Pages

Showing posts with label tips kesihatan. Show all posts
Showing posts with label tips kesihatan. Show all posts

ohhh DIET?? puhlease lah :)

Tuesday, January 17, 2012

assalamualaikum :)

ok sentap..
kawan baik saya si jejantan mahupon yang gegurl 
yang bermulut tak de insurans dan mereka memang jujur
semua dok kasik pujian tulis ikhlas beserta nada dan muka ala-ala cumel

"eh dik/kak lu nampak makin besar lah, ke aku salah nengok"

"lu gemuk? tak delah.. tapi dobel chin sila sedar diri apa maksudnya"

"apesal ko makin sihat, makan tanpa henti ke?"

"errrr... berat ko berapa weh, jarum penimbang leh baca tak"

"gamaknya kalo timbang lu mesti lagi berat dari wa kan?"


ok dush dush dush.. dengan muka separa sentap
saya hanya mampu jawab dengan muka setenang air di kali gayanya

well sementara ada nafsu makan, makan lah bro
kang ALLAH tarik nikmat makan
baru lu tau apa rasanya

 uhuk uhuk uhuk
ye saya memang kerap makan dengan kuantiti yang tak sama
kengkadang banyak cam tong sampah
kengkadang sikit gila sampai lu akan cakap gila better jangan makan nyah

tapi untuk DIET? maaf saya bukan orangnya
diet dan saya memang tak mampu bergandingan
 jangan assume saya bahagia sebab bila marah saya akan makan banyak
bila gumbira pon akan makan banyak
bila lapar pon akan makan banyak
kehkehkeh

kesimpulannya?? sebal je weh..
pekak kan telinga, sumbat je makanan
hahahahaha sementara ada nafsu tok makan.
sementara ALLAH kasik kesempatan rasa nikmat makan
makan lah kan kan kan :)

nak kurus balik? bak kata adik wa dak dietetik
angah lu nak kurus selim melim?? pergi EXERCISE lah ngek
kalo takat melepak depan lappy 24/7 tak mungkin lemak lu terbakar 

gulp ye dik angah lu akan excercise di alam mimpi pasni ok :)

pssst : picture leh menipu doh..90kg pon leh nampak cam 50kg hahah



musim sakit sedunia :)

Tuesday, November 29, 2011


demam buleh tak p main jauh-jauh???

SIT UP ~ antara mitos dan realiti

Saturday, December 4, 2010

SIT UP...

korang tahu tak sit up tu apa???
ishhhkkk  kalo tak tahu tu..
aku pon tak tahu nak kata apa..

rasanya dari zaman tabika dan sekolah rendah lagi..
kalo time pendidikan jasmani je (PJ)
selain dari maen kejar-kejar..
cikgu mesti suh buat excercise..
gelek-gelek pinggang..
lompat bintang...
sit up pon ada..

time sekolah menengah pon ada..
pendek akal..
kalau korang tak pernah sit up tu...
errrrmmphhhh..
korang memang tak pernah bersukan lah nama nya..

cakap pasal sit up
mitos yang paling glamer pasal sit up ni...
tak laen dan tak bukan..
macam kengkawan aku cakap..

" kalo nak perot leper.. selalu lah buat sit up"

makanya..
kata mereka berasaskan mitos..
sit up ada magis..
mampu mem flat kan perot bonyot anda..~!!

tapi.. percaya atau tidak..
sesungguhnya...
sit up tak mungkin boleh mem flat kan perot yg boroi 
umpama hot belon tu syg...
percaya lah...

sit up hanya akan berkesan..
untuk mengempiskan perut..
jika 
korang amalkan sit up bersama menda-menda ni

~ amalkan cara pemakanan yang sihat dan seimbang...
sihat dan seimbang tu.. faham-faham sendiri lah.. 
kalo korang melahap fast food setiap hari.
pastu terbongkang umpama ular sawa..
korang situp juta kali pon belom tentu bleh buang flabby tu..

~ banyak minum air putih
ohhh.. ini sangat penting..
kena minum air berapa liter sehari??
itu korang kena ingat sendiri sebab aku pon sehari minum dalam segelas dua je..
muahahhaha

~ serta kan excercise- excersice lain.
ohhh ini aku sangat sokong..
kalo lah hari-hari buat sit-up..
tak semua lemak akan terbakar..
so banyak kan aktiviti pembakaran lemak ni..
so slowly.. belly korang akan beransur kurang..

so..
korang..
berhentilah percaya menda karut yang kengkonon..
korang sit up boleh kempis kan perut..

kalo setakat 20 kali sit up tu..
pastu bedal nasi lemak dengan 2 ketol roti canai..
tak kemana buncit tu ilang..
hehehhee..

ok lah.. selamat mencuba..

macam biasa..
kalo tak puas hati ke.. nak tambah ke tak setuju ke..
komen ok.. 

adios amigos.. 


 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS