filem kongsi
Showing posts with label filem kongsi. Show all posts

Tuesday, May 17, 2011

review filem - KONGSI


who0oot who0oot..
ok kat entry ni saya nak share review and komen tuk filem
based dari my point of view lah kan..
korang saya tak tau lah camne kan..

tapi dari sisi saya..
sesungguhnya sungguh membazir duet aja nengok movie ni..
hahhhaa statement sungguh
tak menyapot filem tempatan kan??
tapi entah siyes menyesal....

actually saya tengok filem ni sebab SHAHEIZY SAM ok.
ulang taip sebab S.A.M
and the making of filem ni yg macam masyyyuuukkkk je...
sekali hek eleh. eden tertipu.~!!!
jauh dari expectation.
sumpah.~!

dari segi lawak.
memang tak berapa lawak pon.
tak de scene yg orang gelak macam time adnan sempit dulu.
cerita pon caca marba sebab sungguh tak faham
semua muka dia nak letak kan.
nak kasi expose. muka ni kuar 5 saat. pastu muka tu kuar 5 saat..
yang paling obvious..
boleh nmpk lah brapa ketul scene je si fida yg comel tu..

hatoo0ooiii..
pastu kan.. camne entah saya buleh ngantuk time nengok cerita ni..
huhuhuhu agak-agak lah kan.. kalo dah ngantok tu..
maknanya....

B.O.S.A.N.~!!!

hurmmmphhh ohh lupa..
dari sisi part action pulak..
adeiii.. hurmmm sungguh plastik la bila part yg di-slow-motion-kan..
pastu yg tak bleh blah time kejor-kejor..
proton waja punya lah remuk redam kan..
pastu yg mitsubishi tu rilek je..
tak tergores pon eh.. sungguh lah watak kereta tempelan kan.. ngehehhehee... :)

ohhh ending filem ni pon..
saya tak faham..
tak tahu apa tujuan sebenor tumulak ni buat hal..
ehhh yang penting saya tak faham lah cerita ni..
kalo gelak pon banyak
sebab taiko victor tu..
dialog dia skema and klakor..

kesimpulan nya..
saya sungguh kata cerita ini tak best..
kalo korang expect movie ni macam adnan sempit..
sumpah anda akan menyesal lah kan..

tak percaya meh saya share few komen yang saya amek
dari fan page KONGSI dekat facebook


ada positive ada negative..
so korang terpulang lah kan nak nengok ke tak..
ngeeeehheeee...



© :.cik katak .:
Maira Gall