Pages

Showing posts with label cinta dan persahabatan. Show all posts
Showing posts with label cinta dan persahabatan. Show all posts

ganjal bukan janggal ~

Friday, February 17, 2012




pernah tak korang rasa satu situation..
dimana satu masa kau sangat rapat dengan umat-umat tertentu
boleh dikatakan teman terbaik dikala suka dan duka.
tapi secara tiba-tiba kau mula rasa ada ruang-ruang
lompong kosong sehingga rasa ganjal itu wujud.


janggal bukan bila kita
tiba-tiba hilang kata-kata
tiba-tiba macam tak pernah bertegur sapa
sedangkan dulu kau atau dia lah penawar duka
kau dan dia tempat meluah rasa tempat berkongsi gelak ketawa
tempat menghambur segala hiba



janggal bukan bila
jika dulu kita ketahui hatta isi hati mereka
tiba-tiba kita hilang punca tentang mereka
adakah mereka yang kian lenyap dalam diri kita
atau kita yang kian kelam dalam ingatan mereka?


masih tertanya-tanya
salah siapa..
saya - dia - mereka - atau kami semua


*sigh*


# masih percaya saya tetap sama ceria even dalam hati ada luka




terjatuh dan bangun kembali :)

Saturday, February 4, 2012



awak,
im happy if hati awak dah kembali ke landasannya..
we are a GOOD friend.
sumpah really- really good friend.
finally awak faham kan :)

yes mungkin that was my mistake kot..
perhaps awak admit its your mistake too :)

bak kata kawan baik saya..
orang tak kan terjatuh if tak de yang tolak atau menarik
dan once kau buat orang terjatuh 
 kau bertanggungjawab bangunkan dia balik
begitulah jugak sebaliknya



fuihhhhhhh
wahai awak, saya dah berjaya bangunkan awak kembali kan?
harap awak dah berpijak di bumi yang nyatakan?

terima kasih terima nasihat saya.
maaf terpaksa hamburkan ayat-ayat yang tak seindah rupa
maaf memang saya bukan orangnya.
dia lebih layak kerana dunia kalian sama
saya?? terima dan redha kerana awak bukan milik saya. ~

senyum masih ada dimuka awak, saya dan dia
yang nyata saya gembira bila awak bahagia. 
titik 

lagu tema : AKU CINTA KAU DAN DIA ~ dewa

pssst : tak de kaitan dengan den.. sekarang den doktor chenta..
mauahahahha :)


 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS