jodoh
Showing posts with label jodoh. Show all posts

Sunday, January 29, 2012

pasangan hidup :)

assalamualaikum 


nengok tajuk entry memang tak menahan kan
sah-sah satgi si miera edora, naiemah ngan adilla saddam kondem saya
kata tak menahan kak asma cari jodoh kan kan kan??

 akteli tadi saya tertarik dengan wallpost ex-rumet saya time lower form dulu

katanya

" amalan pertama yang ditimbang di akhirat adalah SOLATjadi carilah calon suami yang menjaga solat, walaupun rupanya tak seberapa, atau kerjanya tak seberapa. kerana  percayalah INSYA ALLAH dia lelaki yang baik dan boleh membimbing"

fuuuuhhhhh tersenyum bila baca wallpost beliau :)
tudia.. terima kasih wahai sahabat atas ingatan..
betulkan lah niat dalam mencari pasangan hidup ye kengkawan.. 

betul lah kan kalau kau berkahwin kerana harta, memang harta bukan sumber bahagia
dan kalau kau berkahwin kerana kecantikan, memang cantik itu bukan selamanya kan :)
so pilihlah yang memiliki agama, insya allah sejahtera hidup kita..


phiewwwww...
terasa macam entry ni serius kan??
ahhhhh peduli lah..
yang penting saya buleh hengatkan diri sendiri supaya tak terlalai dalam hidup.. :)
semua orang tak sempurna..
so saya harap akan dapat orang yang mampu bimbing diri saya
dapat menutup lompong diri..
yang boleh membantu ke syurga dan mengelak dari menarik beliau ke neraka..

again kengkawan..
nengok balik calon korang tuh..
kalo rasa solat beliau pon setahun sekali time raya aidilfitri je kan..
wajar ke nak di jadikan imam korang?? berharap untuk kemudi hidup korang nanti?
wajar ke orang camtu nak dijadikan bapak anak korang nanti?

tapi maksud saya bukan korang kena carik ustaz untuk kahwin ngan korang
nanti kesian yang bukan ustaz tak de orang kahwin plak kan??
cari orang yang beragama.. ada pegangan hidup..
solat tu tiang agama..
kalo solat dia pon caca marba?? so korang rasa macam mana?

yang penting orang tu sanggup berubah kepada kebaikan
bukan pada kemungkaran :)

again..
fikir-fikirkan dan selamat beramal.. :)


© :.cik katak .:
Maira Gall