short vacation
Showing posts with label short vacation. Show all posts

Monday, November 16, 2015

short teaser : November Short Escape

assalamualaikum

tik tok tik tok
next week nak bawak diri lagi.
puiiiih ayat kemain kan. 
menghitung hari ni padahal cuti pon tak apply lagi. kah!

so cuba teka kali ni  kat mana aku nak pergi hehehehe.
ada siapa tahu gambar kat bawah ni katne?


baidewai ni gambar ihsan encik google.
sebab kita baru nak jejak kaki ujung bulan ni. :)

harapan aku, semoga cuaca semua nanti baik-baik aja
tak sabar nak pergi gelapkan kulit :)

yeay!!!

Wednesday, August 19, 2015

wordless wednesday : RM oh RM







notakukukaki : ohhhh ringgit tolong jangan jatuh lagi
nangis tepi jamban aku tahun depan nak berjalan :'(

Friday, August 14, 2015

Gold Coast Morib, Banting Selangor


hai assalamualaikum..

sekarang musim busy & stress dah kembali.
bak kata company director time monthly meeting management 

team, your sleepless night will be begin soon

*sigh
meroyan betul aku bila dengar macam tu. so biasa kalau tengah meroyan macam ni. 
the best way nak hilangkan segala keserabutan is dengan

A SHORT ESCAPE!!

wallah. it was a week after aidilfitri wei.
purse tengah kekeringan. sediet musim puasa kot --"
orang lain tengah sibuk susun schedule attend open houses semua tu, aku plak sibuk pengaruh kawan baik aku tok godek-godek Agoda.com and usha memana tempat nak lari dari hustle bustle and kekacauan jiwa ni

memandangkan kami ni serious under budget and agak cheapskate sebenarnya.
so kami decide and book 2D1N dekat Gold Coast Morib International Resort, Banting
maklumlah nak g Gold Coast Aussie dah berapa kali tunda plan aku ni. 
dapat merempat kat Gold Coast Banting pon jadi lah nok dari langsung non hado kannn :)


short escape ni ialah 2D1N je kawan-kawan. dah namanya under budget kan.
so untuk bilik macam kat atas tu, kami cuma perlu buat final pay RM 231.00
bilik Studio Suite ni included breakfast dan theme park entrance for 2
memandangkan kami bertiga. so sorang member lagi kena bayar RM37.00 untuk theme park ticket.


kau nengok siap ada jacuzzi lagi ok. so kau dah boleh bayangkan kan eksaited kami.
so malam tu tak main lah pillow talk ni. kitaorang main jacuzzi talk ok.
dah macam parti buih pon ada. punya lah tahap childish kalau dikenang balik. hiks. :)


ohhh yang ni plak view dari bilik kami. tingkat empat dan menghadap ke theme park tu.
sesampai je lepas check in. memang berlarian kami main kat park tu.
even orang seusia kami ni biasanya kendong anak. kami persis kekanak riang main air tanpa peduli orang lain. hahahhaa. dah nama nak release stress. so lantaklah kan. :)

to be frank aku sangat berpuas hati dengan hasil tuaian and short vacation ni.
yelah esok nak pergi. malam tu terkedek nak plan. and it was less than one hour decision.
dan kira costing minyak semua tu. seorang tak sampai pun RM200.00.
haaaa tak ke rasa nak nangis. duit tak delah melayang sangat and yet still have fun.

o korang kalau rerasa ada tekanan jiwa ke apa ke.
ok gak kalau korang pergi datang sini. and have fun. sebab setahu aku ada banyak aktiviti yang boleh buat kat sini. contohnya ATV ride and some other fun beach activities.
aku memang tak sempat nak explore kali ni sebab kitaorang purposely more to nak take rest
and gather for a girl talk. cewah.

tapi for sure. rerasa nak kalau meroyan lagi. aku akan book and datang sini. *wink

© :.cik katak .:
Maira Gall