emotions
Showing posts with label emotions. Show all posts

Saturday, March 24, 2012

entry 2 dalam 1 :)






percaya atau tidak...

semakin jauh kau nak mengelak sesuatu benda tu..
semakin benda tu menghampiri...

semakin kau cuba membenci...
semakin lama kau sedar kau masih menyayangi...

semakin kau rasa kau kuat..
sebenarnya kau lemah dan cuba mengelak dari menghadapi...

hahhhhh... sebab tu orang cakap kan
jangan terlalu membenci.. dan jangan terlalu menyayangi :)
 

* * * * * *
 
 
I can't waste time so give it a moment
I realize, nothing's broken
No need to worry 'bout everything I've done
Live every second like it was my last one
Don't look back at a new direction
I loved you once, needed protection
You're still a part of everything I do
You're on my heart just like a tattoo

Just like a tattoo
I'll always have you
 
~ jordin sparks - tattoo ~  

wheeeee dulu selalu nyanyi lagu ni dengan ex rumet dan akak senior..
sekarang pon nyanyi lagu ni lagi :P
 
* * * * * *
 
 

Wednesday, February 22, 2012

wordless wednesday # 26 - moody :(



 
 
 
 ye mood lately ke laut

banyak sangat dalam kepala 

*sigh*

Monday, February 20, 2012

kasihan itu bukan cinta :)





 
wahai 'saya'..
 ingatlah hati 'saya' itu dah penat terluka..
ini musim gembira bukan musim air mata
hati yakin tak perlu adanya peluang kedua.
 andai kata kau sendiri tak inginkan nya
 
 
wahai kamu.
 cinta dan kasihan adalah dua perkara berbeza
sila hadam dan fikirkannya
 'saya' itu tetap sama dulu dan selamanya
tapi hati 'saya' sekarang bukan kamu pemiliknya
maka semua itu tak akan bawa sebarang makna
 
wahai kamu dan saya .
mungkin kalian patut pertimbangkannya
dunia kamu dan saya berbeza dan tak kan sama.
sudah-sudah lah hati kamu tak perlu lagi saya jaga
kerana saya dah muak dan penat dengan semuanya
 
cuma doa dan harapan saya
semoga kamu tahu yang kasihan saya itu bukan CINTA 
 
 
 mode : # cermin yang retak tak kan sama macam sebelumnya

Wednesday, January 18, 2012

wordless wednesday # 23 - gloomy day


tetiba je mood spoil.. haihhh kuatkan hati hambuMU ini ya ALLAH

Friday, January 6, 2012

untuk kau - mr know it all

assalamualaikum

dear inchi mr know it all yang pernah wa kenal.
wa rasa lu patot dengar lagu si kelly clarkson - mr know it all.
wa dedicate khas untuk lu ok.
sila download and dengar serta hadam each byte lirik itu.
even wa tau lu tak mampu hadam semua tu.
sebab lu tak pernah pikir hati dan perasaan orang lain kot
lu ialah "penjual ikan" yang paling berjaya selama wa kenal lu.

cukup-enough-full stop.~

lu hanya sekadar satu memori wa.
kenangan dan menda tu tak kan berulang balik.
sila MOVE ON and terima hakikat
kali ini wa pilih lukakan hati lu sebab wa tak mau hati wa luka lagi
  
Mr. Play Your Games 
Only got yourself to blame 
When you want me back again 
But I ain't falling back again ' 
Cause I'm living my truth without your lies
Let's be clear baby, this is goodbye I ain't comin' back tomorrow

Oh you think that you know me, know me 
that's why I'm leaving you lonely, lonely '
Cause baby you don't know a thing about me 
You don't know a thing about me

 ~ mr know it all - kelly clarkson

psstt : maaf ada mangkuk tingkat dok kacau jiwa wa lagi
angin please lah tolak bayang-bayang tu dari hidup wa.



Friday, December 23, 2011

pilihan kau : mawar atau matahari?

dulu gua pernah harap..
gua mampu jadi macam bunga ros.
apesal bunga ros???


yelah.. bunga ros kan orang puja-puja..
cantik, wangi, mahal.. macam-macam kaler.
pendek kata special..
org bercinta kasik bunga ros. kawen pon ada munga ros
pape occasion ada bunga ros hatta kematian sekali pon kot

even though gua bukan lah minah bunga dan paham setiap maksud bunga ni
and pada hakikatnya gua mencik bunga ros.~!
tapi gua tetap berharap value gua umpama bunga ros 
dekat mata dan hati semua umat yang gua sayang mahupon yang pernah gua sayang

tapi lately lepas kena hempuk ngan buldozer depan umah ni.
gua tiba-tba tersedar..
yang selama ni gua hanya mampu jadi macam bunga matahari..
kuning,besar, masih lagi cantik tapi mungkin kurang istimewa
dan sampai satu saat gua rasa gua loser..
sebab selama ni gua sentiasa mengingatkan hati dan pikiran gua..
yang gua ialah bunga ros dekat hati umat-umat tersebut


tapi yes.. gua hanya bunga matahari..
hanya mampu jadik umpama badut yang menyinarkan hidup dioarang
yang mampu membuat mereka tersenyum
yes seperti bunga matahari
kembang bila kena mentari. tapi layu kemudian nya
sama seperti harapan mereka. tersenyum bila melhat muka gua sentiasa ceria 24/7 
tanpa tahu isi hati gua sebenarnya

hurmmmmmphhh..
tapik.. bunga matahari pon oklah kan instead of kalo gua ni bunga tahik ayam kan??
lagi teruk kot.. terus campak dalam lombong,
 orang pon tak pandang kan?? phiew-phiew...
ampun jiwa gua tengah kacau lagi.. dah macam time korang kacau dodol tu..
camtulah hati dan otak gua ni.. there is no more "saya" bila hati gua kacau..
sebab if guna saya, gua rasa gua cam pompuan leleh yang menagih simpati..
uhuk-uhuk-uhuk..

tapi takpe.. gua tau masih ramai yang sayang gua.
masih ramai yang concern pasal gua.. and guys thank you 
sebab dengan adanya korang.
bila gua kehilangan dan terumbang ambing.. gua tahu gua masih ada lu'olls.

 again thank you.. :) ampun maaf sempena krismas..
hati gua belum cukup konkrit 
untuk berblogwalking, hatta mengonline kan diri untuk tempoh yang lama

please gua harap santa klaus akan datang and kasik hadiah untuk gua..
senyuman dan kegumbiraan tahap infiniti kat dalam stokin busuk depan umah
malam krismas nanti.. :)
doakan gua mampu tersnyum kembali..



kengkawan sorry :)

 maap kengkawan, paklong, maklong,
gua tak mampu nak berblogwalking, kumen atau melayan merapu meraban 
bila hampir separuh jiwa gua hilang..
perghhh ayat... =.="

but yes sumpah gua tak tipu..
bila mood ke laut ni senyum pon gua rasa plastik je..
nasik pon gua rasa cam biskut kertas pasir yaya boboiboy *sigh*
susah kan bila kau selalu pendam semua dalam hati..
sampaikan kau sendiri tak tahu apa kata hati kau.

susah kan bila semua kau tanggung..
kau pendam dalam hati simpan jadik harta karun.
then satu hari bila kau hampir tersedar
kau sendiri tak mampu cari balik semua perasaan kau tu..
time tu backhoe paling mahal pon tak mampu tok gali balik semua yang ko pendam tu
 *phiewwwwwww*

pssssttt : angin tolong terbangkan aku dari bayang-bayang itu..
hujan terima kasih sesungguhnya kau memahami isi hati aku..
dan sang matahari aku cuma mampu berharap kau kembali menyinar.
 

Thursday, December 8, 2011

senyum kerana kamu :)

yeayyyy.. what a day..
happy betol kan hari ni..
rasa asyik senyum je sampai telinga..
sekali tengok cam pompuan angau pon ada..
hoyehhh kan best kalo ari-ari camni..
tenang je idup kan-kan-kan?

maceh lah pada kamu..
sebab muka kacak kamu tu penyeri perot saya arini.
kepada kamu inchi burger prosperity mcD maceh banyak-banyak
lepas makan kamu arini saya rasa gumbira satu hari..
tiba-tiba je rasa macam mcd letak ubat senyum dalam prosperity ni kan??
terguling tertungging dari tangga pon boleh relax je sengih kan..

hehehe lagi-lagi super gumbira sebab 2-3 hari ni
terasa macam makan gaji buta
mogok ngan monster ijau dalam office ni
sempena perang musim krismas..
naseb baek big boss faham kan..
ohhh dan super gumbira sebab arini menang
bila bergaduh ngan monster ijau.
yeay.yeay.yeay

esok sapa nak belanja prosperity kat saya?
konpem saya sayang dia lebih nanti
(^______________^)

Tuesday, November 29, 2011

musim sakit sedunia :)


demam buleh tak p main jauh-jauh???

Sunday, November 27, 2011

haihhh.. hati susah? susah hati?

ommmoooo
sila lempang saya manyak-manyak buleh tak??
biar saya celik minda, celik hati, celik mata..

ommmmoooo =.="
kecelaruan minda

psssstt : jangan lupa support INI eh.


© :.cik katak .:
Maira Gall