filem ombak rindu
Showing posts with label filem ombak rindu. Show all posts

Tuesday, December 20, 2011

eh mak pon berjangkit demam OMBAK RINDU??

sejak balik dari kenduri kawen ahad aritu..
 mak asek bukak issue pasal ombak rindu.
kitaorang dah agak dah ni mesti effect dari geng-geng beliau lah ni..
katanya. lepas balik dari aktiviti umah orang kawen tue..
kawannya dok pot-pet pasal ombak rindu..
humangaihhh moden benor makcik-makcik ni..
siap nengok kat wayang lagi ok
ommmoooo =.="

kan tak pasal-pasal tetiba jek mak dok tanya akak saya..

mak : ada lagi ke crita ombak rindu kat wayang kak??
akak : entah ada lah tu kot mak napenya?
mak : pukul berapa cerita nya
akak : tak tau lah mak.. tengok tiket
mak : berapa hinggit tiketnya kak?
akak : akak tak tau mak.. angah tahu lah kot..

wahhhhh bila mak dah usha-usha tanya camtu..
so faham-faham lah hint mak tu..
wahai anak-anak emak..
silalah faham mak korang ni nak tengok ombak rindu jugak yawww


dan obviously nampak ke-frust-san mak
bila adik saya tunjuk tiket ombak rindu yang kitaorang nengok aritu,..
mana idoknya.. buleh terpacul kat mulut mak..

" sampai ati tak bagitau mak korang gi nengok cite ni"

ado0ooi mak oh mak..
bila akak dah gosip-gosip camtu kat saya..
tak memasal.. 2-3 hari ni saya gelak sebatu.. keji kan??
tak penah ke hayat mak nak nengok wayang..
siap sound meleser lagi kalo saya usung adik-adik ke wayang..
tapi itulah namanya pengaruh rakan sebaya mak saya ni..
dasat benor effectnya kan bila makcik-makcik mesyuarat tingkap
cerita pasal ombak rindu tak ke moden namanya??

haihhhhhsssshh sabar eh mak..
nanti angah usung mak masuk cinema..
kita dating sesama..
kita bawak tisu tandas sedozen..
kikikikikiki..

p/ s : hah sape tak nengok ombak rindu lagi?
meh saya belanja nengok ngan mak saya.. :P


Monday, December 5, 2011

ost OMBAK RINDU - hafiz & adira

huhuhu dah baca review ombak rindu saya??
hehehe negative betul kan saya punya review =.="
but personally satu-satunya menda yang terkesan
dari filem OMBAK RINDU di hati saya is
the soundtrack

ombak rindu - hafiz ft adira.
seriously. lagu tu memang on mode jiwang sentimental kot.
dan mungkin jugak effect lagu yang berulang dalam movie tu
mana tak nya after kuar panggung
mulut tak abes-abes nyanyi bait-bait ni

tuhan tolong lembutkan hati dia
untuk termia aku seadanya
bla-bla-bla

ommooo =.=" dasat kan??
btw malas taip bebanyak..
moh le layan vc lagu ni..



nak lirik dia??
nak amek ni..

Lirik Lagu Ombak Rindu–Hafiz/Adira

Adira :
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Hafiz :
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Adira :
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hafiz :
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hafiz & Adira :
Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Hafiz:
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Adira:
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku


jom melalak sama-sama saya ok. :)

click INI untuk petua untuk cepat sembuh demam dan selsema



© :.cik katak .:
Maira Gall