Pages

Showing posts with label characteristic. Show all posts
Showing posts with label characteristic. Show all posts

lelaki yang pandai memasak itu awesome tahu :)

Wednesday, January 11, 2012

assalamualaikum :)

uhuk-uhuk mulakan entry dengan batuk manja ditepi tangga
hari tu kan saya ada tengok nasi lemak kopi o kat tv9
isunya pasal lelaki lebih pandai memasak dari perempuan..
who0oot-who0ot..
tapi skang ni bukan isu lelaki lagi terer ke apa ke yang saya nak debate kot
tapi saya just nak cakap..

eh awak, lelaki yang pandai memasak memang AWESOME ok..

awesome sangat-sangat sampai rasa nk list dalam syarat wajib bakal suami kot
*wink*

bukan apa nanti kalo i kahwin, dapat plak suami pandai masak dan rajin..
buleh lah bajet-bajet bila penat ada orang tulung masak ke..
if balik keje lambat ke tak sihat ke.. ada orang tolong masakkan
tak pon bajet-bajet dapat laki sunsweet.. 
bangun-bangun dah ada orang masakkan breakfast ke masak kan dinner ke..

ishkk memang sumpah even lu muka cam kaki pecah rumah pon
kat mata i lu tetap nampak cam berad pitt
eh pendek kata wa sayang lu tahap infiniti la
tu pon kalo lu sunsweet cam wa describe kat atas lah hikhikhik
ok stop.. tapi berangan itu memang indah kan :)
sebenarnya the fact is saya malas dan tak pandai masak kot
sebab tu nak bakal laki yang pandai masak muahahahaha

again.. lelaki pandai masak is awesome, comel, sexy, dan sewaktu dengannya
eh pendek kata berbakul lah pujian saya nk kasik
tapi lelaki yang pandai masak air ngan maggi je tak include ok
yang tu bersepah tepi jalan buleh jumpa kot. hehehehe

ok puhlishhhh nak cop sorang bakal suami yang pandai masak
tapi lelaki sejati ok.
bukan yang euwww-euwww tu eh..
dan tak include yang mulut tulus ikhlas cam chef wan
sekian terima kasih..







calon suami II ~

Tuesday, January 3, 2012

assalamualaikum.~

dua tiga hari ni kan saya sibuk jadi kaunselor chenta.
phiewww.. syok kot jadi pendengar bab-bab cinta ni
kasi nasihat dan cadangan untuk orang aplikasi
tapi tekial-kial bila kena batang hidung sendiri 

berbalik pada tajuk entry..
calon suami weh calon suami..
sebab tetiba saya sentap ngan statement kengkawan saya seminggu dua ni..
katanya umur saya dah meningkat maka saya patot fokus pada isu jodoh dan kahwin..
kang tak memasal jadik ANDARTU
so nak tak nak saya kena hadam katakata diorang 
dan cuba renung untuk masa hadapan
even honestly chapter ni paling saya elak dalam hidup kot..

calon suami..
sumpah at the age of 20 pelus pelus.
 saya tak pernah terlintas pon nak the other half yang macam ni


sebab saya tahu saya bukan cumel macam scha al yahya kot.
and saya bukan retis nak orang hensem macam ni.

saya cuma seorang budak lurus bendul
yang senang ditipu dan diperkotak katikkan macam DP facebook saya kot.
in fact saya cuma berharap dan berdoa
my the other half is seorang yang mampu terima sisi gelap saya.

- saya manyak mulut and suka bebel
- saya tak pandai masak or jaga anak dan clumsy serta pelupa
- saya pemalas tahap gear ke lima, ngada-ngada, suka memberontak juga degil
- saya cepat naik hangen dan salah faham tambah-tambah bila saya ngantok and penat
- and to be honest saya ada tahap konpiden level yang rendah 
- and orang cakap saya terlalu baik hati dan susah nak cakap TAK 
- pelus saya suka memendam rasa dan cakap lepas je. 

hah ada tak yang buleh handle saya?
saya adalah umat yang fragile and need to handle with care.
kahkahkahkah..

tapi sebenarnya if cakap pasal calon suami..
saya sebenarnya hanya terbayangkan umat ini..


ok here is my inchi ayah..

 - good listener and tak banyak cakap. sebab mak saya manyak cakap kot. if dapat partner yang banyak mulut gak.. pecah lah umah ok
- particular and pandai berjimat dalam bab kewangan
- penyabar dengan kerenah lapan orang anak-anak dia yang sensorang macam mesin putus fius sampai ayah just mampu senyum or geleng kepala je bila full house
- and even ayah tak banyak cakap. ayah kelakar sebenarnya sebab ayah is my tag team time kitaorang or adik beradik sakat mak sampai mak majuk
- penyayang dan manjakan saya kot sebab at the age of 20 pelus-pelus ayah still tolong potongkan kuku saya lagi.. *blushing*
- dan paling penting ayah bukan panas baran tapi bila ayah dah start berdehem semua orang dah nebes gila dan insap beberapa saat

please sapa yang rasanya ada calon yang quiet resemblance
macam characteristic ayah saya yang saya dah describe kat atas tu..
silalah amek borang pencalonan di kaunter tebus hadiah ok
sumpah if korang ada ciri-ciri macam ayah saya
percayalah korang akan menang dengan majoriti 2/3 undi time
 meminang saya or adik beradik saya kehkehkeh

so amacam.. ada tak calon berwibawa cam saya describe tu..
kalo tak cukup ilmu di dada.
buleh lah datang berjumpa and berguru ngan ayah saya sendiri..
muahahahaha itu pon kalo berani lah takot kena libas ngan rotan je :)


pssst: akteli saya tak mintak pon macam-macam
cukuplah my the other half boleh bimbing saya and saling melengkapi..
and ada time saya perlukan dah enough :)





 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS