa peduli orang lain. hahahhaa. dah nama nak release stress. so lantaklah kan. :)

to be frank aku sangat berpuas hati dengan hasil tuaian and short vacation ni.
yelah esok nak pergi. malam tu terkedek nak plan. and it was less than one hour decision.
dan kira costing minyak semua tu. seorang tak sampai pun RM200.00.
haaaa tak ke rasa nak nangis. duit tak delah melayang sangat and yet still have fun.

o korang kalau rerasa ada tekanan jiwa ke apa ke.
ok gak kalau korang pergi datang sini. and have fun. sebab setahu aku ada banyak aktiviti yang boleh buat kat sini. contohnya ATV ride and some other fun beach activities.
aku memang tak sempat nak explore kali ni sebab kitaorang purposely more to nak take rest
and gather for a girl talk. cewah.

tapi for sure. rerasa nak kalau meroyan lagi. aku akan book and datang sini. *wink

[sept'13] -- kau yang istimewa :')

Saturday, September 21, 2013

21.09.2013
esok genap setahun belog tersayang diabai dengan rasminya
fuhhh lap peluh jap buang sawang dekat sini. hikss :')
tetiba rasa nervous tahap giga nak menaip. nak susun ayat. 
whoaaa exaggerate sangat kan. *benam muka dalam kubur
21.09.2013
genap 25 tahun insan kesayangan saya bernafas di muka bumi
dia yang istimewa dalam hati saya dulu, kini dan insya allah selamanya :')
dia yang mana memori kami banyak terpahat dalam jiwa.
si dia pengkritik, penasihat dan pendengar setia.
heh tetiba macam syahdu kan ayat --"
but yes i heart her infinity :)
kita si langit dan si bumi yang suatu masa sentiasa bersama
ada yang pernah bertanya, bagaimana :
 si cantik boleh menjadi sahabat baik pada si comot 
sorang gadis ayu rapat dengan si gadis kasar.
seorang yang teliti, bersama seorang yang clumsy.
saat kau berpayung dalam panas dan hujan, 
gadis ini selamba berpanas dan meredah hujan 
tapi kita hanya mampu tersenyum dan ketawa
sesungguhnya perbezaan itu yang membuatkan kita istimewa 
yup kamu yang istimewa itu, yang dimaksudkan. kamu cinta hati girlfriend saya 
si cantik ---> SITI FATIMAH ABD RAZAK.
selamat ulang tahun yang ke-25 sayang
i love you babe hingga hujung nyawa gitu kann hewhewhewhew
be a good wife. great daughter and yes a gorgeous mum to be.
i will always love you and pray for your happiness :)
#notakukukaki : sahabat baik tak perlu setiasa ada di depan mata, 
cukuplah kau tahu, kau sentiasa ada dalam setiap doa ku. 

Kau lah yang selalu, Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis, Hidup ku
Kau lah yang di situ, Setia menunggu ku
Kau lah yang satu, Menjadi sahabatku
Ku tahu ku kan selalu ada, Pada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu


-sahabat, najwa latiff-

28.03.12 - selamat menjadi tunangan orang :)

Monday, May 7, 2012





first of all.. sila ucap tahniah sekalung malung tahniah dekat den..
disaat orang semua rakus makus attend BERSIH 3.0 tapi gua plak sejuk beku dalam bas
keras kejung duduk seblah mamat enseng dari kuantan ke kangar selama 12 jam
semata-mata majlis bertunang.

yessss majlis bertunang... tapi yang pasti bukan gua yang menjadi tunangan orang ok
terasa sungguh eksaited gua dan kawan baik gua lagi sorang 
cik DIVA @ siti yang sama-sama bertapa dalam bus dari johor ke rumah si arin ni.
hamekkk seluruh penjuru semenanjung kot... tanda betapa akrab nya kami :)

fuhhhhhh tarik napas lega.. ingat bukan gua yang bertunang tahu tahu tahuuuu~
tapi bespreng jaman unibersiti gua..
cik HAZLIN AZRINA

cantik kan :) sedar tak sedar.. 
kawan baik arena universiti sudah selamat menjadi tunangan orang.
yes im happy for her *big grin*


nah antara hantaran yang ada.. nampak tak.. kaler biru tu dari inchi tunang..
yang bukan kaler biru tu.. yang bestpreng gua buat..
buat sendiri tahu.. hasil air kaki beliau..
di saat busy dengan business bakery - roti sempat lagi dia buat hantaran :)
tererrrr tak???

serious.. gua salute dengan bestpreng gua ni...
semuanya beliau buat sendiri from head and toe...  
dengan jari berinai tu sibuk dia masak memasak bersama kami untuk juadah selepas majlis.
dan paling gua tak buleh blah.. gua rasa kami yang gelabah munyit 
bila mana dia buleh relaks slumber almost time majlis kot hewhewhew
bagi gua majlis dia simple but yet meaningful *tepuk tepuk

dan gua yakin dan pasti 
segala mak andam kat perlis konpem makan kaki.
sebab time wedding beliau nanti memang dia akan handel sendiri
baju-makeup-event sebagaimana beliau berbincang ngan kami..

pehhh bukak mata tutup mata.
bestpreng gua both akan jadik milik orang tak lama lagi..
sila baca BOTH ok both :)

eh sorang dah cop kaler oren.. sorang lagi dah cop kaler pepel..
gua nak cop kaler apa eh 
hewhewhew :)



wordless wednesday # 30 - RINDU

Wednesday, April 11, 2012





teman-teman terbaik..
yang dahulu sentiasa ada di kala suka dan duka.
wajah-wajah yang menceriakan hari-hari saya..


rindu dipanggil yana dan nana
rindu di panggil budak kecik
rindu mereka 




wordless wednesday # 29 - aweks :)

Wednesday, April 4, 2012




 
 



kawan baik zaman universiti saya. :)
 
yang kanan hujung bulan ni
yang kiri pulak insya allah dalam tahun ini jugak
 
# tersenyum gembira melihat mereka bahagia.. :) 
 
 
 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS