ambiga
Showing posts with label ambiga. Show all posts

Tuesday, November 1, 2011

SEKSUALITI MERDEKA buat yang bernafsu songsang~!

wallaaahhh.. tak tahu nak terkejut ke
nak gembira ke. nak mengucap panjang ke
dengan event ni..


SEKSUALITI MERDEKA 2011 - QUEER WITHOUT FEAR

event ni memang khas dan superb speSIAL
buat sesiapa yg bernafsu songsang..
bukan apa kan lepas ni..
korang tak perlu lah nak..
nyenyorok nak bercinta berpeluk dengan pasangan
se-gay-an , se-lesbian-an, dan sewaktu dengannya.
awesome tak??

best kan dok kat MALAYSIA ni?
korang ada kebebasan berfikir-bercakap-mahupun ber-sosial
yelah event ni khas untuk melaung kan kebebasan gender
supaya kaum ini diberi keadilan dan kesaksamaan
supaya tak lama lagi..
boleh lah.. lelaki berkawen dengan lelaki..
pompuan pon boleh lah berkawen dengan perempuan 2 alam
dan sewaktunya..


awesome kan???
btw.. saya tertarik dengan kupasan sozycili pasal isu ni..
"Menjadi seorang gay diam2 dan tidak menghebahkan kepada orang lain, itu ialah pertimbangan yang betul. Menjadi seorang gay, mengakui secara terbuka, itu adalah perkara yang salah. Ia seperti memberi harapan kepada orang lain untuk berfikir bahawa normal ada nafsu terhadap lelaki. Dan ia juga memberi peluang untuk mereka membentuk sebuah kumpulan dan menuntut agar naluri songsang mereka di iktirafkan."

nak baca kelik SINI

tapi betul lah kan.. mana-mana agama dan kepercayaan
tak sokong tentang menda ni..
if yes jika ada. do correct me if i'm wrong k.

dan lebih memanaskan keadaan..
antara nadi utama untuk festival ini ialah Dato' Ambiga
yes dan individu ini juga ialah nadi utama Bersih2.0
seriously.. saya tak berpihak mana-mana parti.
tapi please.. andai dulu anda boleh melaungkan perjuangan BERSIH 2.0
maka tak salahkan anda melaungkan perjuangan menentang event ni??


tak perlu lah menyalahkan
parti mana dan siapa yang bertanggungjawab
tak perlu lantang menghentam dan menunding jari
tindakan yang kita perlukan..
bukan hanya kata-kata kosong..
sumpah saya rasa lucu
baca komen-komen di sozycili tentang isu ini.

tak kisah lah kan??
sebelum menyalahkan.. cuba pikir apa yang kita dah sumbangkan?
semua individu ada hak.
berfikir-bertindak-bersuara.
so fikir kan lah

btw nak tau lagi pasal event yang saya katakan ni..
kelik aja SINI

pssttt : tak sokong mana-mana parti politik ok







© :.cik katak .:
Maira Gall