blog masakan
Showing posts with label blog masakan. Show all posts

Monday, April 23, 2012

makcik, blog dan teknologi :)



 
 
semalam gua poie lepak kat pantai dengan akak gua..
jejiwa berdua sambil borak isu hot kami - bakal ipar duai..

tengah bengborak - gelak ala langsuir sopan.. tetiba akak gua bisik-bisik.

"ngah.. kelas kau ngah.. makcik seblah kita ni cite pasal belog, ace ko dengar sikit"
 
bisik akak gua sambil gelak sopan-sopan..
bila nengok muka akak gua macam awek nak mintak lempang tak memasal gua curious..
so gua pon join toleh usha memakcik berkain batik sambil buat gaya carik-carik orang.




makcik 1 : bla bla bla nanti kau nengok lah belog aku.. kat situ sema ada resepi jah.

makcik 2 : eh iye ke.. ko rajin update eh.. bla-bla-bla


pehhhhhhh pehhhhh..
sekali lagik gua toleh sambil senyum kat memakcik..

jujur.. gua macam sangat terasa nak mintak link belog dia oihhh..
siyessss.. nak letak kat beloglist gua..
hewhewhew..

then gua terasa nak mintak makcik updet kan belog gua ni sekali
sebab gua kering idea dah nak taip menaip ni. pelus gua malas..
 untung-untung.. makcik tolong hapdet tolong BW sekali aci tak.. :)

tapi sebnarnya terasa nak er er er.. terkagum
sebab makcik sangat hebat...
eh ntah ntah gua penah ter BW kat belog memakcik ni..  
bak kata akak gua.. 
 
"akak pon tak reti jadah belog ni ngah.. tahu baca je.. 
mengmakcik ni siap borak pasal belog ok..."
 
 
gamaknya bilalah mak gua nak advanced eh..
buat belog.. main pesbuk macam makcik jaman sekarang ni..
kihkihkihkih 
 





© :.cik katak .:
Maira Gall