tips kecantikan
Showing posts with label tips kecantikan. Show all posts

Thursday, December 29, 2011

perempuan dan makeup :)

assalamualaikum..

phiew-phiew...
apesal eh orang suka-suka nak suh kita mekap..
mencik tau mencik.. *sigh*
ok.. akteli memana saya pegi kot. keje ke belaja ke.
mesti ada yang bebel and tanya apesal saya tak makeup? 
mesti lagik cantik lah. mesti lagi bla-bla-bla
apesal eh apesal eh?
buleh tak tulung jawapkan?

aci tak nk cakap sebab saya cantik original tak yah mekap bagai.
muhahahahaa ok sumpah gedik..
takde lah.. wahai kawan-kawan
sapa yang pernah nengok saya ni..
muka saya memang rarely ada mekap kan? kan?
cukup ada bedak ngan lipgloss je kot. tu pon kadang-kadang tak pakai
gila malas. hahahahaa


jujur saya memang tak pandai makeup.
tak pandai berfahion jadah ni.
nak lilit selendang sampai tercekik pon i tak reti..
last-last kang jadik cam roti canai atas kepala tak ke haru??
tapi kawan baik saya kebanyakannya semua jenis bersiap 2-3 jam depan cermin
so saya mampu kritik mekap orang lain. but tok try please NO

cukuplah simple sebab cantik-cantik sangat pon tak kasik pekdah mana pon
sumpah. maybe ada yang tak setuju ngan entry dan pandangan saya ni
tapi setiap orang ada cara yang berbeza kan.
mungkin mekap buat korang lebih konpiden dengan diri sendiri
dan rasa lebih selesa. tapi saya dah cukup macam ni

tipu if kata tak nak cantik
semua orang nak nampak cantik
and kengkadang muka saya hanya akan bermekap if ada occasion and 
if ada orang rajin menconteng muka buat uji kaji kat saya..
tapi siyes saya senang macam ni..
 please saya tak cantik and tak terfikir nak cantik
save bajet. save masa bersiap kekekeke
so korang plak camne?

psst : cantik dimata tuhan tu lagi penting kan-kan-kan?





© :.cik katak .:
Maira Gall