personal
Showing posts with label personal. Show all posts

Tuesday, April 3, 2012

jom layan esekem DINDING :)




 
 
korang kaki eskem tak???
 
gua memang kaki eskem.. gigih makan eskem
tak kira tengah demam, sakit tekak mahupon tengah sakit hati..
 
dalam bengbanyak eskem..
gua tengah meroyan dengan eskem DINDING..
hahhhh korang hado???

penah tak makan eskem dinding??
tak pernah??? ok fine... besalah..
jaman moden orang pandang TUTTI FRUTI je kot..
beli sebekas.. posing sampai abes bateri hengpong kan.. #adei
 
 
gua siyes tak layan sangat tutti berfrutti nih..
tak tahu nape.. penah makan tapi konpem tak abes..
mungkin tak cukup feel kot..

atau mungkin gua memang ditakdirkan hanya makan eskem DINDING 
 eskem mekdi - eskem kepsi dan jugak baskin robin.. 
hahhh hammeeekkk list segala eskem kan :P
 
ahhhh tapi kengkadang eskem POP ngan eskem malaysia pon dah cukup kot:)
 



wateva ponggg sebenarnya nak share
sebulan dua ni gua tengah gigih sangat-sangat suka eskem kat atas tuh..
eskem dinding.. : walls - mocha crumble..
sebekas tuh hanya untuk gua..bukan makan sekali gus lah..
tak nikmat namanya...
 makan sikit-sikit lenglama jadi bukit..
 
 
hah korang??
apa eskem peberet korang?
ace share sikit :)



# rindu nak makan yogurtheavenly blush kat jakarta ~
 

Tuesday, January 17, 2012

ohhh DIET?? puhlease lah :)

assalamualaikum :)

ok sentap..
kawan baik saya si jejantan mahupon yang gegurl 
yang bermulut tak de insurans dan mereka memang jujur
semua dok kasik pujian tulis ikhlas beserta nada dan muka ala-ala cumel

"eh dik/kak lu nampak makin besar lah, ke aku salah nengok"

"lu gemuk? tak delah.. tapi dobel chin sila sedar diri apa maksudnya"

"apesal ko makin sihat, makan tanpa henti ke?"

"errrr... berat ko berapa weh, jarum penimbang leh baca tak"

"gamaknya kalo timbang lu mesti lagi berat dari wa kan?"


ok dush dush dush.. dengan muka separa sentap
saya hanya mampu jawab dengan muka setenang air di kali gayanya

well sementara ada nafsu makan, makan lah bro
kang ALLAH tarik nikmat makan
baru lu tau apa rasanya

 uhuk uhuk uhuk
ye saya memang kerap makan dengan kuantiti yang tak sama
kengkadang banyak cam tong sampah
kengkadang sikit gila sampai lu akan cakap gila better jangan makan nyah

tapi untuk DIET? maaf saya bukan orangnya
diet dan saya memang tak mampu bergandingan
 jangan assume saya bahagia sebab bila marah saya akan makan banyak
bila gumbira pon akan makan banyak
bila lapar pon akan makan banyak
kehkehkeh

kesimpulannya?? sebal je weh..
pekak kan telinga, sumbat je makanan
hahahahaha sementara ada nafsu tok makan.
sementara ALLAH kasik kesempatan rasa nikmat makan
makan lah kan kan kan :)

nak kurus balik? bak kata adik wa dak dietetik
angah lu nak kurus selim melim?? pergi EXERCISE lah ngek
kalo takat melepak depan lappy 24/7 tak mungkin lemak lu terbakar 

gulp ye dik angah lu akan excercise di alam mimpi pasni ok :)

pssst : picture leh menipu doh..90kg pon leh nampak cam 50kg hahah



Sunday, January 8, 2012

kosong lalu hati menangis lagi ~


enuf said.. tiba-tiba rasa kosong gila..

ALONE -EMPTY-DULL


tiba-tiba kau tak mampu ukir senyuman
dan kau sendiri tak mampu buat orang tersenyum
same time kau sendiri tak larat nak pura-pura tersenyum

kau rasa macam semua tak kena
diluah mati mak ditelan mati bapak
so usual PENDAM dan HADAM sorang-sorang kan
ohhh hati menangis lagi.. 

*sigh*

ok asma kamon lah.. cheer up..
setiap kali mendung pasti ada sinar kan?
mungkin jugak akan muncul sang pelangi..

hadam semua kerenah kehidupan
so puhlease be TOUGH :)

detik waktu terus berjalan
berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan
seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah air mata
kupersembahkan kepadaMU
yang terindah dalam hidupku
meski ku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepadaMU
namun cinta dalam jiwa
hanyalah padaMU
maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMU
dalam dada ku harap
hanya diriMU yang bertakhta
detik waktu terus berlalu
semua berakhir padaMU
~ opick - rapuh



ya RAB kuatkan hati hambu mu..


© :.cik katak .:
Maira Gall