perempuan
Showing posts with label perempuan. Show all posts

Wednesday, January 4, 2012

if saya tinggi :)

assalamualaikum.~

hoho best kan if saya tinggi?
ok admit saya rendah dan ibarat pokok bonsai..
err taklah rendah mana kot.
tapi tak sampai 160 cm..
so rendah lah tu kan-kan-kan??

ok teringin sangat-sangat nak pakai camni..
sebab nampak cam suweeet je kan..


tapi sebab saya berkonpiden yang saya pendek dan temuk
plus kengkawan saya cakap
saya is lelaki yang terperangkap dalam badan wanita..
makanya ok sila tanamkan impian nk dress up camni dalam lubang tandas.

phiew-phiew..
ok sumpah tak larat kena bahan ngan budak-budak ni
dulu time saya pakai wedges pon sedap jadik laukkan
tu tak campur lagi if diorang nampak ada makeup kat muka
ngan kengkawan saya yang putus fius ni if mengata 7 keturunan kot tak abes
tak supportive langsung kan??

so saya malas nk try on pape.
plus saya memang selesa ngan jeans and shirt or blouse.
plus flipflop and sneakers
tak pandai pakai selendang lilit mahupon tudung sauk tu..
hanya mampu pakai tudung biasa. kehkehkeh
so cam awkward lah kot if tetiba saya dress up macam kat atas kan??
ok again.. sila tanam impian ko dalam lubang tandas.
sebab kau memang tak mampu nk pakai camtu asma~!

huhuhuhuhu..
btw errr suweeet ke kalo pakai long skirt tu eh??
suweeet kan kan kan. please tulung angguk..:)

just wonder kalo saya pakai camtu.. suweeet ke??
ke sweetsour =.="

Thursday, December 29, 2011

perempuan dan makeup :)

assalamualaikum..

phiew-phiew...
apesal eh orang suka-suka nak suh kita mekap..
mencik tau mencik.. *sigh*
ok.. akteli memana saya pegi kot. keje ke belaja ke.
mesti ada yang bebel and tanya apesal saya tak makeup? 
mesti lagik cantik lah. mesti lagi bla-bla-bla
apesal eh apesal eh?
buleh tak tulung jawapkan?

aci tak nk cakap sebab saya cantik original tak yah mekap bagai.
muhahahahaa ok sumpah gedik..
takde lah.. wahai kawan-kawan
sapa yang pernah nengok saya ni..
muka saya memang rarely ada mekap kan? kan?
cukup ada bedak ngan lipgloss je kot. tu pon kadang-kadang tak pakai
gila malas. hahahahaa


jujur saya memang tak pandai makeup.
tak pandai berfahion jadah ni.
nak lilit selendang sampai tercekik pon i tak reti..
last-last kang jadik cam roti canai atas kepala tak ke haru??
tapi kawan baik saya kebanyakannya semua jenis bersiap 2-3 jam depan cermin
so saya mampu kritik mekap orang lain. but tok try please NO

cukuplah simple sebab cantik-cantik sangat pon tak kasik pekdah mana pon
sumpah. maybe ada yang tak setuju ngan entry dan pandangan saya ni
tapi setiap orang ada cara yang berbeza kan.
mungkin mekap buat korang lebih konpiden dengan diri sendiri
dan rasa lebih selesa. tapi saya dah cukup macam ni

tipu if kata tak nak cantik
semua orang nak nampak cantik
and kengkadang muka saya hanya akan bermekap if ada occasion and 
if ada orang rajin menconteng muka buat uji kaji kat saya..
tapi siyes saya senang macam ni..
 please saya tak cantik and tak terfikir nak cantik
save bajet. save masa bersiap kekekeke
so korang plak camne?

psst : cantik dimata tuhan tu lagi penting kan-kan-kan?





© :.cik katak .:
Maira Gall