politik
Showing posts with label politik. Show all posts

Friday, December 2, 2011

jangan hanya menyalak. jadilah PEMILIH ok~!

pegh -pergh -pergh...
kengkadang naik muntah-mual dah
gaya cam orang pregnant tau tak..
mana taknye. tekan stesen ni nampah merah putih.
tekan stesen tu pon kaler merah putih jugak
hamendanya ni?? memang penting betui eh acara ni???
*kompius jap*

tapi takpe..
kengkadang best jugak kan nengok merah putih ni..
yelah dok nengok sensorang buat lawak..
besa lah nak nampak kesungguhan untuk raih kepercayaan kan.
tu yang ada dok singsing tangan- angkat kain- hunus keris.
haihhh dunia-dunia..
susah betul bila terlalu obses.
errr satu je soklan..
ada tak golongan yang datang PWTC tu..
yang belum mendaftar eh??
mana lah tau dok pong pang pong pang..
padahal mendaftar pon belom..
kekekekkeee...

besalah kan..
skang ni. umor 50 an pon belom tentu dah mendaftar..
ehhhh actually saya pon baru je daftar kekekke
ohhh sila lah take noted..
pilihanraya cam dah dekat gila kan??
mana tak nya semua parti dok bukak aib parti lawan
a kutuk b- b kutuk c- c kutuk semua.
elok sangat lah tu..
tu cara pemimpin yang nak memajukan malaysia gamaknya..

eh entah mana satu yang betul yang mana propa..
saya pon dah tak faham kan???
tapi tak kisah lah..
kalo korang betul nak ubah pucuk pimpinan..
saya nak tanya korang dah MENDAFTAR ke?
jangan dok pong pang pong pang tapi bukan pemilih
buang masa menyalak je ok.~!
so jangan lupa > click ni < untuk nampak anda ambil tahu tentang SPR ok
dan jangan lupa jadi PEMILIH

saya SUDAH.. anda bila lagi???

Tuesday, November 1, 2011

SEKSUALITI MERDEKA buat yang bernafsu songsang~!

wallaaahhh.. tak tahu nak terkejut ke
nak gembira ke. nak mengucap panjang ke
dengan event ni..


SEKSUALITI MERDEKA 2011 - QUEER WITHOUT FEAR

event ni memang khas dan superb speSIAL
buat sesiapa yg bernafsu songsang..
bukan apa kan lepas ni..
korang tak perlu lah nak..
nyenyorok nak bercinta berpeluk dengan pasangan
se-gay-an , se-lesbian-an, dan sewaktu dengannya.
awesome tak??

best kan dok kat MALAYSIA ni?
korang ada kebebasan berfikir-bercakap-mahupun ber-sosial
yelah event ni khas untuk melaung kan kebebasan gender
supaya kaum ini diberi keadilan dan kesaksamaan
supaya tak lama lagi..
boleh lah.. lelaki berkawen dengan lelaki..
pompuan pon boleh lah berkawen dengan perempuan 2 alam
dan sewaktunya..


awesome kan???
btw.. saya tertarik dengan kupasan sozycili pasal isu ni..
"Menjadi seorang gay diam2 dan tidak menghebahkan kepada orang lain, itu ialah pertimbangan yang betul. Menjadi seorang gay, mengakui secara terbuka, itu adalah perkara yang salah. Ia seperti memberi harapan kepada orang lain untuk berfikir bahawa normal ada nafsu terhadap lelaki. Dan ia juga memberi peluang untuk mereka membentuk sebuah kumpulan dan menuntut agar naluri songsang mereka di iktirafkan."

nak baca kelik SINI

tapi betul lah kan.. mana-mana agama dan kepercayaan
tak sokong tentang menda ni..
if yes jika ada. do correct me if i'm wrong k.

dan lebih memanaskan keadaan..
antara nadi utama untuk festival ini ialah Dato' Ambiga
yes dan individu ini juga ialah nadi utama Bersih2.0
seriously.. saya tak berpihak mana-mana parti.
tapi please.. andai dulu anda boleh melaungkan perjuangan BERSIH 2.0
maka tak salahkan anda melaungkan perjuangan menentang event ni??


tak perlu lah menyalahkan
parti mana dan siapa yang bertanggungjawab
tak perlu lantang menghentam dan menunding jari
tindakan yang kita perlukan..
bukan hanya kata-kata kosong..
sumpah saya rasa lucu
baca komen-komen di sozycili tentang isu ini.

tak kisah lah kan??
sebelum menyalahkan.. cuba pikir apa yang kita dah sumbangkan?
semua individu ada hak.
berfikir-bertindak-bersuara.
so fikir kan lah

btw nak tau lagi pasal event yang saya katakan ni..
kelik aja SINI

pssttt : tak sokong mana-mana parti politik ok







© :.cik katak .:
Maira Gall