bunga
Showing posts with label bunga. Show all posts

Friday, December 23, 2011

pilihan kau : mawar atau matahari?

dulu gua pernah harap..
gua mampu jadi macam bunga ros.
apesal bunga ros???


yelah.. bunga ros kan orang puja-puja..
cantik, wangi, mahal.. macam-macam kaler.
pendek kata special..
org bercinta kasik bunga ros. kawen pon ada munga ros
pape occasion ada bunga ros hatta kematian sekali pon kot

even though gua bukan lah minah bunga dan paham setiap maksud bunga ni
and pada hakikatnya gua mencik bunga ros.~!
tapi gua tetap berharap value gua umpama bunga ros 
dekat mata dan hati semua umat yang gua sayang mahupon yang pernah gua sayang

tapi lately lepas kena hempuk ngan buldozer depan umah ni.
gua tiba-tba tersedar..
yang selama ni gua hanya mampu jadi macam bunga matahari..
kuning,besar, masih lagi cantik tapi mungkin kurang istimewa
dan sampai satu saat gua rasa gua loser..
sebab selama ni gua sentiasa mengingatkan hati dan pikiran gua..
yang gua ialah bunga ros dekat hati umat-umat tersebut


tapi yes.. gua hanya bunga matahari..
hanya mampu jadik umpama badut yang menyinarkan hidup dioarang
yang mampu membuat mereka tersenyum
yes seperti bunga matahari
kembang bila kena mentari. tapi layu kemudian nya
sama seperti harapan mereka. tersenyum bila melhat muka gua sentiasa ceria 24/7 
tanpa tahu isi hati gua sebenarnya

hurmmmmmphhh..
tapik.. bunga matahari pon oklah kan instead of kalo gua ni bunga tahik ayam kan??
lagi teruk kot.. terus campak dalam lombong,
 orang pon tak pandang kan?? phiew-phiew...
ampun jiwa gua tengah kacau lagi.. dah macam time korang kacau dodol tu..
camtulah hati dan otak gua ni.. there is no more "saya" bila hati gua kacau..
sebab if guna saya, gua rasa gua cam pompuan leleh yang menagih simpati..
uhuk-uhuk-uhuk..

tapi takpe.. gua tau masih ramai yang sayang gua.
masih ramai yang concern pasal gua.. and guys thank you 
sebab dengan adanya korang.
bila gua kehilangan dan terumbang ambing.. gua tahu gua masih ada lu'olls.

 again thank you.. :) ampun maaf sempena krismas..
hati gua belum cukup konkrit 
untuk berblogwalking, hatta mengonline kan diri untuk tempoh yang lama

please gua harap santa klaus akan datang and kasik hadiah untuk gua..
senyuman dan kegumbiraan tahap infiniti kat dalam stokin busuk depan umah
malam krismas nanti.. :)
doakan gua mampu tersnyum kembali..



© :.cik katak .:
Maira Gall